IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dizi oyuncusuna Redhack gözaltısı




SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 5 aylık çalışmanın ardından bilgisayar korsan grubu Redhack’e yönelik operasyon yaptı. İstanbul, Ankara başta olmak üzere 30 ayrı adrese yapılan baskında aralarında dizi oyuncusu Barış Atay ve Anonymous'un Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen bir kişinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Olayın ardından RedHack de Twitter'dan açıklama yaptı ve Atay'ın kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını kaydetti.


Redhack’in Dışişleri, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], YÖK, Emniyet, Jandarma gibi kurumların resmi internet sitelerini hacklemesi üzerine çalışma başlatıldı. Bu kurumların suç duyurusunun ardından Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, takip başlattı.
ANONYMOUS’UN TÜRKİYE SORUMLUSU GÖZALTINDA
Gezi eylemlerinde de aktif olarak Twitter’dan bilgi paylaşımında bulunan grupla ilgili teknik ve fiziki takipler yürütüldü. Çalışmaların ardından önceki gece [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muğla ve Denizli’de 30 adrese baskın yapıldı. Aralarında dizi oyuncusu Barış Atay ile uluslararası korsanlık şebekesi Anonymous’un Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen bir kişinin de olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda şahısların bilgisayarlarına ve elektronik eşyalarına incelenmek üzere el konuldu.
Redhack grubu, resmi kurumları hacklemenin yanında Gezi eylemlerinde sosyal medya aracılığıyla halkı örgütlemek, isyana teşvik etmek, yalan bilgiler yayarak kamu düzenini bozacak şekilde halkı tahrik etmekle suçlanıyor.


BARIŞ'A TWITTER'DAN DESTEK

Oyuncu Yasemin Allen Twitter sayfasına yazdığı "Onurlu bir insan, haksızlık karşısında susmayan bir arkdaşımızdır. Gözaltına alınması güç gösterisidir, yanlıştır" notuyla Barış Atay'a destek verdi.
Berna Laçin ve Şebnem Sönmez sayfalarında yayınladıkları mesajlarla Barış Atay'a destek oldu. Atay'ın hayranları da #barisatay ve #BarisAtayYalnizDeğildir hashtag'i ile sosyal medyada onlarca mesaj yayınladılar.
REDHACK: "ATAY'IN BİZİMLE İLGİSİ YOK"

Atay'ın gözaltına alınmasıyla beraber çok geçmeden RedHack de Twitter üzerinden olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Atay'ın kendileriyle bir ilgisi olmadığını belirten kızıl hacker grubu, buna karşın haksız yere insanların tutuklandığını ve Atay'ın arkasında olduklarını kaydetti.

"KLAVYE BİLE KULLANMAYI DOĞDU DÜRÜST BİLMEZ"
Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da bulunduğu grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Bilgi almak üzere beraberindeki avukatlarla, Siber Suçlar Şube Müdürlüğü'ne giden Sezgin Tanrıkulu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tanrıkulu, “Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir soruşturma olduğu ifade edildi. Dosya hakkında bir bilgimiz yok. Kendisiyle görüştük sağlık durumu iyi. Daha çok Gezi'yle bağlantılı olduğunu düşünüyorum şahsen, bu hukuka aykırılıkları ne olursa olsun gidermeye çalışacağız" dedi. Oğuz Kaan Salıcı ise “Klavye bile kullanmayı doğru dürüst bilmeyen bir arkadaşın 'Redhack' davasından içeri alınması manidar" diye konuştu.
ANKARA'DA İFADE VERECEK
Oyunucu Sendikası Vekili sıfatıyla Barış Atay'ın yanında bulunan Avukat Sera Kadıgil, oyuncunun durumuyla ilgili bilgileri Twitter'dan paylaştı. Kadıgil şunları yazdı; Şu an @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]atay 'ın yanındayım. Vatan Emniyetteyiz. Herkese selamları var çok teşekkür ediyor. Henüz Ankara'ya sevkedilmedi.içerdeyim bi sıkıntı yok merak etmeyin. Çıkışta görüşürüz. avukat ihtiyacımız yok. Öğleden sonra ankaraya götürülecek. Ankara savcılığının soruşturması olduğundan ifadesi ankarada alınacak. Barış Atay'a bilişim sisteminin işleyişini engellemek suçu isnat edilmektedir. Arama kararına ve gözaltına itirazlarımızı yapıyoruz. Örgütle vs hiçbir bağlantı yok, ifadesi ankarada alınacak bu sebeple öğleden sonra ankaraya götürülecek. Yanında üç avukat varız şu an bir sıkıntı yok. Atılı suç bilişim sistemlerinin işleyişini engelleme. Ortada henüz örgüt iddiaı yok. Ltf Bilgi kirliliği yaratmayın. Birazdan Ankara'ya sevkediliyor. biz yanındayız. Ailesi ve arkadaşları da burada, İfadesi orada alınacak. Daha sonra Ankarada mahkemeye çıkartılıp umut ediyoruz ki pazartesi en geç salı serbest kalacak! İfadesi muhtemelen bugüne yetişmeyecek, yarın alınacak.
Fevzi KIZILKOYUN

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dizi, gözaltısı, oyuncusuna, redhack


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dizi Oyuncusuna Trafikte Dayak Rhytia Haber Arşivi 0 26 Haziran 2012 17:25