IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2014, 21:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı belli oluyor




Emeklinin ve memurun gözü, kulağı enflasyonda. Memur ve memur emeklisi yüzde 3'ün üzerindeki farkı alırken; işçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 3'ten fazla zam alacak...


Emekli ve memurun gözü kulağı yarın açıklanacak enflasyon rakamlarında.Yarın emekliler ve memurlar için önemli bir gün. Takvim Gazetesi’nin haberine göre, memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alıp alamayacağı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı, yarın enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ortaya çıkacak. Devlet memurları, memur emeklileri ve sözleşmelilere 2012’nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3’ü aşması halinde ek zam verilecek.
2013’ün Temmuz-Kasım (5 aylık) döneminde memur maaş zammında baz alınan tüketici fiyat artış oranı, yüzde 2.8 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yarın açıklayacağı Aralık enflasyonunun yüzde 0.19’un üzerinde çıkması halinde, kamu çalışanları ve emeklileri 2013’ün ikinci yarısı için bu yılın Ocak ayından geçerli olmak üzere enflasyon farkı zammı alacak.
ÖĞRETMENE 150 LİRA
Kamu çalışanları ile emeklilerinin enflasyon zammını hak etmesi halinde mevcut maaş ve ücretlere söz konusu oran eklenecek. Buna da toplu sözleşmede belirlenen 2014 yılına ilişkin brüt 175 lira, net ise 123.62 liralık artış ilave edilecek. Söz konusu artışlara ilave olarak öğretmen maaşlarında bu yılın Ocak- Temmuz aylarında 75+75 olmak üzere toplam 150 lira daha artış sağlanacak. 30 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrılan bir kişinin aylığında yaklaşık 146 liralık bir artış meydana gelecek. Memurların maaşlarına, Asgari Geçim İndirimi oranında bir tutar daha yansıyacak.
SSK’LILARA DA MÜJDE
İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de bu ay alacağı zammı, yarın açıklanacak enflasyon oranıyla öğrenecek. İşçi ve esnaf emeklileri, 2013 yılının ikinci yarısına ilişkin açıklanacak enflasyon oranında zam alacak. Söz konusu emeklilerin maaşları, enflasyon hangi oranda gerçekleşirse, o oranda artacak.
İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belli, emeklilerinin, enflasyon, farkı, memur, oluyor, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enflasyon farkına göre yeni memur maaşları PassioN Haber Arşivi 0 12 Ocak 2012 21:06