IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2013, 23:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Nabi Avcı'dan kritik açıklamalar




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin, "Sayın Başbakan'ın açıkladığı takvim, bizim öngördüğümüz takvim zaten. Dolayısıyla herhangi bir gecikme söz konu değil" dedi.olacağına işaret etti.


Bakan Avcı, 81 ilden gelen öğrenmenleri kabul ettiği, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Başöğretmen Salonu'ndan ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Avcı, bir gazetecinin, dün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın, dershaneler konusunu Haziran ayına kadar bitirecekleri şeklinde açıklama yaptığını, bu konudaki çalışmaların ne aşamada olduğu yönündeki sorusu üzerine şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan'ın açıkladığı takvim bizim öngördüğümüz takvim zaten. Dolayısıyla herhangi bir gecikme söz konusu değil. Şimdi önümüzdeki hafta basın duyurusunu da yaptık. Arkadaşlarımız 8 ayrı çalıştayda özellikle dershane sektöründe çalışan girişimcilerin, öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerimizin görüşlerini alacaklar. O çerçevede değerlendirmelerimizi yapacağız. Önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulunda da bizim yaptığımız hazırlıkların, ilgili kamuoyu ve paydaşlar tarafından nasıl değerlendirildiğine ilişkin bilgileri edinmiş olarak arz edeceğiz."
"Herşey kararlaştırıldıktan sonra sadece bir takım hususların, ilgili kişilere tebliğ edilmesine yönelik bir çalışmaymış gibi takdim ediliyor bazıları tarafından, bu doğru değildir" diyen Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz iki yıldan beri en azından komisyon başkanı olarak buna şahidim, bu çalışmaları, bu istişareleri, bu danışmaları yapıyoruz. Tüm bunların sonucu olarak hazırlanan süreçle ilgili konuları da Sayın Başbakan'ın talimatı üzerine son bir defa ilgili paydaşlarla görüşme fırsatı bulduk, buluyoruz. Ondan sonra da Bakanlar Kurulu'nda tekrar konuşacağız."
Bir gazetecinin "40 yaş üzerindeki öğretmenlerin hazırlanan tasarı ile birlikte alınmayacakları yönünde bir endişe var. Bu endişeler ne kadar haklı" sorusu üzerine Avcı, Başbakan Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı açıklamayla endişeleri giderdiğini söyledi.
Bütçe görüşmelerinde 127 bin öğretmen açığıyla ilgi sözleri hatırlatılan Avcı, şöyle konuştu:
"Ağustos dışında benim söylediğim, o emekli olan öğretmenlerimizin yerine öğretmen almamız gerekiyor oralarda boşluklar oluşmaması için. Sayın Başbakan'ın geçen hafta, hafta içinde bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kanalında yaptığı açıklama
Şubat ayında alacağımız 10 bin öğretmen adayı, emekli olanların yerine. Bizim diğer büyük öğretmen alımımız daha önce planlandığı şekilde yapılacak."



"Çalıştay yapacağız"
"Dershanelerle ilgili iki yeni konu var bugün gazetelerde. Yasa çıktıktan sonra uygulama tarihine ilişkin meraklar söz konusu. Ağustos ayı işaret ediliyor. Bunu teyit edebilir misiniz. Bir de geçiş süreci 4 yıla çıkartıldı?" şeklindeki soruya Bakan Avcı, "Onunla ilgili bütün alternatifler dediğimiz gibi ilgili paydaşların bu konulardaki nihai görüşleri de alındıktan sonra önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Dolayısıyla bu ihtimallerin hepsi kamuoyunda konuşuluyor. İlgili kamuoyundan farklı öneriler var, görüşler var. Dolayısıyla onların hepsini biz topluyoruz. '8 çalıştay sonucunda bu farklı farklı değerlendirmeleri alalım ve sonra Bakanlar Kurulumuza onların değerlendirmeleri ışığında bir sunum yapalım' diye bunu yapıyoruz" yanıtını verdi.
"Yani tarih konusunda net bir şey yok diyebilir miyiz" sorusu üzerine de Bakan Avcı, "Hayır. Şu anda zaten o zaman gerçekten biz eğer bunları tam kararlaştırmış olsak neticesinde bütün alternatifleri görmeden tebliğ ediyor durumuna düşmek istemeyiz. Onun için çalıştayda da alacağımız son görüşlerle Bakanlar Kurulumuza sunuş yapacağız" dedi.
"Polisle karşı karşıya gelmeye gerek yok"
Avcı, bir gazetecinin Eğitim-Sen'in Kızılay'da yaptığı eyleme polis müdahalesini hatırlatması üzerine de şöyle konuştu:
"Öğretmenler Günü'nü kutlamak için eylem yapmaya ve polisle karşı karşıya gelmeye gerek yok. Biz Öğretmenler Günü'nün kutlanması için tüm öğretmenlerimizin katılabileceği, etkinlikleri olabildiğince geniş tutmaya çalışıyoruz. İlgili sendika yöneticisi arkadaşlarımız da bu etkinliklerde yer alabilirler, almalıdırlar hatta. Dolayısıyla ayrıca polisle çatışmaya varıncaya kadar farklı programlar içine girmeleri doğru olmaz. Öğretmenlerimizin veya bir eğitim sendikasının böyle bir olayın içinde yer almış olmasına tabi ki üzüldük. Ama önümüzdeki yıldan itibaren 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını işte bu tür olaylara da yol açmayacak şekilde olabildiğince genişletmeyi, sivil topluma yaymayı, bütün öğretmenelimizin illerde seslerini en güzel bir biçimde duyurabilecikleri bir gün olarak değerlendirmelerini istiyoruz."
[COLOR=#909090 ! important] [/COLOR]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Kasım 2013, 23:43   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bakan Nabi Avcı'dan kritik açıklamalar




öğretmenler günü kutlamaları da 29 ekim 19 mayıs kutlamaları gibi olacaksa yandık o zaman

 

Alt 25 Kasım 2013, 01:12   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bakan Nabi Avcı'dan kritik açıklamalar




kanser olup ölüp gidecem.

 

 

Etiketler
açıklamalar, avcıdan, bakan, kritik, nabi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Avcı: Dershanelere ruhsat yok! Tufan AÖF 0 07 Ekim 2013 21:04
Nabi’nin Hayriyesi’nden Liaaa İslamiyet 0 19 Mayıs 2012 12:52
Rus Bakan'dan kritik Suriye açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 20:15
Bakan Yıldırımdan önemli açıklamalar Chelt Sivil havacılık 0 18 Aralık 2010 16:43