IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2013, 15:59   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ailenin dramı yürek burkuyor




Ailenin dramı yürek burkuyor

11 çocuklu Zan Ailesi, çocuklarının birbiri ardına ölmesinin acısını yaşıyor.
Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Bozburun Köyü'nde oturan 35 yaşındaki Mülkiye ile 42 yaşındaki Sabri Zan çiftinin 3 çocuğu bronşit teşhisi ile öldü. Ailenin 2 yaşındaki oğulları Bilal'a da bronşit teşhisi konuldu ancak, yapılan tetkiklerde ilik kanseri olduğu ortaya çıktı. Almanya'daki akrabalarından borç aldıkları 1200 euro parayı ilik bankasına yatıran aile, uygun iliğin bulması için çaba harcıyor.

İdil'in Bozburun Köyü'nde oturan 11 çocuklu Zan Ailesi, çocuklarının birbiri ardına ölmesinin acısını yaşıyor. 2003 yılında doğan kızları Şükran, 7 aylık iken bronşit teşhisi ile kaldırıldığı Diyarbakır'daki hastanede yaşamını yitiren çiftinin, 2006 yılında doğan Adnan adını verdikleri oğulları da 5 aylıkken evde yüksek ateşle hastaneye götürülürken, yolda öldü. 2008 yılında 2 aylıkken ateşlenen Deniz adlı kız çocukları da aynı şekilde yüksek ateşle Mardin Devlet Hastanesi'ne götüren Zan çiftinin, küçük kızları da hastanede yaşamını yitirdi.

Son olarak 2 yıl önce doğan Bilal'in de ateşi çıkınca İstanbul'daki Sultan Süleyman Araştırma Hastanesi'ne götüren bugüne kadar 11 çocukları olan, 3'ünü kaybeden Zan çifti, burada yapılan tetkikler sonucu oğullarının ilik kanseri olduğunu öğrendi. Daha önce de ölen 3 çocuğunun da aynı şekilde yüksek ateşle başlayan ve kısa sürede ölümle sonuçlanan hastalığa yakalandığını belirten anne Mülkiye Zan, "Önceki çocuklarımız da Bilal gibi ateşleri çıktı. Ama bronşit teşhisi konulmuştu. Bilal'e de Mardin'de bronşit teşhisi konuldu. Ama burada yapılan incelemelerde ilik kanseri olduğunu söylediler. Diğer çocuklarımız da ilik kanserinden öldüğünü düşünüyoruz" dedi.
Zan çiftinin kızları 14 yaşındaki Gülsüm, 16 yaşındaki Sevim ve 18 yaşındaki Özgül, kardeşlerinin tedavisini karşılayacak parayı kazanmak için mevsimlik işçi olarak Karadeniz'e gitmek üzere yola çıktı. Ancak kardeşleri taşıyan araç bu yıl Ağustos ayında kaza yaptı. Özgül ve Sevim kazadan yara almadan kurtulurken, Gülsüm kaza sonucu sakat kaldı ve yürüyemez oldu.


Mülkiye Zan, gözyaşları arasında yaşadıkları dramı anlatırken, yetkililerden yardım beklediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Daha önce 3 çocuğumu bu hastalıktan kaybettim. Bilal'imi de kaybetmek istemiyorum. İstanbul'daki doktorlar bana, 'Burada kalmanız gerekiyor' dedi. Ama ben diğer çocuklarımı bırakıp İstanbul'a yerleşemem. Geçim sıkıntısı yüzünden ilçedeki hastaneye zor gidiyoruz. Şimdi ilik bankasının cevabını bekliyoruz. Her gün çocuğumun ölebileceği ihtimali üzerine uyanıyorum. Bu çok acı veriyor bana. Yetkililerden yardım bekliyoruz, lütfen oğlumu kurtarın."


Baba Sabri Zan da gözyaşlarını tutamazken çocuklarının peş peşe ölümü ile büyük acı çektiğini ifade ederek, "Şimdi 2 yaşındaki oğlum Bilal ölmek üzere. Çalışamıyorum. Bir kızımı okuldan aldım Antalya'ya gönderdim çalışması için. Diğer kızım da çalışmaya giderken geçirdiği kaza sonucu ayağı kırıldı ve şimdi sakat. Başbakanımız'dan ve devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ama oğlum ölmek üzere lütfen bize yardım edin" diye konuştu.

__________________
en büyük servet itibardır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ailenin, burkuyor, dramı, yürek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurt kızın yürek burkan dramı Violent Haber Arşivi 0 11 Haziran 2012 10:51
Ailenin Önemi YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2010 15:47
Şehit askerlerin yürek yakan dramı Kan Haber Arşivi 1 22 Nisan 2008 22:39