IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By CtrL
  • 1 Post By Pentagrammm

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2013, 16:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyarbakır'da bir ilk!




İki günlük ziyaret için Diyarbakır'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:
Kardeşlik şehri Diyarbakır... Sizleri yürekten selamlıyorum.Gönülden selamlıyorum.Hasretle selamlıyorum.Bugün burada tüm ülkemi, Diyarbakır'ın kardeşi olan Mekke'yi, Medine'yi Erbil'i, İstanbul'u selamlıyorum.


81 YIL ÖNCE
Bundan 81 yıl önce Şemdinli'den çok önemli bir misafirimiz geldi. Evleri,yurtları yıkılmış, yakınları öldürülmüştü. Kendileri kardeşlerinin yurduna, Türkiye'ye geldi. Buradaki kardeşleri onları muhabbetle selamladı, burası sizin eviniz dedi.Gelenlerden bir tanesi biz Türkiye'de asılmayı bekliyorduk. Türkiye üzerinde bizi asmak ve tutuklamak için ağır baskı vardı.Buna rağmen seve seve geldik çünkü ölsek de Türkiye'de ölmek istiyorduk.Bunu söyleyen Molla Mustafa Barzani'ydi.

KÜRDİSTAN'DAKİ KARDEŞLERİMİ SELAMLIYORUM
Bunu söyleyen Molla Mustafa Barzani'ydi.İşte o Barzani kardeşlerinin ülkesine misafir oldu. Bugünde onun oğlu, değerli dostum Mesut Barzani'yi Diyarbakır'da ağırlıyoruz. Tıpkı babanız gibi, amcalarınız gibi sizde hoşgeldiniz. Sizin şahsınızda Kürdistan'daki kardeşlerimi de selamlıyorum.Erbil'de kendimizi evimizde hissediyorsak sizde burada kendinizi evinizde hissedin.Bugün büyük kucaklaşmaya, büyük buluşmaya şahit oluyoruz.Bu hasrete, özleme son veriyoruz. Hoşgeldin Şivan Perwer diyoruz. Evine, baba ocağına hoş geldin. Keşke bugün biri daha aramızda olsaydı. Bu toprakların bir nefesi daha aramızda olsaydı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Erdoğan'ın konuşması sırasında başta İbrahim Tatlıses olmak üzere Bülent Arınç ve Emine Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

PAZARA KADAR DEĞİL, MEZARA KADAR
- Biz kardeşiz, biz pazara kadar değil mezara kadar, mahşere kadar biriz, beraberiz. Biz aynı coğrafyanın aynı toprakların medeniyetin mensuplarıyız. İşte bugün Şivan Perver 37 yıl sonra burada ve sağ olsun bütün sıkıntılara rağmen, hakikaten çok büyük bir sıkıntıyı yaşayan İbrahim Tatlıses kardeşimiz o da burada. Birlikte beraber düeti yaptılar. Ben İbrahim Tatlıses kardeşimizi de bugün çok daha iyi gördüm. Güzel bir final yaptı onu da gördüm. İnşallah kendisinin cd’leriyle yine bir araya olacağız, beraber olacağız. Rabbim ona da sağlığını sıhhatini lütfetsin.

BİZİM MUHABBETİMİZE SINIR ÇİZEMEZLER
- 100 yıl önce bu topraklarda cetvellerle sınır çizildi. Bizim muhabbetimize sınır çizemezler. Ortak medeniyetimize geleceğimize sınır çizemezler. Bizim gönüllerimizi hiçbir zaman birbirinden ayıramazlar. Onun için rahat olacağız. Geleceğe aynı aşkla aynı inançla yürüyeceğiz. Türkü Kürt’ten, Kürt’ü Türk’ten ayıramazlar. Şam’ın ağıtı bizim ağıtımızdır. Kamışlı’nın derdi bizim derdimizdir. Suriye’nin tamamında zalim Esad’ın akıttığı kan kardeşimizin kanıdır.Zalimlerin yanında yer almayacağız, sofrasında oturanlardan olmayacağız. Mazlumların mağdurların gariplerin yol arkadaşı olacağız. İşte bugün olduğu gibi. Kuzeyi güneyi doğuyu batıyı hep birlikte kucaklayacağız.

HALEPÇE YANARKEN ÇANAKKALE'NİN CİĞERİ YANDI
- Halepçe cayır cayır yanarken Diyarbakır’ın Konya’nın Çanakkale’nin ciğeri yandı. Bağdat, Basra bombalanırken Diyarbakır Uşak Adana kardeşleriyle birlikte gözyaşı döktü.Bir annenin çocuğuyla kendi ana diliyle konuşamıyor olmasından daha büyük azap ne olabilir? Şivan Perver kasetlerinin plaklarının nasıl saklandığını nasıl gizli gizli dinlendiğini ben de bilirim. Faili meçhullerin sürgünlerin ne büyük bir acı olduğunu yaşayanlardan çok dinledim, bilirim. Ne yaşadıysak birlikte yaşadık. Rengi, tonu, şekli farklı olabilir. Ama aynı zulmü, aynı ötelenmeyi hep bu toplumda birlikte yaşadık.

TEHDİT ETTİLER, VAZGEÇMEDİK
- 2005’te burada Diyarbakır’da sizlere bir şey söyledim. Sizin meseleniz bizim meselemizdir dedim. O günden beri sözümüzün arkasındayız. Takipçisiyiz. Bizi tehdit ettiler vazgeçmedik. Bize engeller çıkardılar, aştık. Bize zorluklar çıkardılar, yılmadık. Partimizi kapatmak istediler, tuzaklar kurdular, sabotajlar yaptılar. Biz bir tek geri adım bile atmadık.

HALİSE TEYZE'NİN DUASI
78 yaşındaki Halise Teyze allah benim ömrümü ona versin diye dua ediyormuş.Bir yıldır tek çocuumuz ölmedi diye bize dualar ediyormuş. Halise Teyze'nin bu duasını 81 ildeki tüm analar ediyor. Allaha şükür ki tek bir gencimiz ölmüyor bir yıldır.

NUSAYBİN'DE KARDEŞLİĞE KURŞUN SIKTILAR
Dün Nusaybin'de huzura, barışa kardeşliğe kurşun sıktılar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Sizden tek isteğim var. Siz bu sürece destek verirseniz bu süreç büyüyecek.

DİYARBAKIR HAKEM OLMALI
Bu yeni süreçte Diyarbakırın hakem olmasını, mürşit olmasını, yol göstermesini diliyorum.Bugün sizlere sadece Barzani kardeşimle gelmedim, Şivan'la, Tatlses'le gelmedim.Açılış ve hizmet şöleniyle geldim.

Mynet.

__________________
en büyük servet itibardır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Kasım 2013, 17:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Diyarbakır'da bir ilk!




kim uyduruyor kardeşim teröristle görüşen ********dir diye. yapmayın etmeyin canım sizde aaaaa.

edit vol.2: düzenlemede bile sansür var ya la
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
neyse anladınız siz.


Konu Pentagrammm tarafından (16 Kasım 2013 Saat 17:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: edit: ********dir
 

 

Etiketler
bîr, diyarbakırda, ilk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyarbakır Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1 31 Ağustos 2011 21:11
Diyarbakır Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:17