IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2013, 12:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekmeğe zam gelecek mi?




Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmeğe zam yapılacağı iddiasına ilişkin, "İstanbul'daki fırıncılarımız zam talebinde bulundu ama bunu kabul edemeyiz. İstanbul'da ekmeğe zam yapılmayacak. Şu anda hiçbir kentimizde azami fiyatın üzerinde ekmek satışı yapılamaz" dedi.

Balcı, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yanı sıra diğer sektör temsilcileriyle un fiyatlarındaki artışı engellemek için çalışacaklarını söyledi.

Son 1,5 ayda un fiyatlarında ciddi artış yaşandığına işaret eden Balcı, "Bu fiyat artışının yanı sıra fırıncı esnafının diğer maliyetlerinde de artış yaşandı. Bu konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ile görüştük. Bu fiyat artışının önüne geçmek için müdahale gerektiğini ilettik ve bunun için de çalışma başlatıldı" diye konuştu.

Balcı, bir ay önce 53 liraya satın aldıkları unun çuvalını bugün 63 liraya alabildiklerini, bunun ciddi maliyet artışına neden olduğunu kaydetti.

"Un fiyatlarındaki artışın önüne geçmek ve ekmeğe zam yapmamak için yeni bir çalışma başlattık" diyen Balcı, "Bu çalışmanın neticesini beklemek zorundayız. İstanbul'da ekmek fiyatının 1 lira 25 lira olması isteniyor. İstanbul'da ekmeğin azami kilogram fiyatı 4 lira, yani 200 gram ekmek 1 liraya satılıyor. Türkiye genelinde de bu azami fiyatın geçilmemesi için çalışma başlattık ve sonuçlanmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

"HİÇBİR İLDE ZAM YOK"

Balcı, çalışmanın olumlu sonuç vermesi durumunda ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) önemli stoğu bulunduğunu vurgulayan Balcı, 10 günde 1 milyon 200 bin ton buğdayın satışa çıkarıldığını, yeni satışla un fiyatlarındaki artışın önüne geçileceğini ifade etti.

Balcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülke genelinde ekmeğin azami kilogram fiyatı 4 liradır. Yani 200 gramlık ekmek 1 liraya satılır. İki yıldır durum böyle. Fırıncı esnafı olarak bu fiyatın üstüne çıkılmaması için gereken sabrı gösteriyoruz. Un fiyatlarının artışından dolayı İstanbul'daki fırıncılarımız zam talebinde bulundu ama bunu kabul edemeyiz. İstanbul'da ekmeğe zam yapılmayacak. Şu anda hiçbir kentimizde azami fiyatın üzerinde ekmek satışı yapılamaz.

Geçmiş yıllarda da aynı sıkıntıları yaşamıştık ve çalışmalarımız olumlu neticeler vermişti. Bu sefer de başarılı olacağımızı düşünüyorum. Zaten uzun bir dönemdir ekmeğe zam yapmadık. Her gelen maliyet artışını ekmeğe yansıtmadık. Gereken özveriyi göstermeye devam edeceğiz. Vatandaşımız, merak etmesin. Bu konuda da bir zam yok henüz."

AA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ekmeğe, gelecek, mi, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekmeğe Zam Eylül 2012 Flevour Haber Arşivi 0 29 Eylül 2012 11:20
Ekmeğe 1 Temmuz Ayarı Thetis Haber Arşivi 0 09 Haziran 2012 16:33
Ekmeğe 1 Temmuz standardı geliyor Rüzgar Haber Arşivi 0 09 Haziran 2012 03:08
Arsenik Ekmeğe de Bulaştı Kralice Sağlık Köşesi 0 27 Ekim 2008 15:15
Ekmeğe yüzde 25 zam geliyor Lee Haber Arşivi 1 06 Şubat 2008 15:34