IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2013, 10:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1 günde 3 Avrupalı şirket aldık!




Türk patronlar, Avrupa'da şirket avına çıktı. Yılbaşından bu yana 26 yabancı firmayı alan Türkler dün listeye 3 şirket daha ekledi. Metyx Macaristan, Alarko İtalya, Kalonebel ise İspanya'da şirket aldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ekonomik krizde derin yara alan Avrupa'da şirketler ayakta kalmak için Türk patronların kapısını çalıyor. 2013'ün 10 aylık döneminde farklı coğrafyalarda toplam 26 şirketi bünyesine katan Odak noktası ise Avrupa ülkeleri olan Türk patronlar, dün 3 ayrı ülkeden 3 şirketi daha bünyelerine kattılar. Sabah'ın haberine göre, ilk satın alma haberi Macaristan'dan geldi.

Geçen yıl İtalya'da LEDA ve ACT adlı iki kompozit şirketini alan Manisalı Metyx, ABD'nin en büyük otobüs firmalarından North American Bus Industries'in (NABI) Macaristan'daki tesislerini satın aldı. 230 bin metrekarelik alana kurulu tesisler için 6 ay önce görüşmelere başladıklarını söyleyen Metyx'in patronu Uğur Üstünel, "Ünlü yatırım fonu Cerberus'a ait NABI, ABD'nin en büyük ikinci otobüs üreticisi. Macaristan'da ürettiği otobüsleri Amerika pazarına satıyor" dedi.

230 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Otobüslerin benzerlerine göre 2.5 ton daha hafif olduğunu anlatan Üstünel, "NABI'nin teknolojisini hem Türkiye hem de Avrupa'da farklı sektörlere de uygulayacağız" diye konuştu. Metyx'in aldığı tesiste 230 kişi çalışıyor.

ALARKO'YA İTALYAN ŞİRKET
Alarko Holding, bu yöndeki ilk operasyonuna İtalya'da başladı. Türkiye'nin girişimsel kardiyoloji alanındaki tek dünya markası olan Alarko Holding bünyesindeki Alvimedica, İtalya'nın en önemli tıbbi cihaz şirketlerinden CID'i bünyesine kattı. Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, "CID'in 170 olan çalışanı da bünyemize katılacak" dedi. Alarko Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ise Silikon Vadisi'nde yer alan ABD'nin en büyük üniversitelerinden birinden 'ismimizle hastane kurun' teklifi aldıklarını söyledi. Alaton, "60 milyon dolarlık yatırımla Çatalca'da hastane kurmaya hazırlanıyoruz. 2015'te hayata geçireceğimiz bir proje olacak" diye konuştu.

KALONOBEL BİG DRUM'I ALDI
Esnek ambalaj firması Kalenobel, İspanyol Big Drum'ın ambalaj üretim varlıklarını satın aldı. İspanya ve Almanya'da tesisi bulunan Big Drum'ı alan Kalenobel, yıllık kornet kapasitesini 4 milyara çıkararak Avrupa dondurma ambalajı sektöründe ilk sıraya yükseldi. 50 yıllık bir marka olan Kalenobel Ambalaj'ın ortağı ve CEO'su Olcay Hephız, "Aldığımız şirket Unilever, Mondelez, Eti, Ülker, Golf, Pepsi, Danone, Nestle, Perfetti, Kahve Dünyası gibi markalarla çalışıyor" diye konuştu.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, 3, aldık, avrupalı, günde, Şirket


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
50 şirket var ama pompa fiyatlarını 5 şirket belirliyor N999 Haber Arşivi 0 03 Nisan 2012 18:15
'Avrupalı' insan 45 bin yaşında! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Kasım 2011 15:57
Avrupalı hayvanseverler incelemede Aze Haber Arşivi 0 25 Ekim 2011 17:18