IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2013, 22:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vizesiz Avrupa için ilk imza atıldı




Türk vatandaşları için Avrupa Birliği’ne (AB) vizesiz seyahat etme imkanı tanıyan süreç resmen başladı. Bu kapsamda Türkiye ile AB arasında ‘Geri Kabul Anlaşması (GKA) ve ‘Vize Muafiyeti’ne İlişkin protokoller Ankara’da imzalandı. Başbakan Erdoğan imza töreninde yaptığı konuşmada anlaşmayı bir milat olarak nitelendirdi.

Türkiye ile AB arasındaki en büyük anlaşmazlıklardan biri olan vize muafiyeti için diyalog süreci bugün Ankara’da resmen başladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström, Ankara Palas'da Türkiye-AB Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metnine imza attı.

AB’nin Türkiye’ye şart koştuğu üçüncü ülkelerden gelen kaçakların kabulüne ilişkin “Geri kabul anlaşması” Ankara’da imzalandı. Anlaşma onay için TBMM’ye gönderilecek.

ERDOĞAN: AB İLE İLİŞKİLERDE MİLAT

Bugün 16 Aralık 2013, Türkiye ile AB ilişkilerinde gerçek anlamda bir milattır. Türkiye AB ilişikilerinde artık yeni bir süreç başlıyor. Bugün attığımız karşılıklı imzalarla artık vizesiz Avrupa'nın kapıları açılıyor. Tabii önümüzde biraz daha süreç var. Türkiye daha önce verdiği söz riayet ederek geri kabul anlaşmasını imzaladı. 3-3.5 yıl sonra Avrupa'ya vizesiz seyahat başlayacak. Sürece katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Elbette AB'ye özellikle şükranlarımı sunuyorum. AB'de sanki vizeler kalkarsa T.C vatandaşları Avrupa'ya akın edecekmiş gibi bir hava yaratılıyor. Avrupa'ya vize uygulaması 1980 darbesi sonrasında Türkiye'den çıkışı yasaklamak için uygulanan, Türkiye'nin talep ettiği bir şeydi. Artık bunlar bizim için tarih oldu. Türkiye kaçılan bir ülke değil, dönülen bir ülke oldu. 12 Eylül'de Türkiye'den kaçmak zorunda kalan sanatçılarımız artık ülkesine dönüyor. Başörtüsü nedeniyle yurt dışında okuyan öğrencilerimiz ülkesine dönüyor.

Küresel krizde bazı AB ülkeleri rekor işssilik oranını görürken biz rekor seviyede düşük işsizlik rakamlarına ulaştık. 11 yılda 7 milyona yakın kişiye istihdam ürettik. Türkiye artık iş göçü veren değil, yurt dışında bu anlamda göç alan bir ülke.

2002'de vatandaşlarımız 42 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyordu, biz bunu 69'a çıkardık. Avrupa ile vizeler kalktığında sanatçılarımız, sporcularımız daha rahat seyahet edecek ve bu Avrupa için de çok iyi olacaktır. Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz. AB ile vize engeli çok daha önce kaldırılmış olmalıydı. 3.5 yılın da çok uzun olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye ile AB ilişkileri bir süredir ivme kaybına uğramıştı, ama bu AB'den kaynaklanıyordu. Her Bakanlar Kurulu'muzun değişmez bir maddesi vardır, o da AB ile ilişkilerdir. Ben süreci hep cebimde taşıyorum. Hangi müzakere başlıklarının ne durumda olduğunu sürekli takip ediyorum. 2014 umarım Türkiye-AB ilişkileri açısından farklı bir yıl olur.

Mısır'da çok güçlü bir şekilde demokrasiyi savunduk. Askeri darbeyi şiddetle kınadık. Suriye meselesine aynı şekilde insani nazarla bakıyoruz. Çocuklar Suriye'de artık açlık ve soğuktan dolayı hayatlarını kaybediyor. İdam cezası olmayan AB, Bangladeş'te idama sesini daha yüksek çıkarmalıydı, ama ben sesini duyamadım, dünya da duymadı maalesef. Biz sadece hakkı, hukuku, adaleti ve vicdanını sabunuyor. AB bu meselelerde suskun kalmayı tercih etmemeliydi. Sadeve son dönemlerde yaşananlar bile AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı ortaya çıkmıştır."

İŞTE ERDOĞAN'IN CEBİNDE TAŞIDIĞI TABLO

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu: "Tarihi bir noktaya geldik"

İmza töreninin ardından konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin tarihi ve coğrafi olarak Avrupa'nın parçası olduğunu belirterek, "Tarihi bir noktaya geldik. Anlaşmanın Türkiye ve AB'ye hayırlı olmasını, halklarımızın kaynaşmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve sürece destek olan tüm bakan ve bürokratlara teşekkür eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Önümüzde üç aşama var. Birincisi bugünden başlayacak olan psikolojik devrim aşaması. Algılar değişecek, vize serbestisi ile Türkiye ve AB halkları arasında iletişimde yeni dönem başlayacak. İkinci aşamada, önümüzdeki 3-3.5 yıl boyunca kurumlar arasındaki çalışmalar hızlanacak ve artacak. En önemlisi ise uzun vadede Türkiye ve Avrupa halkları, yoğun bir etkileşim içine girecekler."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atıldı, avrupa, icin, ilk, imza, vizesiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vizesiz Avrupa masada! LeyLa Haber Arşivi 0 26 Eylül 2011 13:37
Tarihi imza atıldı Lucifer Haber Arşivi 0 08 Nisan 2010 15:50