IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2013, 20:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyoğlu İmar Planının İptali




mar eden bir plandı"

Haber: Beyoğlu İmar Planının İptali
İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nin, "Beyoğlu İmar Planı"nın iptalini değerlendiren Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu Sözcüsü Cem Tüzün, "İptal edilen bu plan, bizce bu koruma işlevini yerine getirmeyen, hatta tam tersine korunması gereken değerlerini bir şekilde tarumar eden bir plandı" dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tüzün, İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nin Taksim Cami projesi ve Galatasaray Katlı Otoparkı dahil, bir çok projenin dayanağı olan 1/1000 ölçekli "Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı" ile 1/5000 ölçekli "Beyoğlu Nazım İmar Planı"nı iptal etmesini değerlendirerek, Beyoğlu'nun 1993 yılında ilan edilen koruma alanı bölgesinin 20 yıldır plansız kalmasının son derece üzücü olduğunu söyledi.

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Galata Derneği'nin açtığı dava neticesin iptal kararının 25 Eylül 2013'te oy birliğiyle alındığını hatırlatan Tüzün, mevzuata göre 6 ay içinde yeni koruma amaçlı planların hazırlanması gerektiğini belirtti.

"Herkes planlı bir şekilde yaşamak ister. Ancak hazırlanan bu planının da Beyoğlu'nun korunması gereken değerlerini koruması, yurttaşların daha iyi bir kentte yaşamasına hizmet etmesi gerekiyor" diyen Tüzün, iptal edilen planın, bu koruma işlevini yerine getirmediğini, tam tersine korunması gereken değerleri bir şekilde tarumar eden bir plan olduğunu savundu.

Yanlış plandan geri dönülmüş olmasının, bir Beyoğlulu olarak kendisini ve temsil ettiği dernekleri umutlandırdığını dile getiren Tüzün, "Bundan sonra daha katılımcı bir şekilde, meslek odalarının, semt derneklerinin, akademisyenlerin katkılarını da alarak, daha demokratik şekilde hazırlanması halinde, plan daha verimli olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beyoğlu, planının, İmar, İptali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turkcell Çalarken Dinlet İptali PauL Turkcell 0 03 Ocak 2013 12:05
Bayram Kutlamalarının İptali Resmi Gazete'de aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 10:08
2009 PMYO Sınav İptali (DUYURU) Pentagram YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 01 Ekim 2009 20:25