IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2008, 16:41   #1
Çevrimdışı
Lin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbullulara su müjdesi!




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yıl içerisinde su kesintisi yapılmayacağını açıkladı.

Tasarufun devam etmesi gerektiğini belirten Topbaş, "Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanacağız. Doğada hiçbirşey sınırsız değil. Böyle giderse bu yıl İstanbul'da su kesintisi yapmayacağız. Ancak tasarufun devam etmesi gerekiyor. Herkes bardağını içeceği kadar doldurmalı." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi şantiyesini basın mensupları ile birlikte inceledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, mevcut şartlara bakınca İstanbul için bir su kesintisi planlanmadığını belirtti. İstanbul'da barajların doluluk oranının yüzde 43 seviyesinde olduğunu ifade eden Başkan Topbaş bu yıl su kensintisi yapmayacaklarını söyledi. Topbaş, "Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanacağız. Doğada hiçbirşey sınırsız değil. Böyle giderse bu yıl İstanbul'da su kesintisi yapmayacağız. Ancak tasarufun devam etmesi gerekiyor. Herkes bardağını içeceği kadar doldurmalı. Projelerimiz devam ediyor. Melen Suyu'nun ikinci basamağının da İstanbul'a getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ancak biz 2009 yazının nasıl geçeceğini bilmiyoruz. İstiyoruz ki bu yılki suyumuz seneye de kalsın." dedi.

2009 yılında hizmete girecek olan Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kadir Topbaş, burada Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa ilçelerinin atıksularının arıtıldıktan sonra sanayi ve bahçe sulamalarında kullanılacağını söyledi. Yaklaşık 108 milyon Euro'ya mal olacak tesisin ilk bölümnün, Mart 2009'da tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Topbaş, geri kalan bölümünün ise 2010'da faaliyete geçeceğini dile getirdi. Topbaş, tesisin tamamlanmasıyla birlikte günde 2,5 milyon insanın kullandığı atıksunun arıtılarak yeniden kullanılır hale getirileceğini söyledi.

Avrupa'nın en büyük atıksu arıtma tesisleri arasında gösterilen Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin devreye girmesi ile Ayamama Deresi ile Tavukçu Deresi'nden Maramara Denizi'ne akan kirli sular artık Marmara Denizi'ni kirletemeyeceğini blirten Topbaş, İstanbul'un nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu 6 ilçesinin atık sularının burada arıtılacağını anlattı. Ataköy ile Atatürk Havalimanı arasındaki geniş alanda inşa edilen arıtma tesisinin ilk aşamada günde yaklaşık 400 bin metreküp su arıtacağını blirten Topbaş, arıtılan suların bir bölümünün dezenfeksiyon işleminden geçtikten sonra çevre sulaması ve sanayi üretiminde kullanılacağını dile getirdi.

Tesisin tamamlanması ile birlikte yaklaşık 2,5 milyon insanın kullandığı atıksunun yeniden doğaya kazandırılacağını aktaran Başkan Kadir Topbaş "Bölgenin sağlıklı bir alt yapıya kavuşması, kontrolsüz akan atıksuların dünyada kullanılan en son teknolojiler ile arıtma tesislerinde arıtılarak çevreye zarar vermeden uzaklaştırılması, Ayamama Deresi'nin kötü kokusundan ve kirlilikten kurtarılarak canlı yaşamının tekrar başladığı bir mekana dönüşmesi için böyle bir tesisi inşaa etmeyi amaçladık." dedi. İstanbul'a su sıkıtınsı yaşatmamak adına yapılan yatırımların devam ettiğini anlatan Başkan Topbaş "İBB ve İSKİ olarak bu yıl sonuna kadar 4 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız. Ayama ve Tavukçu Dereleri'nin ıslah edilmesi buradaki atık suların arıtılarak doğaya tekrar kazandırılması, bölgeye yayılan pis kukuların önlenmesi ve eskiden olduğu gibi Ayamama Deresi'nin bir bölümüne kadar kayıklarla gidilebilmesi tasarlanan projeler arasında" şeklinde konuştu.

Ataköy Atıksu Arıtma Tesisi ile Terkos gölüne eşdeğer büyüklükte suyun arıtılacağını ifade eden Başkan Topbaş, tesisin ileri teknoloji ile yapılmış modern, çevreye zararı olmayan örnek bir tesis olacağinı kaydetti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbullulara, mujdesi, müjdesi, İstanbullulara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbullulara metro müjdesi yaSmin Haber Arşivi 0 03 Şubat 2014 05:10
Kadir Topbaş'tan İstanbullulara müjde CtrL Haber Arşivi 1 12 Kasım 2013 22:15
İstanbullulara Kötü Haber! Thetis Haber Arşivi 0 12 Haziran 2012 19:30
Kadir Topbaş'tan İstanbullulara çağrı PassioN Haber Arşivi 0 27 Ocak 2012 19:42
Meteoroloji'den İstanbullulara uyarı Feronia Haber Arşivi 0 13 Ekim 2009 04:51