IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2013, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otomobiller artık kalp dinleyecek




Otomobiller artık kalp atış hızını dinleyip, şekerinizi kontrol edecek. 2015 yılında Türkiye’de satışa sunulan Ford modellerinde yer alacak bu teknolojiyle birlikte sürücü riskli durumlarda uyarılacak.



OTOMOTİV devi Ford aynı zaman bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şirketi kimliğine de bürünüyor. 24-27 Ekim arasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fuarı’na katılacak olan şirket, ‘Kalp Atışı Kontrol Sistemi’, ‘ECG Kalp Atış Hızını İzleyen Koltuk’ ve ‘Glikoz Seviyesi Takibi’ gibi teknolojileri otomobillerine entegre etmeye hazırlanıyor. ECG Kalp Atış Hızını İzleyen Koltuk ile sürücünün koltuğunun sırt kısmındaki 6 adet elektrot yardımı ile bu takibi yapıyor. Bu 6 nokta tıpkı kalp ritmini ölçen EKG cihazı gibi çalışıyor ve kalp ritminde ya da tansiyonda bir değişiklik olursa tespit edip, uyarıyor.

2015 YILINDA GELİYOR
Bununla birlikte yolcuların şeker seviyesi de takip edilebiliyor. Seyahat esnasında ölçüm cihazı, Ford SYNC sistemi ile bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor ve topladığı bilgileri araca aktarıyor. SYNC üzerinden şeker seviyesindeki düşüşleri aracın içindeki monitörden sürücüye bildiren sistem, olası düşüşlerde problemlere en kısa sürede önlem alınmasını sağlıyor. SYNC Applink, Applink, SYNC sisteminin sağladığı sesle kumanda etme yeteneği sayesinde akıllı telefondaki müzik, navigasyon, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yol durumu gibi bir takım uygulamaların araç kullanırken kontrolüne olanak sağlıyor. Bu sistem Türkiye’de de 2015 yılında araçlarda yer almaya başlayacak. Microsoft ile birlikte geliştirilen MyFord Touch SYNC ise sosyal ağlardan mail takibine birçok sisteme bağlanabiliyor, araç içerisinde araç sahibi ve araçta seyahat edenler kendi kişisel Wi-Fi ağına sahip olabiliyor. Bu sistemin de 2014 yılı bitmeden Avrupa’da satışa sunulması planlanıyor.




Akıllı bagaj teknolojisi
-CEBİT’te Kuga ve Tourneo Custom modelleri ile yer alacak olan şirket Kuga’da akıllı bagaj kapağı teknolojisi, Tourneo Custom’da ise SYNC teknolojisini tanıtacak. Akıllı Bagaj kapağı elleriniz doluyken bagaj kapağını açma ve kapamayı kolaylaştırıyor. SYNC ise cep telefonu ve müzik çalarların araca bağlanmasını ve sesle kumanda edilebilmesine olanak tanıyor. SYNC ile sunulan bir başka özellik ise kaza halinde Acil Yardım Hizmeti ile bağlantıya geçmesi ve araç konum bilgilerini paylaşması.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artık, dinleyecek, kalp, otomobiller


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YÖK, üniversite sorunlarını dinleyecek Spammer Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2009 12:00