IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2013, 10:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Komşuları bile kaçıran horlamaya pilli çözüm




Horlama sorunu sadece kendisinin değil ailesinin hayatını da eziyete çeviren Yaşar Güzel, dil köküne takılan pille 20 yıllık kâbustan kurtuldu. Yöntem Türkiye'de ilk kez uygulanıyor



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ailesininve arkadaşlarının horlamasından yaka silktiği 45 yaşındaki Yaşar Güzel'in sorunu, dil köküne takılan bir pille çözüldü. İstanbul'da yaşayan Yaşar Bey, 20 yıldır süren horlama sorununu hep yorgunluğa bağlıyordu. Güzel'in horlamaları öyle şiddetliydi ki yan komşusu ilk zamanlar sesin nereden geldiğini anlayamamış, bir gece doğaüstü güçler olduğunu düşünüp korkudan evi terk etmişti. Horlamaları nedeniyle otobüsle seyahat edemiyor, ailece gidilen tatiller yan odalardan gelen şikâyetler nedeniyle zehir oluyordu. Yaşar Güzel'in en büyük sıkıntısı ise sabah duyduğu yorgunluk ve gün içinde yaşadığı uykuya dalma şikâyetiydi. Dahası, eşi ve 2 çocuğu da tüm geceyi uykusuz geçiriyordu. Sonunda eşinin çektiği horlama videosunu izleyen Güzel, sorunun boyutlarını gözleriyle gördü ve tedaviyi kabul etti. Yaşar Güzel'in tek sorunu horlama değildi. Saatte 32 defa nefesi kesiliyor, 15 ile 25 saniye arasında nefessiz kalıyordu. Gece boyunca dili nefes borusunun üstünü kapatarak nefessiz bırakıyor, deliksiz bir uyku uyumasına engel oluyordu. Önce Cpap adı verilen ve gece boyunca basınçlı oksijen veren bir maske önerildi. Ancak Güzel, bu maskeyi kullanmakta zorlanınca cerrahi bir müdahale için Opr. Dr. Celal Ünver'e başvurdu.

DİLE TİTREŞİM VERİYOR

Yaşar Güzel'i detaylı incelemeden geçiren Ünver onun dil kökü pili operasyonuna uygun olduğuna karar verdi. Prof. Dr. Mehmet Ömür, Tuğgeneral Prof. Dr. Mustafa Gerek, Opr. Dr. Celal Ünver tarafından dil kökündeki dil kaslarını kontrol eden sinirlere bir mikroçip takıldı. Göğüs üstünde deri altına yerleştirilen bir pile bağlı olan bu mikroçip gece boyunca aralıklarla sinirlere titreşim vererek dilin kasılmasını sağlıyor. Böylece dilin nefes borusunu kapatması önlenmiş oldu. Opr. Dr. Celal Ünver, Yaşar Güzel'in böyle bir implant ile uyku apnesi tedavisi yapılan Türkiye'deki ilk dünyada ise 71'inci hasta olduğunu söyledi. Pilin verdiği titreşimlerin hastaya acı vermeyecek ya da uykudan uyandırmayacak düzeyde olması için gerekli ayarlamaların yapılacağını anlatan Ünver "Şu anda Güzel'in vücudunun implantı kabul etmesi için bekliyoruz. 2 hafta sonunda titreşim ayarları yapılacak ve Yaşar Bey özlediği uykusuna kavuşacak" diye konuştu. Yaşar Güzel ise hislerini, "İleriki evrelerde kalp ve damar tıkanıklıklarına hatta ani ölümlere bile sebep olan uyku apnesi sosyal hayatımı mahvetmişti. 2 hafta içinde pil aktive edilecek. İşte o gece hayatımda ilk kez bebek gibi deliksiz uykuyu tadacağım. Sabırsızlanıyorum" diye anlatırken eşi Canan Güzel de çocuklarıyla beraber deliksiz bir uyku çekebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bile, Çözüm, horlamaya, kaçıran, komşuları, pilli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Xerox’un ilk pilli kablosuz mobil tarayıcısı! Lost Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Mayıs 2012 18:27
Hamilelik horlamaya neden oluyor YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:06
Horlamaya son Collettivo Kulak Burun Boğaz Sağlığı 1 29 Haziran 2008 02:21
Yeni pilli otomobil 2010’da yollarda Heidi Otomobil Haberleri 6 18 Haziran 2008 07:43
Burun tıkanıklığı horlamaya davetiye Mlock Kulak Burun Boğaz Sağlığı 2 15 Ekim 2006 00:34