IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 23:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı Gül'den dershane açıklaması




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu'da gazetecilerin dershane tartışmalarıyla ilgili sorusunu yanıtlandırdı. Gül, ''Önemli olan bunun kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır'' dedi.


DERSHANE TARTIŞMASI: ÖNEMLİ OLAN ÜZÜNTÜYE SEBEP VERMEYECEK ŞEKİLDE YAPILMASI
Ordu Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili yasa taslağı ve hakkındaki tartışmalar konusunda "Kanun yapma sürecinde tartışmalar olabilir. Önemli olan bunun kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkesin fikrini söylemesi gerekir. Parlamenter süreç içerisinde kanun yapanlar da bütün bunları dikkate alacaklardır" dedi.
Gül, teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, süreci bozacak herhangi bir eylem ve saldırı durumunda güvenlik güçlerinin gereğini yapacağını bildirdi.
ORDU'YA 31 YIL SONRA İLK KEZ CUMHURBAŞKANI GİTTİ
Karadeniz Bölgesi’nin en küçük illerinden Ordu, 31 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı’nı ağırlıyor. Şehri en son 1980 askeri darbesinden 2 yıl sonra 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ziyaret etmişti. İstanbul’dan Samsun Çarşamba Havaalanı’na inen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orduluların 31 yıllık Cumhurbaşkanı hasretine son verecek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu programı için özel uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı’na indi.
Cumhurbaşkanı Gül’ü hava alanında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, milletvekilleri ve bürokratlar karşıladı. Gül, buradan kara yoluyla Ordu’ya hareket etti.

Gül, Samsun'dan kara yoluyla geldiği Ordu'nun Ünye ilçesinde güllerle karşılandı. Çeşitli yaş gruplarından insanların oluşturduğu ve kendilerine "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren grup üyeleri, yöresel kıyafetlerle Gül'e "hoş geldiniz" dedi. Grup üyeleriyle tek tek tokalaşan Gül, daha sonra kendisini karşılayan vatandaşları selamladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan platformada kısa bir konuşma yapan Gül, uzun yıllardan sonra Ordu'yu cumhurbaşkanı olarak ziyarete gittiğini belirterek, "Burası çok köklü tarihi olan, çok kültürü olan, çok değerli siyasetçiler, yazarlar, önemli insanlar, geçmişten beri alimler yetiştirmiş bir ilçemiz. Aslında ilçeye girişten çıkana kadar buradaki tarihi, kültürü eski evlerden, konaklardan, mimariden şehrin güzelliklerini hemen görüyorsunuz. Ünye kendisini her bakımdan fark ettiriyor" diye konuştu.

"Türkiye'nin her tarafı birbirinden güzel ve farklı gerçekten" diyen Gül, şöyle devam etti:
"Yeter ki biz memleketimizin kıymetini bilelim, yeter ki biz yaşadığımız yerlerin kıymetini, derdini bilelim. Oralarda kardeşlik, dostluk içerisinde birbirimize saygıyı, sevgiyi muhafaza ederek memleketimizin, şehirlerimizin gelişmesi, kalkınması için el birliğiyle çalışalım. Bugün doğrusu memlekette böylesi bir havayı, iklimi görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Her yer imar oluyor, yeni yollar, havaalanları, hastaneler... Milletimiz, sizler her türlü hizmete layıksınız. Devletin varlığı, kamu görevlilerinin varlığı, siyasetçilerin varlığı, tepeden aşağıya kadar hepimizin varlığı siz aziz milletimize hizmet içindir. Çok daha güzel beklentilerinizi karşılamak içindir. Onun için huzur, istikrar, birbirinize sevgi ve saygı her şeyin başında gelmektedir. Eğer aranızda tam tersine çekişmeler, sürtüşmeler olursa o zaman tabi bunlar buralara yansır ve bu söylediğimiz hizmetler de geride kalır."

