IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2013, 23:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadıköy'deki Rojava mitinginde olay




BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü tarafından düzenlenen Rojava’ya destek mitinginde olaylar çıktı.


Kadıköy İskele Meydanı’nında düzenlenen miting için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda çevik kuvvet otobüsü miting alanına yakın yerlerde bekletilsi. Bariyerlerle çevrili miting alanına gelenler arandıktan sonra içeri alındı. Mitinge BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve HDK Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de katıldı.


MİTİNG ÖNCESİ OLAYLAR ÇIKTI
Kadıköy'deki mitingi öncesi olaylar çıktı. Polis ekipleri bir binadan sarkıtılan pankartı indirdi. Mitinge katılanlar buna tepki göstererek binaya taş atmaya başladı. Polis ekipleri binanın girişini tutarak, grupların içeri girmesini engellemeye çalıştı. Ancak grubun taş atması nedeniyle polis binanın girişinden kaçmak zorunda kaldı. Bunun üzerine pankart tekrar binaya asıldı.
BAYRAK SOPALARIYLA POLİSLERE VURDULAR
Alana Rıhtım girişinden giren bir grup, arama yapan polislerle tartıştı. Tartışma gerginliğe dönüştü. Gruptaki bazı kişilerin bayrak sopalarıyla polislere vurduğu görüldü. Bunun üzerine polisler, bariyerlerin gerisine kaçmak zorunda kaldı. Olaylar sırasında polis bariyerleri de yıkıldı. Araya giren diğer katılımcılar, bayraklarla polise saldıran grubu engellemeye çalıştı. Yaşanan gerginlik grubun alana girmesiyle sona erdi.
POLİS O PANKARTI İNDİRMEYE ÇALIŞINCA OLAYLAR ÇIKTI
Polis ekipleri bir binadan sarkıtılan bir pankartı indirdi. Bunun üzerine mitinge katılanlar buna önce sözlü ardından da binaya taş atarak tepki gösterdi. Miting alanını çevreleyen polis bariyerlerinden atlayanlar pankartın asıldığı binaya girmeye , polis de buna engel olmaya çalıştı. Ancak binaya taş yağmaya başlayınca polisler de kaçmak zorunda kaldı. Binaya yaklaşık 5 dakika boyunca taş atıldı. Kullanılmayan binanın camları kırıldı. Çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etmek için hazırlandı. Ancak olayların sona ermesi üzerine vazgeçti. Pankart yeniden asıldı. Fakat 5 dakika sonra pankart yeniden kaldırıldı.
KIŞANAK : KÜRT HALKI ORTADOĞUNUN EN BÜYÜK POLİTİK VE SİYASİ GÜCÜDÜR
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen "Rojava’ya destek" mitinginde konuştu.
Kışanak "Kürt halkı Ortadoğunun en büyük politik ve siyasi gücüdür" diye başladığı konuşmasında, Kürtlerin bu siyasi gücünü kaynağını Abdullah Öcalan’dan aldığını, bu hareketin önderinin de Öcalan olduğunu ifade etti.
Gültan Kışanak, "Rojava’da yaşanan devrim tüm [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] halkları adına halklarımızın devrimidir. Tüm Ortadoğu halklarının konfederal sisteminin devrimidir. Rojava’da halkımız bir savunma gücü haline geldi. Ama bu savunma gücü bildiğimiz militarist bir yapılanma değildir bu bir öz savunma gücüdür. Rojava’da kurulan kurucu meclisi selamlıyoruz" dedi.
TARİH BUNLARI NOT EDİYOR
Kışanak konuşmasını "kim nerede duruyor, kime söylüyor kim hangi politikaya hizmet ediyor. Tarih bunları bir bir not ediyor... Ve yarın herkesin eline karnesini verecek. Yarın herkes o karnesine ya iftiharla bakacak ya da utanarak bakacak" sözleriyle sürdürdü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kadıköydeki, mitinginde, olay, rojava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadıköy'deki oto galerileri mühürleniyor PassioN Haber Arşivi 0 27 Nisan 2012 20:33
Taksim'deki Hocalı mitinginde çirkin pankart PassioN Haber Arşivi 3 27 Şubat 2012 21:23