IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2013, 10:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çalınan 2.7 milyon dolar kara para mı?






İstanbul'dan geldiği Moskova'da 2.7 milyon doları çalınan yolcunun Azeri olduğu ortaya çıktı. Türkiye'yi ilgilendiren sorular yanıt bekliyor



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul'dan Moskova Şeremetyevo Havalimanı'na 27 Kasım günü yerel saatle 06.00'da Aeroflot uçağı ile gelen bir yolcu, daha önce anlaştığı özel koruma şirketi görevlileri ile D Terminali çıkışında bulunan otoparkta buluştu. O sırada birden ortaya çıkan silahlı gaspçılar, güvenlik görevlileri ile yolcuyu etkisiz hale getirip, taşıdığı nakit 2.7 milyon dolar'ı çalarak kayıplara karıştı. Yetkililer yolcunun Türk vatandaşı olduğunu açıkladı. Haber ajansları önceki gün, gün boyunca soyulan kişinin Türk vatandaşı olduğu haberini geçti. Ancak Rus güvenlik makamları tarafından önceki gece yapılan yeni açıklamada, soyulan yolcunun 31 yaşındaki Azerbaycan vatandaşı Zair Gadımov olduğu bildirildi. Türk Rus internet sitesinde yer alan habere göre Lifenews ajansı, bir görgü tanığı tarafından çekildiği iddia edilen, olay anına ait bir fotoğraf da yayımladı. Olay şöyle gelişti: Aeroflot'un İstanbul'dan gelen uçağıyla Moskova'ya inen şahıs, VIP kapısından çantasında taşıdığı nakit 2.7 milyon dolar ile saat 07.00 sıralarında D terminalinin önüne çıktı.

GEÇEN AY DA GASP YAŞANDI

Olay anını anlatan 31 yaşındaki mağdur Zair Gadımov, daha önce anlaştığı özel güvenlik şirketi görevlilerinin kendisini terminal çıkışında karşıladığını, ancak o sırada beklenmedik bir şekilde kendisine kamuflaj giysili 6 kişinin saldırdığını, "Sobol" marka yerli bir minibüse bindirilip havaalanından çıkarıldığını ve saldırganların para dolu çantayı alarak kendisini yola fırlattıklarını anlattı. Saldırganların kaçarken kullandığı minibüs, Leningradski şose yolunda yol kenarında yakılmış olarak bulundu. Soyguncuların araç değiştirip uzaklaştığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, gaspçıların, işadamının o saatte o parayla havaalanına ineceğinden haberdar olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Bazı yayın organları da olayın, yolcunun daha önce anlaştığı güvenlik şirketiyle bağlantılı olabileceği olasılığını dile getiriyor. Şeremetyevo Havalimanı'nda bir ay kadar önce de benzer bir olay yaşanmış, Kırgızistan uçağından inen bir yolcunun taşıdığı nakit 1.5 milyon dolar, benzer bir silahlı saldırı ile gasp edilmişti.

'TRANSFER SIZDIRILDI'
Moskova Şeremetyevo Havalimanı'nda önceki gün yaşanan gasp olayının ardından açıklamalar yapan, Rus İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, kara para aklama yöntemleri konusunda şu bilgileri verdi:

BİNDE 4 KOMİSYONLA YAPILIYOR
"Bu tür para operasyonlarında genel kural, bu kadar büyük paranın bir tek işadamına ait olmaması. Birkaç işadamı bir araya geliyor. Rusya'dan bir mal almak ve sonra kendi ülkesinde satmak için. Kara parayı legal bir banka üzerinden normal bir işlemle transfer etmek hem paranın kaynağının araştırılması bakımından riskli. Hem de transfer için alınan komisyon yüksek bulunuyor. Ama ortada bu işleri organize eden karanlık şirketler var. Piyasada şu anki duruma göre, meblağın binde 4'üne bu tür para operasyonları yapılıyor. Normal bir para transferinde bunun en az iki katı maliyet çıkıyor.

ÖZEL GÜVENLİKLE KARŞILANIYOR
Parayı, operasyonu üstüne alan şirketin kuryesine veriyorlar. Kurye, elinde milyon dolarların nakit olarak konduğu çantayla, business class olarak uçuyor. Deklarasyonda bulunmadan, para çantasını gümrükte rüşvet vererek geçirerek uçağa biniyor. Moskova'da da aynı şekilde deklare etmeden, organize şekilde çıkıyor ve özel güvenlikle karşılanıyor. Ancak anlaşılan Şeremetyevo'daki son olayda kuryenin para getirdiği bilgisi birilerine sızmış."

Uçağa nasıl sokuldu?
Para İstanbul-Moskova uçağıyla geldiği için medyadaki tartışmalarda Türkiye'yi "kara para koridoru" diye suçlamalarla karşı karşıya bırakan olayın ardından pek çok soru yanıt bekliyor:

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu kadar büyük meblağ İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan uçağa kadar nasıl sokulabildi?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye'deki gümrükte bu para deklare edildi mi?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yaşanan olaya bakılırsa, İstanbul-Moskova hattında bu operasyonlar organize şekilde sık sık yapılıyor mu?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Rusya'ya girişte, deklare etmek ve "kırmızı koridor"dan çıkmak kaydıyla, meblağ sınırı olmaksızın nakit para sokmak mümkün. Bu para girişte deklare edildi mi?

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
27, calınan, dolar, kara, milyon, , para


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çalınan Laptop'u İçin 1 Milyon Dolar Ödül Koydu. Sonra İse... Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Aralık 2012 19:31