IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2013, 16:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Botsalı’nın yeni görev yeri şimdiden belli




Mısır'ın "persona non grata" ilan ettiği Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın birkaç gün içinde Ankara'ya dönmesi bekleniyor.


Botsalı'nın, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da öncelikle Kahire'de temsil ettiği Cumhurbaşkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]başta olmak üzere, hükümet ve Dışişleri yetkilileri ile görüşmesi, Mısır'daki durum ve Türkiye'ye yaklaşım konusunda ayrıntılı bilgi vermesi bekleniyor. Ardından ise Botsalı'nın yeni görev yerine gideceği ifade ediliyor.
Botsalı'nın aylar önce Saraybosna'ya Türkiye Büyükelçisi olması için karar alınmış, bu karar çerçevesinde Bosna-Hersek devleti ile gerekli diplomatik işlemler tamamlanmıştı. Botsalı'nın yerine Kahire'ye de Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız'ın atanmasına karar verilmişti. Ancak tam bu aşamada Mısır'daki darbe gerçekleşti, darbeyle seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi görevden alındı, yerine yeni bir yönetim oluşturuldu. Türkiye hükümetinin yeni yönetime karşı çıkması ve Mursi'nin göreve iadesine itirazı nedeniyle, Türkiye-Mısır ilişkileri gerildi.





"GÜVEN MEKTUBUNU KİME VERECEK?"

Yıldız'ın Kahire'ye atanması kararlaştırıldığında, Mısır'da Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Mursi oturuyordu. Diplomatik kurallar gereği, Büyükelçiler atandıkları ülkede resmen göreve başlayabilmek için, güven mektuplarını o ülkenin devlet başkanına veriyorlar.

Ankara'da yapılan değerlendirmede, Türkiye'nin yeni Büyükelçisi'nin darbe ile görevden alınmış Mursi dışında birine güven mektubunu sunmanın, "darbeyi fiilen onaylamak" anlamına geldiği görüşü oluştu. Bu nedenle, Botsalı'nın göreve devam etmesi kararlaştırıldı. Ahmet Yıldız ise, resmen olmasa da fiilen Ankara'ya geri çekildi.
Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği yaklaşık dört aydır, Botsalı hala Kahire'de görevde olduğundan "maslahatgüzar" seviyesinde tutuluyor. Botsalı'nın, Ankara'ya dönüp gerekli temasların hemen ardından Saraybosna'ya giderek göreve başlaması bekleniyor.


Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belli, botsalı’nın, görev, yeni, yeri, Şimdiden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
S4'ün rakibi şimdiden belli! Zen Samsung 0 08 Aralık 2012 14:42
Üç emniyet müdürünün yeni görev yeri PassioN Haber Arşivi 0 11 Şubat 2012 21:54
Van'ın yeni yeri belli oldu Winston Haber Arşivi 0 20 Kasım 2011 07:41
2011 Modası Şimdiden Belli Ein Ah Kadınlar 0 17 Haziran 2010 17:50