IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2013, 12:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AKP 6 bin kişilik ekip kurdu




Batılı gazeteler, Türk hükümetinin Gezi olayları sırasında "tehdit" olarak nitelediği sosyal medyadaki varlığını güçlendirmek üzere "6 bin gönüllüden oluşan bir sosyal medya ekibi kurduğunu" yazıyor.

Türk hükümetinin Gezi olayları sırasında "tehdit" olarak nitelediği sosyal medyada "AKP'nin 6 bin gönüllüden oluşan bir ekip kurduğu" belirtiliyor. Batılı basın, bu gelişmeyi duyururken "AKP, sosyal medyadaki mücadeleye hız veriyor", "Hükümet karşıtı gösterilerin tehdidi ile karşı karşı olan iktidardaki parti, muhalefetin hakim olduğu bir alandaki varlığını güclendiriyor" yorumları yapılıyor.

Wall Street Journal ve Financial Times gazeteleri, "üst düzey bir AKP yetkisine" dayanarak partinin Twitter, Facebook, İnstagram ve YouTube gibi sosyal medya araçlarında"gelişmelerin doğru versiyonunu" yansıtmak üzere 6 bin gönüllüden oluşan bir ekip kurduğunu yazıyor.

-İSTANBUL'DA BİN, ANKARA'DA 600 "SOSYAL MEDYA TEMSİLCİSİ"-
Yeni girişimin "hükümet karşıtı protestoların en çok yaşandığı ve sosyal medya en çok kullanıldığı kentlerde yoğunlaşacağını anlatan Batılı basın, iktidar partisinin, İstanbul'da bin, Ankara'da 600, İzmir'de ise 400 "sosyal medya temsilcisi" olarak görevlendireceğini kaydetti.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "Türk Hükümeti, 6 bin üyelik Sosyal Medya Ekibi kurdu" başlığı ile verdiği habere "Türkiye'nin hükümet karşıtı gösterilerin tehdidi ile karşı karşıya olan iktidar partisi, uzun bir süre muhalefetin hakim olduğu bir alanda varlığını güçlendiriyor" dedi.

Söz konusu girişimin 2002'den bu yana Türkiye'nin başında bulunan partinin "yönetimine halkın en büyük meydan okumasıyla karşı karşıya kalmasının ardından geldiği"ne işaret eden gazete, kendisinin de 3.4 milyon Twitter izleyicileri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi protestoları sırasında Twitter'i defalarca "tehdit" olarak nitelese de geçen hafta gençliğin gerçeği söylemesi için bir platform olabileceğini söylediğine dikkat çekti.
Bu çerçevede haberde üst düzey bir parti yetkilisinin şu değerlendirmesini de aktardı:
"Amacımız, gönüllerimize eğittiğimiz pozitif bir siyasi dili geliştirmek. Karşı taraf parti hakkında dezenformaszyon yaydığında her zaman pozitif bir dil kullanarak onları doğru enformazyon ile düzelttiyoruz."

-FT: "GİRİŞİM MART'TAKİ YEREL SEÇİMDE ODAKLANACAK"-
İktidarın sosyal medya girişimini de irdeleyen Financial Times ise, haberine "Twitter'ı bir tehdit olarak kınayıp sosyal medyada genç bir protesto hareketince köşeye sıkıştırılan Türkiye'nin iktidar partisi, internet için binlerce destekleyici topladı" sözleriyle giriyor.
"Üst düzey bir parti yetkilisi, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 6 bin kadar kişiyi, Facebook, Twitter ve İnstagram gibi (sosyal) medyada gelişmelerin "doğru' versiyonunu

ortaya koymak üzere eğittiğini söyledi" denilen haberde şunlar da yazıyor:

"Odak, en büyük ödülü ülkenin en büyük kenti ve geçen yaz AKP'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetini sarsan gösterilerin merkezi İstanbul'un olacağı Mart'taki yerel seçimlerde."

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
6, akp, bin, ekip, kişilik, kurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İş Hayatında Hangi Kişilik Tipine Sahipsiniz? İş hayatı Kişilik Testi Zen Kişisel Gelişim 0 26 Aralık 2012 19:22
MİT, hackerlara karşı siber ekip kurdu! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 10 Mayıs 2012 16:54
'MOSSAD, twitter için özel ekip kurdu'! Deep Twitter Haberleri 0 12 Nisan 2012 18:19