IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2013, 23:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Berkin Elvan protestosuna müdahale




Berkin Elvan için Taksim Platformu’nun çağrısıyla adliye binası önünde toplanan gruba polis önce uyardı hemen ardından da gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Bu müdahale sırasında Suna Yıldız isimli bir kadının ayağı kırıldı. 15.30 sıralarında ise polis gruba ikinci kez müdahale etti. Grup Okmeydanı'na doğru kaçarken, kaçan grup da polise taş atarak karşılık verdi. Eylem için olay yerine gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal "Herhangi bir taşkınlık yok, ancak polis bir vatandaşımızın bacağını kırdı. Bu kadar barışçıl bir toplantıda polis ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor" dedi. Müdahale sonucu 18 kişinin gözaltına alındığı ve emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.


Bugün Taksim Platformu’nun çağrısıyla Berkin Elvan için Çağlayan Adliyesi’nde protesto gösterisi yapılacaktı. Saat 14:00'te yapılması planlanan gösteri öncesinde polis amiri "Bugün adliye kapalı. 5 dakika sonra müdahale edilecek" uyarısını yaptı ve daha sonra TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi başladı. Bu müdahale sırasında Suna Yıldız isimli bir kadının ayağı kırıldı. Çağlayan Adliyesi'nde müdahale devam ediyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’Lİ TANAL AMBULANS ÇAĞIRDI

CHP [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Milletvekili Mahmut Tanal olay yerine gelerek yaralı kadın için ambulans çağırdı.
Gezi Parkı protestolarının devam ettiği 16 Haziran’da Okmeydanı’nda evinden ekmek almaya çıkan 14 yaşındaki Berkin Elvan gaz bombası fişeğiyle vurulmuş ve iki gün önce dördüncü kez ameliyat edilmişti.

POLİS İKİNCİ KEZ MÜDAHALE ETTİ

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gruplara polis ikinci kez müdahale etti. İlk müdahalenin ardından meydan bir süre sakinleşti. Ancak grupların tekrar meydana çıkması üzerine polis yeniden TOMA ile su sıktı. Grup Okmeydanı yönüne doğru kaçtı. Kaçan grup polise taş atarak karşılık verdi.Gruptan bazıları yakalanarak gözaltı alındı. Eylemcilerin bazıları arkadaşlarının gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı.

Öte yandan eylem için CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da geldi. Meydanda bir süre bacağı kırılan kadın ile ilgilenen Tanal gazetecilere açıklama yaptı. Halen hastanede tedavi gören Berkin Elvan için insanların toplandığını belirten Tanal, "İnsanlar cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunmak için buradayken, barışçıl bir toplantı. Manevi bir destek. Herhangi bir taşkınlık yok. Ancak polisin provokasyon eylemleri nedeniyle bir vatandaşımızın bacağı kırıldı. Bu kadar barışçıl bir toplantıyı, bu kadar polisle abluka altına alarak insanların üzerine su sıkılarak polis ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor" dedi.
Tanal'ın ardından toplanan grupta basın açıklaması yaptı. Açıklamada Berkin Elvan'ı yaralayan kişiler hakkında savcılığın henüz herhangi bir işlem yapmadığı iddia edildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
berkin, elvan, müdahale, protestosuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elvan Kız Çorbası Sue Çorbalar 0 02 Ağustos 2012 15:11
Ermeni tasarısı protestosuna polis müdahalesi Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Mart 2010 17:17