IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2013, 21:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP'li Başkanın Kız Kardeşi Dağdan İndi




BDP Şırnak İl Başkanı Baki K.'nın kız kardeşi B.K., terör örgütünden ayrılarak güvenlik güçlerine teslim oldu. B.K.'yı abisi Baki K. teslim aldı.


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Baki K.'nın kız kardeşi B.K., bir süre önce katıldığı terör örgütünden ayrılarak güvenlik güçlerine teslim oldu.
İfadesinde pişman olduğunu belirten B.K., dağda kaldığı süre içinde çok ağladığı için örgütün kendisini bıraktığını dile getirdi. B.K., çıkarıldığı mahkemece ailesine teslim edildi.
ÖRGÜTE NASIL KATILDIĞINI ANLATTI
BDP Şırnak İl Başkanı Baki K.'nın kız kardeşi B.K. bir süre önce terör örgütünün dağ kadrosuna katılan gençlerden biriydi. 2 gün önce güvenlik güçlerine teslim olan B.K. ifadesinde örgüte nasıl katıldığını ve neden döndüğünü anlattı.
"BENİ ZORLA ARACA BİNDİRDİLER"
Okuldaki arkadaşı Ç.K.'nın kendisini pikniğe davet ettiğini anlatan B.K., "Okul bahçesinde buluştuk. Ç.K. ve yanındaki B.B. okulun dış kapısının önünde bekliyordu. Ç.K.'nın elinde bir şey yoktu. B.B.'nin elinde de sadece defter vardı. Piknik malzemeleri nerede dediğimde bir akrabasının araba ile geleceğini ve arabanın içerisinde malzemelerin olduğunu söyledi. İki dakika sonra arka camları siyah filmli gri doblo marka bir araç geldi. Araçta bulunanların yüzünde alın kısmının üstünü kapatan bir maske vardı, yüzleri açıktı. Ben arabayı görünce ürktüm binmek istemedim. Ç.K. ve B.B. arabaya bindi. Ç.K. 'bizi rezil ediyorsun hadi bin' diyerek zorla beni araca bindirdi. Araca binince gözümü hemen birisi kapattığı için araçtakilerin yüzünü göremedim. Daha sonra araç hareket etti. Yolculuk esnasında kimse konuşmadı ve araç hissettiğim kadarıyla hızlı gidiyordu. Araçla yaklaşık 10-15 dakika yolculuk yaptıktan sonra araçtan yine gözü kapalı olarak indirildim ve yaya olarak yola devam ettik. İki kişi koluma girdi. Çok uzun bir süre yürüdük. Benim gözlerim hala kapalıydı. Gözlerimi açtıklarında hava kararmıştı." diye konuştu.
"İNTİHAR ETMEK İSTEDİM ANCAK..."
Araçtan indirildikten sonra birkaç gün yürüdükleri ve örgütün Haftanin bölgesine vardıklarını anlatan B.K., "Haftanin'de kapalı bir odada kaldık. Orada birisi bana 'sen halkımız için savaşacaksın neden ağlıyorsun, devlete dönersen sana kötü muamelede bulunacaklar' dedi. Bende anneme gitmek istediğimi söyledim. Daha sonra bana askerlerin kadınlara ve çocuklara yaptığı eziyetlere ilişkin film izlettirdiler ve bana iki tane kitap verdiler. Birinin ismi 'Nasıl Yaşamalı' diğerinin ise 'Jın o Jeoloji' idi. 2-3 gün gündüz dinlenip gece başka yere gittik. Bir gün uyandığımda odada silah vardı. Silahı alarak intihar etmek istediğim esnada dışarıdan birisi gelerek silahı elimden aldı, bana kızdı ve dışarı çıkararak 'bu kız işimize yaramaz başımıza bela olur' dedi." şeklinde konuştu.
"AĞABEYİM GELEREK BENİ TESLİM ALDI"
Nasıl teslim olduğunu anlatan B.K. şunları söyledi: "Bir gün daha kaldıktan sonra benden bir numara istediler. Ben de ağabeyim Ş.K.'nın numarasını verdim. Daha sonra bir gece karanlıkta yürüyerek karakol ışıklarının olduğu bir alana geldik. Burada beni kaçıranlarla birlikte bekledik. Onlar benden biraz uzakta bekledi. Daha sonra ağabeyim gelerek beni teslim aldı ve birlikte Şırnak'a döndük."
"BİLEREK VE İSTEYEREK KATILMADIM"
Örgüte bilerek ve isteyerek katılmadığını ifade eden B.K., zorla kaçırıldığını ve kandırıldığını söyledi. Kendisinin örgütte kalmak istemediği, sürekli ağladığı ve intihara kalkıştığı için bırakıldığını aktaran B.K., diğer iki arkadaşı Ç.K. ve B.B.'nin örgüte bilerek ve isteyerek katıldığını dile getirdi.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanın, bdpli, dağdan, kardeşi, kız, İndi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Teröristler Yola İndi! Rhytia Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2012 14:32
Uyuşturucu Denizaltına İndi Rhytia Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2012 18:26
Sus İndi Gecelerime Pustum by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Ocak 2010 22:10
AMD Dizüstüne İndi xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Eylül 2009 19:46