Karadeniz'in bir boydan öbür boya ne kadar kısa yollarla birbirine bağlandığını gördüklerini anlatan Gül, "Eskiden havaalanları ancak büyükşehirlerimizde vardı. Şimdi artık her şehrimizde var. Bütün bunlar memleketin ne kadar geliştiğine ve ilerlediğine en güzel örneklerdir" ifadelerini kullandı.

Gül,Türkiye'nin her tarafında büyük bir seferberlik olduğunu vurgulayarak, "Bunu burada da muhakkak ki görüyoruz" dedi.

Ünye'nin ardından Fatsa ilçesine geçen Gül, Hükümet Konağı Meydanı'nda kendisini karşılayan vatandaşları selamladı, ardından konuşma yaptı.

Gül, uzun süredir Ordu'yu cumhurbaşkanının ziyaret etmediğini, bu ziyareti gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

''KARADENİZ'DE İLK DUYDUĞUM YER FATSA OLMUŞTU''
Daha önce milletvekili olduğu dönemde Fatsa'yı ziyaret ettiğini anımsatan Gül, "Bugün Cumhurbaşkanı olarak ilk defa gelirken gerçekten Fatsa'yı çok daha farklı gördüm. Fatsa'yı çok daha gelişmiş, çok daha dinamik ve çok daha zenginleşmiş olarak görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Fatsa ile ilgili bir anısını anlatan Gül, şöyle konuştu:
"Çocukluğumda, biliyorsunuz Kayseriliyim. Kayseri, Orta Anadolu. Çocukluğumda Karadeniz'de ilk duyduğum, ilkokula gitmeden önce bile duyduğum yer benim Fatsa olmuştu. Şöyle ki o zaman dayım doktor olarak buraya gelmişti ve burada doktorluk yapmıştı. O zaman sizin çok sevginizi kazanmış ve o günden bugüne muhabbeti, arkadaşlıkları hep devam eder sizin buradaki büyüklerinizle. Hatırlarım, Kayseri'ye de Fatsa'dan bize fındık gönderirdiniz. Gelirdi. Biz tabi Kayseri'de fındığı bilmeyiz o zamanlar. Şimdi artık her yerde her şey var. Bundan 30-40 sene önce muz, kivi bilinir miydi? Şimdi kivi yetiştiriliyor buralarda. Biz de o zaman fındığı hiç bilmezdik. Fındık, kuru fındık olarak bilinirdi. Çok iyi hatırlıyorum çocukluk hatıramı. Buradan o yeşil fındıklar gelirdi ağacından."

O dönemden bugüne Fatsa'nın gönlünde ve ailesinde çok ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Gül, "Daha sonra milletvekili olduğum dönemlerde de hep Fatsa'yı yakından takip etmiştim ama bugün Cumhurbaşkanı olarak özellikle sizlerle beraber olmak ve Cumhurbaşkanı olarak siz değerli vatandaşlarımı ve çocukluğumdan itibaren irtibatım olan burayı ziyaret etmekten ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı.

ORDU'DA CUMHURBAŞKANI'NA NOT VERDİLER
Gül, Ordu Valiliğine gelişinde aralarında gaziler ve engellilerin bulunduğu vatandaşlarla selamlaştı. Mehter Takımı'nın da yer aldığı karşılamada Cumhurbaşkanı Gül'e çiçek sunuldu. Bazı çocukları öpen Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların ilettiği not pusulalarını aldı. Alkışlarla karşılanan Gül, Valilik önünde kendisini bekleyen halka hitap etti.

Ordululara sevgi ve muhabbetlerini sunan, gösterilen sevgiye teşekkür eden Gül, Ordu'ya 30 yılın ardından ilk defa bir cumhurbaşkanının geldiğini belirtti. Gül, "Ordu'ya daha önce siyasi hayatta, hükümette olduğum dönemlerde gelmiştim ama cumhurbaşkanınız olarak ilk defa aranızda olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ordu'nun da bu uzun aradan sonra bir cumhurbaşkanını ağırlama heyecanını da görüyorum" diye konuştu.

