IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2013, 19:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüz kilometrede 10 lira yakacak!




Bergeretti, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne eğitim amaçlı bağışladıkları 3 aracın teslim töreninde, otomotiv mühendisliği öğrencilerine seslenerek, "Gerçekten çok hızlı gelişen bir sektörde macereya gireceksiniz" dedi.


100 KİLOMETREDE 2 LİTRE YAKIT

Otomotiv sektörünün dünyayla entegre olduğunu ifade eden Bergeretti, mevsimsel değişimlerin ve petrol türevlerinin azalmasının sektörü etkilediğini belirtti. Çevreyi daha az kirletmek ve daha az yakıt sarf etmek durumunda olduklarını dile getiren Bergeretti, şunları kaydetti: "Mühendislerimiz bundan sonrasında daha az enerji harcayan, çevreyi daha az kirleten motorlar geliştirmek zorunda. Halihazırda, mühendislerimiz, 100 kilometrede 2 litre yakıt tüketen motor üzerinde çalışıyor. Mühendislik öğrencileri olarak, tam bu noktada sektörün içine gireceksiniz. Tabii ki sadece motordan bahsetmemek gerekiyor. Aynı zamanda araçların imal edildiği malzemelerde de çok önemli çalışmalar yapılıyor. Hayallerimizde olan, bilgisayar tarafından yönetilen araç sistemleri orta vadede hayata geçecek gibi görünüyor." Bergeretti, sektörün değişim içinde olduğunu belirterek, öğrencilere başarılar diledi.

3 ARAÇ BAĞIŞLADI

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise teknoloji çağında hem çevreye duyarlı hem de teknolojiyi daha ileriye götürecek çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtti. Öğrencilerinin teknolojiyi kullanan bireyler olarak yetişmesi için çaba gösterdiklerini dile getiren Kocacık, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne eğitim amaçlı 3 araç bağışladıkları için Peugeot yetkililerine teşekkür etti. Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ise bugün kendileri için çok heyecanlı ve onurlu bir gün olduğunu söyledi. Peugeot'un katkısının kendileri için çok değerli olduğunu belirten Tatar, emeği geçenlere teşekkür etti. Peugeot'un artık en büyük kurumsal ortakları olduğunu ifade eden Tatar, iş birliğinin devam etmesini diledi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Peugeot marka 3 ticari araç, CÜ yetkililerine teslim edildi.

AA

__________________
en büyük servet itibardır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, kilometrede, lira, yakacak, yüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
250 bin lira masraflı yüz naklinde doktorlara 50 lira PassioN Haber Arşivi 0 28 Şubat 2012 21:13
Sınıra 100 kilometrede nükleer tesis iddiası Feronia Haber Arşivi 0 02 Kasım 2011 10:22
10 bin kilometrede 250 TL yakıyor Lucifer Haber Arşivi 0 16 Şubat 2010 16:58