IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2013, 12:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gürcistan’da Saakaşvili dönemi sona erdi




Gürcistan'da yasa gereği üç dönem üst üste cumhurbaşkanlığı yapamayan Mikhail Saakaşvili'nin desteklediği aday, dünkü seçimlerde bozguna uğradı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gürcistan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi başbakan Bidzina İvanişvili'nin müttefiki Georgi Margvelaşvili oldu.
Dünya kamuoyunda pek tanınmayan bir isim olan eski başbakan yardımcısı Margvelaşvili'nin zaferi, Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin 10 yıllık iktidarından sonra Gürcistan Hayali koalisyonunun yerini sağlamlaştırdı. Margvelaşvili'nin seçimden birinci çıkmasıyla Gürcistan Hayali hem başkanlığı hem de hükümeti denetimi altına almış oldu.


Margvelaşvili'nin en yakın rakibi ise 2003'teki Gül Devrimi ile iktidara gelen ve anayasa gereği üçüncü kez aday olamayan Saakaşvili’nin desteklediği Birleşik Ulusal Hareketi’nden David Bakradze oldu.
Oyların yüzde 70'den fazlasının sayıldığını açıklayan seçim komisyonu, Margvelaşvili'nin yüzde 62, Bakradze’nin ise yüzde 22 oy aldığını duyurdu.
2012 parlamento seçimlerinde Saakaşvili’nin partisine karşı aday olan milyarder iş adamı İvanişvili, büyük bir zafer kazanarak başbakan olmuştu.
Yıl başında yapılan yasa değişikliği ile gücü önemli ölçüde zayıflatılan cumhurbaşkanlığı için 23 aday yarıştı. 3,3 milyon seçmenin olduğu ülkede seçimlere katılım yüzde 46,6 olarak gerçekleşti.


SAAKAŞVİLİ'DEN İLK TEPKİ
Görevini bırakmaya hazırlanan Saakaşvili basına yaptığı değerlendirmede bundan sonrası için rahat bir yaşam planladığını söyledi. Batı yanlısı Saakaşvili’nin 2008’de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile savaşa girmesinin ardından ekonomik ve siyasi alanda etkinliği giderek azaldı.
Saakaşvili karşıtı siyasetin öncüsü olan İvanişvili’nin Forbes dergisine göre 5,5 milyar dolarlık serveti bulunuyor. İvanişvili, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası siyaseti bırakabileceğini açıklamıştı. Zenginliğini Rusya’da kazanan İvanişvili, bu ülke ile ilişkilerin yeniden kurulmasında kısmi başarılar sağladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile ilişkilerin gelişimine de olumlu bakan İvanişvili, Avrupa Birliği ile entegrasyonu da destekliyor.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dönemi, erdi, gürcistan’da, saakaşvili, sona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ergün Penbe dönemi sona erdi! atear 1. Lig ve Diğer Ligler 0 03 Haziran 2009 11:26
Gürcistan'da Saakaşvili'nin istifası istendi Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 17:57