IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2013, 17:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boğaz'da gemi arızalandı, kablolara büyük zarar verdi




İstanbul Boğazı'nda sürüklenen tanker Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında fiber optik kabloların bulunduğu noktada demirledi. Bu arızanın internet ağının gitmesine neden olabileceği belirtildi. Kıyı Emniyeti 3 adet kablonun demir tırnaklarına takılı olduğu, 1 adet fiber optik kablonun kopuk, diğer 2 kablonun ise ağır hasarlı olduğunu açıklarken Türk Telekom yetkilileri deniz altı kablolarının hasar gördüğünü doğruladı. Ancak Telekom yetkilileri kurulan alternatifli yapı sayesinde internet erişiminde bir sorun olmadığını vurguladı. Öte yandan gemi yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından tekrar demir aldı ve yoluna devam etti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Boğazı’ndan geçişi sırasında arıza nedeniyle sürüklenmeye başlayan YM Miranda isimli tankerin kaptanı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün tam altında demir attı. İstanbul Boğazı geçici süre deniz trafiğine kapandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, geminin demirlediği yerde su altında bir çok kablonun geçtiğini belirtti. Geminin bulunduğu noktaya varan kıyı emniyeti ekipleri kabloların zarar görüp görmediğini araştırıyor. Konuyla ilgili uzmanların olay yerine ulaşması bekleniyor.

YAVAŞLAMA OLABİLİR

Konu hakkında açıklama yapan İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, boğazdaki fiber kabloların kopması halinde internette yavaşlama olabileceğini ancak, uydu üzerinden internet bağlantısının devam edeceğini söyledi.

Özeren, “ Karasal hatların yanında uydu üstünden de internet çıkışları mümkün. Şu anda yedekleme anlamında da direkt çıkış olarak kullanılıyor. Sadece Türk Telekom’un değil, diğer şirketlerinde ayrıca kendi uydu çıkışları var. Hepsinin yedekleme sistemi var. Zaman zaman fiber üstündeki yoğunluğu azaltmak için de uydu sistemi zaten kullanılıyor. Uydu sistemi sürekli aktif halde kullanılıyor. Yalnızca yavaşlık olabilir. Ancak bu yurtdışına internet çıkışı olmayacak anlamına gelmez” şeklinde konuştu.



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arızalandı, boğazda, bÜyÜk, gemi, kablolara, verdi, zarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boğaz'da gemi karaya oturdu SeckiN Haber Arşivi 0 06 Eylül 2013 10:09
3. Boğaz Köprüsü’nde büyük skandal SeckiN Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2013 12:53