IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2013, 17:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beni istifa etmem için kaçırdılar




Libya'nın başkenti Trablus'ta kaldığı Corinthia Oteli'nden bu sabah yaka paça götürülen Başbakan Ali Zeydan'ın İçişleri Bakanlığı'nca gözaltına alındığı ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Öğle saatlerinde serbest bırakılan Zeydan, "Allah'a şükür iyiyim. Beni kaçıranlar, istifamı istiyordu" dedi.

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz, "(Zeydan) serbest bırakıldı. Ama hangi şartlarda serbest bırakıldığı konusunda henüz bilgimiz yok" dedi.

Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Kaber ise hükümet binasına dönen Zeydan için "Özgür ama serbest bırakılmadı" dedi. Zeydan'la ilgili "serbest bırakılmadı" tabirini kullanan Kaber'in ne demek istediği anlaşılmadı.

Libya resmi haber ajansı, İçişleri Bakanlığı için çalışan eski isyancılar tarafından otelden alınan Zeydan'ın bakanlığa bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğünü bildirmişti. Muammer Kaddafi'yi deviren ve artık İçişleri Bakanlığı için çalışan eski isyancılar, Trablus'ta güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmakla görevli.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bir yetkili, sağlık durumu iyi olan Zeydan'a "bir Libya vatandaşı olarak iyi davranıldığını" ifade etti.

Zeydan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür iyiyim. Beni kaçıranlar, istifamı istiyordu. Ama istifa etmeyeceğim" dedi.

EL LİBİ'YE MİSİLLEME Mİ?

Reuters, Zeydan'ı "götüren" isyancıların, El Kaide liderlerinden Ebu Enes El Libi'nin hafta sonunda ABD tarafından Trablus'ta yakalanmasından Libya hükümetini soru mlu tuttuğunu belirtti.

Libya Hükümet Sözcüsü Kaber basına daha önce basına yaptığı açıklamada, Zeydan'ın Başsavcı Abdulkadir Rıdvan'ın devletin güvenliği ve yolsuzlukla ilgili suçlamalar üzerine verdiği kararla gözaltına alındığı haberlerini doğrulayamacağını belirtmişti.

Hükümetin açıklamasında olayın faili olarak iki eski isyancı grubundan şüphelenildiği belirtilmişti. Bunlardan biri devrimci bir topluluk, diğeri ise prensipte savunma ve içişleri bakanlıklarının görevi olan suçla mücadeleyi üstlenmiş bir tugaydı.

Açıklamada ayrıca vatandaşlara sükunet çağrısı yapılırken, kabine ile Libya'nın en üst düzey siyasi makamı olan Genel Ulusal Kongre'nin durumla ilgilendiği ifade edilmişti.

DEVRİMDEN İKİ YIL SONRA BİLE...

Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin üzerinden iki yıl geçti. Merkezi hükümet hala ülkenin farklı bölgelerini kontrol altında tutan rakip aşiretler ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmaların önüne geçmeye çalışıyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Fizan bölgesi bağımsızlığını ilan etmişti.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beni, etmem, icin, istifa, kaçırdılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mor Yakup Manastırı’nın rahibini fidye için kaçırdılar Bartimus Haber Arşivi 0 29 Kasım 2007 13:07