IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2013, 23:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ignatius: Türkiye, Mossad için çalışan İranlı ajanları Tahran'a ihbar etti




ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'un köşe yazarlarından David Ignatius, bugünkü köşesinde ilginç bir iddia ortaya attı. 2009 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta verdiği "One minute" tepkisine hedef olmasıyla akıllarda kalan Ignatius'un iddiasına göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler geçtiğimiz yıl o kadar kötüydü ki Ankara, Mossad için çalışan 10 İranlı ajanı Tahran'a ihbar etti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İddiaya göre İranlı ajanlar Mossad temsilcileriyle görüşmelerini Türkiye'de gerçekleştiriyordu. Ankara, İsrail-Türkiye ilişkilerinin en kötü olduğu dönem olan geçen yıl başlarında bu İranlı ajanlardan 10 kadarının kimliklerini Tahran yönetimine bildirdi.
Ignatius'a konuşan konyuya yakın kaynaklar, Türkiye'nin bu hamlesini "önemli" bir istihbarat kaybı ve "İsraillileri tokatlama girişimi" olarak nitelendirdi.


İLK TEPKİ ERDOĞAN'IN DANIŞMANI VARANK'TAN
Ignatius’ın iddialarına Ankara'dan ilk tepki, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın danışmanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank, Twitter hesabından yaptığı yorumda, Ignatius'ın yazısını "psikolojik harp" olarak nitelendirdi.

Varank, şu ifadeleri kullandı:
"Ignatius yazısı o kadar tutarsız ki. İstihbarat dünyasında işler anlaşmalarla yürür, 'ummazdı' 'hayal etmezdi'lerle istihbaratçılık mı olur?"
"Sonbahar sıcak geçecekti ya hani? Baktılar olmuyor, hükümetin ve istihbaratın itibarına yönelik uluslararası kampanyaya hız verdiler."
"Hükümete ve istihbarata karşı uluslararası psikolojik harp harekatından önümüzdeki uzun seçim döneminde vazife çıkaranlar mutlaka olacaktır. "



ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ ETKİLEMEDİ
Ignatius'a göre, ABD'li yetkililer İsrail için çalışan İranlı ajanların kimliklerinin ortaya çıkmasını "talihsiz bir istihbarat kaybı" olarak nitelendirse de doğrudan Türk yetkililere eleştiride bulunmadı.

Aksine Türkiye ile ABD ilişkileri daha da güçlendi. ABD'li yetkililer Türkiye'nin ajanların kimliğini açıklama hamlesinin Mavi Marmara olayına bir yönelik bir misilleme mi yoksa Türk-İsrail ilişkilerindeki gerginliğin bir uzantısı mı olduğunu anlayamadı.
İlk kez Ignatius tarafından ortaya atılan bu iddia eğer doğruysa Tahran ile Batı arasında devam eden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin perde arkasındaki istihbarat savaşının boyutlarına da ışık tutuyor.
Ignatius yazısında Türkiye'nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Büyükelçiliği'nden bir sözcüye konuyla ilgili ulaştığını ancak bir yorum alamadığını da belirtti.


HAKAN FİDAN TEDİRGİNLİĞİ
Washington Post yazarı, İsrail'in Mavi Marmara olayıyla ilgili özür dilememekteki inadının arkasında da söz konusu olayın olabileceğini öne sürdü.

Ignatius'a konuşan üst düzey İsraillilere göre, özüre rağmen Erdoğan'la gerginlik sürüyor. MİT Müsterşarı Hakan Fidan da Tahran'la yakın ilişkileri nedeniyle İsrail'deki istihbarat kurumları tarafından şüpheli görülüyor.
Hatta yıllar önce İsrailli istihbaratçılar CIA'deki mevkidaşlarına Fidan için, "İran istihbaratının Ankara büro şefi" yakıştırmasını yaptı.


MENDERES DÖNEMİNDEN BERİ
Ignatius yazısında, Türkiye ile İsrail arasındaki istihbarat ilişkisinin temellerinin Ağustos 1958'de dönemin başbakanları David Ben-Gurion ve Adnan Menderes tarafından atıldığını da hatırlatarak şu ifadeleri aktardı:

"ABD'li yetkililer olayın kötü tüccarlıktan ziyade güvensizlikten kaynaklandığını tahmin ediyor. Bir kaynağın ifadeleriyle, Mossad'ın Türkiye'yle 50 yıllık işbirliğinin ardından, Türklerin İsrail ajanlarını düşman bir güce 'pazarlayacağını' hiç ummadıklarını belirtiyorlar."


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ajanları, Çalışan, etti, icin, ignatius, ihbar, mossad, tahrana, türkiye, İranlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'deki İran ajanları Suriye'ye bilgi sızdırıyor lvntsnmz Haber Arşivi 0 01 Eylül 2012 14:15
İranlı General Hacızade Türk pilotları işaret etti Ashriel Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2012 14:08
Ankara’da Mossad ajanları Feronia Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2010 11:59
İranlı general tehdit etti Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 02:36