IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2013, 12:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşsizlik verileri açıklandı




TÜİK verilerine göre, eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre işsizlik oranı 0,8 puanlık artış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye genelinde işsizlik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu yılın eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre 0[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]8 puanlık artışla yüzde 9,9 oldu. İşsiz sayısı 2013 yılı eylül döneminde geçen yılın aynı ayına göre 292 bin kişi artarak 2 milyon 831 bin kişiye yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Hanehalkı İşgücü İstatistikleri, ''2013 Eylül Dönemi Sonuçları''na göre, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre 0,8 puanlık artışla yüzde 9,9 olarak gerçekleşti. Bu yıl ağustosta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranı yüzde 9,8 olmuştu.
İşsiz sayısı eylülde, geçen yılın aynı ayına göre 292 bin kişi artışla 2 milyon 831 bin kişiye yükseldi. Eylülde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise geçen yılın aynı ayına göre 336 bin kişi artışla 25 milyon 808 bin kişiye ulaştı.
İşgücüne katılma oranı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre 0,3 puan artışla yüzde 51,3 olarak gerçekleşti. Tarım dışı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranı, aynı dönemde 0,7 puanlık artışla yüzde 12,3, 15-24 yaş grubunu içeren genç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranı ise 1,4 puanlık artışla yüzde 19,4'e çıktı.
Çağlayan: "Amacımız yüzde 5-6 seviyesine düşürmek"
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] verilerine göre, ekonominin, son 12 ayda yaklaşık 336 bin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarattığını, 2009 başından, yani krizin en kötü günlerden bu yana toplam 6 milyona yakın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] artışı olduğunu belirtti.
Bakan Çağlayan, "Avrupa’da işsiz sayısında 4 milyon artış varken, bizde bundan daha fazla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] artışı var. Toplam [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hacmimiz 25,8 milyon düzeyinde. İşgücüne katılım oranı bugün itibarıyla yüzde 51,3. Kadınlarda işgücüne katılma oranı ise yüzde 31,2. Özellikle kadınlarda iş gücüne katılım oranının son 10 yılda 10 puana yakın yükselmesini önemli bir başarı olarak görmek gerekir. Ayrıca kayıtdışı istihdamla mücadele süreci de gayet başarılı gidiyor. Oran yüzde 50’lerden, yüzde 35 civarına geriledi" ifadelerini kullandı.
Eylül ayında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranının yüzde 9,9 olduğunu anımsatan Çağlayan, her sene sonbaharda işsizlikte mevsimsel bir artış olduğunu, bu artışı da öyle görmek gerektiğini bildirdi. Talep koşullarındaki değişimin de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] piyasası üzerinde etkisini gösterdiğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
"O yüzden geçen senekinden daha yüksek bir oran görüyoruz. Bizim işsizliği düşürmek için her yıl 600 binden fazla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaratmamız; bunun için de daha yüksek hızla büyümemiz gerekiyor. Ekonomi Bakanlığı olarak öncelikle yurtiçi üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik geliştirilen yeni teşvik sistemi vasıtasıyla Türkiye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] piyasasını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Mal ve hizmet ihracatımızı artırmaya yönelik desteklerimiz de doğrudan ve dolaylı olarak bu amaca hizmet ediyor. Sadece yeni teşvik sistemi ile son 17 ayda 257 bin kişilik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öngören teşvik belgesi düzenlendi. Bugünkü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranımız pek çok AB ülkesinden daha düşük olsa da, neticede yüksek bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranımız var. Amacımız bunu yüzde 5-6 seviyesine düşürmek. Bilindiği gibi, Ulusal İstihdam Stratejisi de bunu hedefliyor. Ancak bunun için sabırla, uzun süre çalışmamız gerekiyor."

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklandı, verileri, İşsizlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşsizlik Maaşı Almanın Şartları? Nasıl İşsizlik Maaşı Alabilirim? 2013 Zen Genel Paylaşım 0 19 Şubat 2013 20:52
IRCd Verileri CeSaRCripS IRCd 0 17 Aralık 2012 19:31
İngiltere'de İşsizlik Rakamları Açıklandı Rhytia Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2012 15:57
2011 İşsizlik Oranları Açıklandı . LeyLa Haber Arşivi 2 16 Nisan 2011 01:05