IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2013, 10:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katliamı büyük bir keyifle anlattılar




19 Eylül’de Mardin’de kan davası nedeniyle aynı aileden iki kadınla üç çocuğu öldüren Erkan ailesinden üç sanığın ifade sırasındaki sevinç ve gururu polisi dehşete düşürdü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Geçen yıl haziranda Sürer ailesinin Erkan ailesinden Ali ve Osman Erkan’ı öldürmesiyle başlayan kan davası, 19 Eylül’de, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde Sürer ailesinden Emine İpek ve iki çocuğu ile Ayşe Sürer ve bir çocuğunun 60 kurşunla öldürülmeleriyle devam etti. Olaydan sonra Mardin Savur’a bağlı İşgören köyünde yaşayan Erkan ailesinden geçen yıl öldürülen Ali ve Osman Erkan’ın üç kardeşi ile yeğenleri Ahmet (16), Mehmet (18), Gıyaettin Erkan (25) ile bir akraba olmak üzere yedi kişi tutuklandı.

AİLE MECLİSİ KARARI

19 Eylül’de Ali ve Osman Erkan’ı öldürmekten tutuklu Mehmet İpek ile Celal ve Abdülkadir Sürer’i ziyaret sonrası cezaevi kapısında iki kadını ve üç çocuğun katliamı, şöyle gerçekleşti: Üç amca ve üç yeğen cezaevi önüne önceden geldi. Gıyaettin gözcülük yaptı. Ahmet ile Mehmet iki şarjör dolusu kurşunu kadın ve çocukların üzerine boşalttı. Emniyet çevrelerinin verdiği bilgiye göre, üç gencin bu katliama tek başına karar vermesi imkânsız. Amcalarla birlikte aile meclisi karar verdi, yeğenler uyguladı. Emniyet yetkililerine göre: “Bir yıl boyunca aile büyükleri, ocağı söndürenlerden intikam alınması, dökülen kanın yerde kalmaması için gençlerin beynini yıkamış.”

SANKİ ZAFER KAZANDILAR
Ahmet, Mehmet ve Gıyaettin Erkan’ın ifade verirken takındığı tavır, Mardin Emniyeti’ni dehşete düşürdü. Emniyete göre: “Zanlılarda hiçbir pişmanlık belirtisi yok. Büyük bir keyifle, zafer kazanmanın mutluluğu içinde, gülümseyerek anlattılar. Sanki bir gurur tablosu çiziyorlardı, verilen görevi ifa etmenin sevincindeydiler.” Yine emniyete göre Ahmet Erkan da sanki transa geçmişcesine büyük bir şevkle verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Geçen yıl aile ve Osman amcamın öldürüldüğü traktörün içinde ben de vardım. Sürer'lerin attığı tokatı ve amcalarımın kanlar içindeki halleri gözümün önünden gitmedi. O günden beri Sürer'lerden intikam almayı düşündüm hep.” Erkan ailesinin söylediği kadın ve çocukların ölümünden üzüntü duydukları, “Bizde 80, Sürer'lerde 60 erkek var” sözü polise şu nedenle inandırıcı gelmiyor: “Madem öyle, neden kadın ve çocukları hedef aldılar? Sürerler gariban, ve sayıca az. Erkanlar öldürecek erkek bulamadığı için kadın ve çocukları öldürdü.”

AİLE REİSİ ZAFER OLACAK
Geçen yıl öldürülen Osman Erkan’ın oğlu Zafer (14), köye gittiğimde annesi Sadiye’yi susturup, konuşmamıza ve fotoğraf çekmeme izin vermemişti. “Ailenin reisi benim” diyen Zafer, hiç haksız değildi. Tutuklanan amcaları ve kuzenleri cezaevine girdikten sonra, 100 dönüm araziden sorumlu erkek o olacak.
Mardin Emniyeti: Çağırsa korurduk

Mardin Polisi, “Cezaevi önünde polis olsaydı bu katliam olmazdı” eleştirilerine şu cevabı veriyor. “Polisin cezaevi önünde ekip görevi yok. Maktule Emine İpek’e ‘çağrılı koruma’ verilmişti. 155’e haber verip ‘cezaevine gideceğim, beni koruyun’ deseydi gidip korurduk.
O gün çağırmadı. Kadın tedirgindi. Daha önceki duruşmalara gelirken bizi çağırırdı. Biz de gidip korurduk.

Jandarmaya soruldu: Niye durdurmadınız
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevi önünde kan davası yüzünden 3’ü çocuk 2’si kadın 5 kişinin öldürüldüğü saldırıya müdahale etmedikleri iddia edilen cezaevindeki görevli jandarmalar hakkında inceleme başlattı. Başsavcılık yetkilileri, görgü tanıklarının, cezaevinin 15 metre önünde yaklaşık 60 kurşunun sıkılan ve 5 can alan saldırıya müdahale etmediklerini iddia ettiği nöbetçi askerler ve sorumlu komutanın ifadesini aldılar. Gerek görülmesi halinde askerler hakkında soruşturma açılabileceği belirtildi.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlattılar, bîr, bÜyÜk, katliamı, keyifle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karısının İntiharını Keyifle İzledi N999 Haber Arşivi 0 09 Nisan 2012 11:01
Güne keyifle başlayın, istediğinizi yaşayın! Ruj Kişisel Gelişim 0 06 Eylül 2011 15:23
Fenerbahçeliler için Video Görüntüleri Keyifle İzleyeceksiniz CyberNeaT Resimler Müzikler Videolar 2 02 Mayıs 2007 14:21