Gül, Karadeniz'in Türkiye'nin en yeşil, en güzel ve cennet bölgeleri olduğunu ifade ederek, Ordu'nun da Karadeniz bölgesi içinde müstesna yeri bulunduğuna işaret etti. Ordu'nun fındığı, güzelliği, halkının çalışkanlığı, içinden çıkartığı değerli siyasetçiler, devlet adamları, yazarlar, edebiyatçılar, fikir insanları, sanatçılar ve alimlerle çok ayrı bir yeri olduğuna dikkati çekerek, böyle bir ili cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

''YAKINDA DENİZE HAVAALANI YAPILACAK''

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Ordu'da da çok büyük gelişmeler yaşandığına vurgu yapan Gül, "Her şeyden önce Ordu büyükşehir oldu. Gelirken Ünye'de, Fatsa'da da aynı şekilde sizler gibi değerli vatandaşlarım karşıladılar. Onlarla da kısa da olsa konuştum ve hep beraber birleştiniz artık. Bu büyük bir potansiyel. Var olan potansiyeli çok daha büyük iş birliğine dönüşterecek, her şeyin çok daha koordineli yapılmasını sağlayacak düzenleme oldu. Artık yollar değişti. Türkiye'nin en uzun tünelinden geçerek geldik buraya. Daha önce gelişlerimizde sahili kıvrım kıvrım dolanarak gelirdik. İnşallah şimdi yakında denize havaalanı yapılacak. Denize pist yapılıyor. Biraz sonra onu da göreceğim. Ne alemde, nasıl gidiyor işler" diye konuştu.

Gül, Orduluların her türlü hizmete layık olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ordulu vatandaşlarım devletine, milletine bağlı olan, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı gösteren, şehitler, gaziler veren böyle bir ilimizdir. Şüphesiz ki Türkiye'nin neresine giderseniz gidin bu devletine milletine bağlılığı görürsünüz. Açık söyleyeyim. Tabii ki büyük bir milletiz, büyük bir ülkeyiz. Bu büyük ülkenin her parçasının kendine has özellikleri tabii ki olacaktır. Nasıl ordunun özelliklerinden demin bahsettim. Edirne'ye giderseniz ayrı, benim doğduğum yer Kayseri'ye giderseniz orada ayrı bir hava görürsünüz."

Herkesin kardeş ve bu ülkenin asil vatandaşı olduğunu vurgulayan Gül, "Hepimize düşen karşılıklı sevgi, saygı içerisinde memleketimizi, ülkemizi daha ileri taşımaktır, daha ileri götürmektir, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye hediye etmektir. Bizler babalarımızdan, dedelerimizden daha güzel şehirlerde, daha güzel evlerde ve daha güzel bir Türkiye'de yaşıyoruz. Dolayısıyla onlar da bizlerden daha iyi şartlarda yaşayacak. İşte bunu hep beraber el birliği içinde yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, geceyi de Ordu'da geçireceğini kaydederek, bu sürede Valiliği, Belediye Başkanlığını, üniversiteyi ziyaret edeceğini, istek ve talepleri dinleyeceğini ve bunların yerine getirilmesi için gerekenleri yapacağını söyledi.


FATİH YALÇINER - SAMSUN (CİHAN)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, cumhurbaşkanı, dershane, gülden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hüseyin çelikten Dershane açıklaması Stella Haber Arşivi 0 16 Kasım 2013 23:29
Milli Eğitim'den dershane açıklaması CtrL Haber Arşivi 0 14 Kasım 2013 17:31
Cumhurbaşkanı Gül'den Suriye Açıklaması Rhytia Haber Arşivi 0 17 Eylül 2013 04:38
Cumhurbaşkanı'ndan 35 köylü açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 30 Aralık 2011 13:28