IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2013, 15:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyarbakır'da F-16 yok, bariyer yok




Diyarbakır'da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri renkli görüntülere sahne oldu. F 16 uçakları ile helikopter geçişlerinin yapılmadığı bu yılki törende, vatandaşların alana geçişini engelleyen demir bariyerlerin de kaldırıldığı görüldü.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Valilik önündeki tören, Vali Mustafa Cahit Kıraç ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep'in halkı selamlamasıyla başladı. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okuduğu şiirlerin ardından konuşan Vali Kıraç, Cumhuriyet Bayramı'nın resmi bir bayram olmaktan çok sevincimizi ve bizi biz yapan ortak değerlerimizi paylaşmamızı sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi.
"Cumhuriyetin ilanının 90. yılında ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır" diyen Vali Kıraç, "Demokrasi anlamında, toplumsal ve ekonomik alanda hızla gelişen, kendine güvenen, dünya arenasında söz sahibi bir ülke haline gelen ülkemizin bu gelişiminden ilimizin de nasibini aldığını ifade etmek yanlış olmayacaktır. Sanayisinin gelişmesi, yapılan yollar, eğitim kurumları ve diğer yatırımlarla Diyarbakır gelecekte bir marka kent olma yolunda hızla ilerlemektedir. Dünden daha huzurlu olan bu kadim kent gelecekte ise hak ettiği yeri alacaktır. Özellikle son aylarda yaşanan huzur iklimi bölge insanımızın kendine olan güvenini tazelemiş, umutlarını yeşertmiştir" diye konuştu.
Yapılan son yasal düzenlemeler ve demokratik açılımların devleti, vatandaşına bir adım daha yaklaştırdığını kaydeden Kıraç, şöyle dedi:
"Artık geçmişiyle hesaplaşan, yapılan hatalarla yüzleşmekten çekinmeyen, hesap soran bir irade var. Ancak ortaya konan iyi niyete, atılan adımlara karşı ön yargı ile yaklaşan ve karanlıktan beslenen kesimler de mevcut. Yaşadıkları karanlık iklimlerini ilimize ve bölgemize yaymaya çalışanlara karşı uyanık olmak, olayları ve kişileri ön yargıdan uzak, cesur bir şekilde değerlendirmek de bölge insanının görevidir. Çünkü nasıl ki devlet, insanını yaşattığı sürece ayakta kalabilecek ise vatandaşlar da mutluluğu ancak gelişmiş ve demokratik bir devlet sistemi içerisinde elde edebileceklerdir. Devletsizliğin halka nelere mal olduğunu görmek için geçmişe gitmeden yakın çevremizde yaşanan olayları değerlendirmek yeterlidir. Bu anlamda vatandaşlarımızın hukuka saygılı, yükümlülüklerini yerine getiren, öte taraftan ise hakkını sonuna kadar arayan, adaletsizliğe 'dur' demesini bilen bireyler olması son derece önemlidir."

Vali Kıraç, konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket isterim" şiirinin şu mısrasıyla tamamladı:
"Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun."



F-16'LAR UÇMADI, BARİYERLER KALDIRILDI
Vali Kıraç'ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri ve resmi geçiş töreni gerçekleştirildi. Bu yıl F 16 uçakları ile helikopter geçişlerinin yapılmadığı ve vatandaşların alana geçişini engelleyen demir bariyerlerin kaldırıldığı törende, öğrencilerin, polislerin ve askerleri birliklerin geçişi uzun süre alkışlandı. Törende, 7 yaşındaki Hülya adlı bir kız çocuğu da protokoldeki boş bir koltuğa oturarak, töreni sonuna kadar izledi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Milletvekili Mine Lök Beyaz, kız çocuğuyla yakından ilgilendi.
Törenin ardından davul zurna eşliğinde vatandaşlar halay çekti. Vali Kıraç da vatandaşlara eşlik ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bariyer, diyarbakırda, f16, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bariyer önden girip arkadan çıktı PassioN Haber Arşivi 0 09 Nisan 2012 22:12
Avusturalya’daki Büyük Bariyer Resifi Zen Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 26 Mart 2012 17:16
Diyarbakır Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1 31 Ağustos 2011 21:11