IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2013, 09:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa, İsrail'in Önünde Diz Çöktü




İran ile yürütülen nükleer müzakerelerin 3'üncü ayağı dün olumlu havada başladı. İran dini lideri Hamaney ise aynı gün sert açıklamalarda bulunarak ABD, İsrail ve Fransa'yı eleştirdi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İran, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile (P5+1) Cenevre'de dün yine masaya otururken, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran'da sert açıklamalarda bulundu. Ülkesinin nükleer programı ve İran'a uygulanan ekonomik yaptırımları yorumlayan Hamaney, dini lider olarak Cenevre görüşmelerine direkt müdahalede bulunmayacağını fakat İran'ın da "kırmızı çizgilerinin" bulunduğunu bildirdi. Devrim Muhafızları'nın bir kolu olan Gönüllü Milis (Besic) gününde halka seslenen Hamaney, nükleer enerji haklarını kastederek, belirli konularda geri adım atmalarının söz konusu olmadığını söyledi. "Amerikan halkıyla bir sorunumuz yok" açıklamasında bulunan Hamaney, Obama yönetimine ise "Bizi tehdit edeceğinize gidin borçlarınızı ödeyin ki bir daha 15-16 gün boyunca kepenk kapatmak zorunda kalmazsınız" dedi. Hamaney "İran halkı dünyanın tüm milletlerine saygı duyar. Fakat bize saldıranlara da unutamayacakları bir tokat atarız" dedi.

"FRANSA DİZ ÇÖKTÜ"
Hamaney, Irak'taki nükleer reaktör hakkında endişeli olduğunu bildiren Fransa için ise "ABD'nin ve bölgenin kuduz köpeği İsrail'in önünde diz çöktüler" ifadelerini kullandı. Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Cathrine Ashton'un başkanlığında masaya oturan taraflar, Cenevre görüşmelerinin 3'üncü ayağı için dün bir araya geldi. Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, müzakerelerde atmosferin olumlu olduğunu söyledi. Üst düzey ABD'li bir yetkili ise masada olan anlaşmanın İran'ın programının ilerlememesi ve bazı durumlarda geriye doğru gitmesini öngördüğünü ve 6 aylık bir süreyi kapsadığını belirtti. 5 hafta içinde 3'üncüsü gerçekleştirilen Cenevre görüşmelerinin bu ayağı 3 gün sürecek. Temaslarda İran'ın nükleer programından feragat etmesi karşılığında bu ülkeye uygulanan uluslararası yaptırımların hafifletilmesi tartışılıyor.

OBAMA: 'İRAN'A YAPTIRIM OLMASIN'
ABD Başkanı Barak Obama, Cenevre görüşmelerinden umutlu. ABD Senatosu'nun dış ilişkiler ve güvenlik komiteleriyle bir toplantı düzenleyen Obama, görüşmeler bir sonuç verene dek İran'a yönelik yeni yaptırımlar çıkarılmaması sözü almayı başardı. İngiltere Başbakanı David Cameron ise dün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi telefonla aradı. Cameron 10 yıldan uzun bir süredir, İran Cumhurbaşkanını arayan ilk İngiliz başbakan olurken iki liderin konuşması 25 dakika sürdü.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çöktü, diz, fransa, İsrailin, Önünde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail gizli servisi çöktü! CeSaRCripS İnternet Dünyasından Haberler 0 23 Mart 2013 08:51
İsrail'de tüm devlet siteleri çöktü! KarakıZ Ağ, Network ve Networking 2 07 Kasım 2011 00:55