IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2013, 10:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağmur yurdu vurdu




Yurdu etkisi altına alan yağmur bazı illerde hayatı felç etti. İstanbullular gece bastıran yağmur karşısında zor anlar yaşadı. İzmir'de sağanak yağış nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü. Meteoroloji, sıcaklıkların yurt genelinde 6 ila 12 derece düşeceğini açıkladı ve Batı Karadeniz için sel uyarısında bulundu.



İSTANBUL
İstanbul’da sabaha karşı yağmur etkili oldu. İstiklal Caddesi’nde gezen bazı vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Güneşli bir haftanın ardından bugün saat 03.00 sıralarında İstanbul genelinde yağmur etkili oldu. Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu.

Zeytinburnu Ekrem Kurt Bulvarı üzerinde bulunan rögarlar sağanak yağmur nedeniyle taştı. Sabah saatlerinde bu yolda seyir halindeki bir araç, oluşan su birikintisinde mahsur kaldı. Aracını hareket ettiremeyen sürücü, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa zamanda gelen itfaiye ekipleri, aracın içerisinde bulunan iki kişiyi kurtardı. Su birikintisi nedeniyle kalan araç itfaiye ekipleri tarafından halat yardımıyla kurtarıldı.


İZMİR'DE SAĞANAK, YOLLARI KÖSTEBEK YUVASINA ÇEVİRDİ
İzmir'de dün öğlende başlayıp aralıklarla süren sağanak özellikle etkisini gece arttırdı. Kenti etkisi altına alan sağanak, yolları sularla doldurup taşırdı, araçlar güzergahlarında ilerleyemedi. Kentteki bir bulvarda büyük çukur oluştu, kesişimindeki cadde ise köstebek yuvasına döndü.
Yazdan kalma günler Kurban Bayramı'nın ikinci günü yerini sağanak yağmura bıraktı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerince önceki gün açıklanan yağmur, dün öğleden sonra kentte etkisini göstermeye başladı. Zaman zaman şiddetli rüzgarında etkili olduğu kentte, yollar suyla doldu. Tatil nedeniyle trafiğin olumsuz yönde etkilenmediği görüldü. Akşam saatlerinde etkisini yitiren sağanak yağmur, gece bir kez daha şiddetlendi.





ARAÇLAR YOLDA KALDI
Kentin tüm ilçelerinde yollar tekrardan sular ile dolmaya başladı. Sağanak başta Buca ilçesine bağlı Şirinyer Semti ile Bornova ilçesine bağlı Çınarlı Semti olmak üzere kentin diğer ilçelerini olumsuz etkiledi. Gece saat 02.00 sıralarında Şirinyer Parkı karşısı Menderes Caddesi'ni dolduran sular nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yoldaki su sevisinin yükselmesi üzerine caddedeki araç trafiği yaklaşık 1 saat boyunca durdu. Sürücüler bulundukları şeritten geri dönerek başka güzargahlardan evlerine dönmek zordunda kaldı, duruma tepki gösterdi.

KRATER GİBİ ÇUKUR OLUŞTU
Bornova Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı üzeri Kartal Durağı önündeki anayolun sağ tarafında bulunan alanda, zemininde yumuşamasıyla birlikte yaklaşık 1 metre derinliğinde kreteri andıran çukur oluştu. Bulvarın bitişiğindeki Ziya Paşa Caddesi ve kaldırımda oluşan küçük çukurlar ise köstebek yuvasını andırdı. Bölgedeki esnafın fark ederek etrafını kasalarla çevirmesi üzerine, olası bir kaza yaşanmadı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KÜÇÜK ÇAPLI BASKINLAR YAŞANDI
Yollarda oluşan su birikintisi ile göçük nedeniyle meydana gelen çukurlar üzerine itfaiye ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Yollardaki sular tahliye edildi, mazgallar temizlendi. Sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle kentin çeşitli semtlerinde bulunan ev ve işyerinde 50'ye yakın küçük çaplı su baskını yaşandığı belirtildi. İzmir Bölge Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentteki yağmur yarın sabah saatlerine değin süreceğin ancak ilerleyen zamanla etkisini yitireceğini belirtti. Yetkililer ayrıca şuana kadar kent merkezine 47.4 kilogram yağmur suyunun düştüğünü açıkladı.

BATI KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sabah saatleriden itibaren Batı Karadeniz'de görülecek olan yağışların akşam saatlerinden itibaren Bolu, Düzce ve Zonguldak'ın batı çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (20-50kg/m2) olması beklendiğini açıkladı. Oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği istendi.

HAVA SICAKLIĞI URT GENELİNDE HİSSEDİLİR DERECEDE (6 İLA 12 DERECE) AZALACAK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağının tahmin edildiğini açıkladı.
Bugün, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli Güney Ege ve Batı Akdeniz'in batısında yer yer çok kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.
Cuma Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.
Cumartesi Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.
Pazar Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek.
Hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın Perşembe İç ve batı bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetlice yağış anında yağışla birlikte yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
vurdu, yaĞmur, yurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık