IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2013, 16:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 milyon liralık tazminat davası açtı ama...




Henüz 16 yaşındaydı. Romatizma teşhisiyle başlayan tedavi süreci 20 gün sürdü. Büşra bu 20 günün sonunda 1 kolunu dirsek altından, diğer kolun bilekten, 2 bacağını ise diz altlarından kaybetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şimdi 18 yaşında olan Büşra ve ailesinin 2 yıllık hukuk mücadelesi onların hiç istemediği gibi sonuçlandı. Tazminat talebiyle açılan davada mahkeme "görevsizim" dedi ve davayı reddetti.

Romatizma tedavisi amacıyla başlayan süreci kolları ve bacakları olmadan noktalayan Büşra Akbaş’ın hastanenin 3 doktoru ve özel sağlık kuruluşuna açtığı tazminat davasının karar duruşması görüldü.

“DAVA REDDEDİLSİN"

Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Büşra Akbaş(18)’ın avukatı ve davalı doktorların avukatları katıldı. Geçtiğimiz celse mahkemeye sunulan Adli Tıp raporuna karşı beyanda bulunan Büşra Akbaş’ın avukatı Necati Bölükbaşı, raporun yetersiz olduğunu vurguladı ve dosyanın yeniden uzman bir bilirkişi heyetine gönderilmesini talep etti. Karşı taraf avukatları ise raporun yeterince açık olduğunu ifade ederek davanın reddi talebinde bulundular.

GÖREVSİZLİK KARARIYLA DAVA REDDEDİLDİ, DOSYA KAPANDI

Mahkeme, özel hastane yönünden açılan davada görevsizlik kararı vererek dosyanın Ticaret Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. Doktorlar yönünden açılan davada ise doktorlara yüklenen kusurun tespitinde görevli mahkemenin kendisi olmadığını belirterek, davanın reddine karar verildi, dosya kapandı.

RAPOR: DOKTOR VE HASTANEDE KUSUR YOK

Davanın başlamasından 420 gün sonra Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporla, doktorların ve hastanelerin hizmet kusuru olmadığı, hastaya standartların dışında herhangi bir tedavi ve tetkik uygulamasının yapılmadığı belirtildi. Doktorlar tarafından verilen tedavilerde kişisel bir kusur tespit edilemediğini göz önüne alan 5 Adli Tıp Uzmanı, doktorlar ve hastaneler tarafından kusur oluşturacak bir hususun tespit edilmediğini oy birliğince belirledi.

GENÇ KIZIN KOLLARI VE BACAKLARI KESİLDİ

16 yaşındayken yattığı bir hastanedeki tedavisi sırasında kullandığı ilaçların yan etkisi nedeniyle vücudunda bezeler çıktığı iddia edilen Büşra Akbaş ve yakınlarının anlatımlarına göre kol ve bacakların kesilmesine neden olan süreç, hastanede düşük dozda radyasyon verilip taburcu edilmesiyle başladı.

Görmediği, el ve ayaklarını hissetmediği belirtilen genç kız, bu kez özel bir hastaneye sevk edildi. 11 günlük bu süreç sonunda kangren olduğu anlaşıldı. Hastanede konunun uzmanı doktor olmadığı için muayene dahi edilmediği iddia edilen genç kızın kol ve bacakları ailenin kararıyla götürüldüğü Ankara GATA’da yapılan bir operasyonla kesildi. Bir kolun dirsek altından, diğer kolun bilekten, iki bacağın ise diz altlarından kaybıyla sonuçlanan süreç ailenin anlatımıyla toplam 20 gün sürdü.

5 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT

Aile, her iki hastanenin üç doktoru ve özel sağlık kuruluşu aleyhine Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Sağlık Bakanlığı aleyhine 5. İdari Mahkemesi’ne başvurarak 5 milyon liralık tazminat davası açmıştı.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, açtı, ama, davası, liralık, milyon, tazminat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık