IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2014, 12:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk işçi, hiç gitmediği Romanya’dan 10 yıl hapis cezası aldı




Bursa’da bir bıçak imalathanesinde işçilik yapan Hüseyin Apak, ömründe hiç gitmediği Romanya’daki Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Apak’ın kimliğinin kopyalandığı, adına pasaport çıkarılıp şirket kurulduğu ve dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde bir bıçak imalathanesinde işçi olarak çalışan 2 çocuk babası Hüseyin Apak (43) eve gelen tebligat ile şoke oldu. Zira evraklarda, Romanya Kostanta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında “dolandırıcılık” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası verildiği yazıyordu. Beyninden vurulmuşa dönen Apak, ne yapacağını bilemedi. Ömründe hiç yurt dışına gitmeyen Apak, bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünerek emniyete başvurup konu hakkında bilgi almaya çalıştı.
Kendi adına 1998 yılında Tekirdağ’dan bir pasaport müracaatında bulunulduğunu polisten öğrenen Apak, hemen soluğu adliyede aldı. Hiç pasaportunun olmadığını, yurt dışına gitmediğini söyleyen Apak, adını kullanarak kendisini zor durumda bırakan kişinin yakalanmasını istedi. Olayla alakalı hem Bursa hem de Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Her iki yerde meçhul şüpheli bulunamadığı için soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.
"ROMANYA’DAN TEBLİGATLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR"
Olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, adına yapılan tebligatta bir yanlışlık olduğunu düşündüğünü belirten Apak, Türk makamlardan aldığı kararları, Romanya İstinaf Mahkemesi’ne gönderdi. Hakkında, Kostanta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 10 yıllık hapis cezasının kaldırılmasını isteyen Apak için 29 Ocak’a duruşma günü verildi.
Tebligatın geldiği günden bu yana hayatının kabusa döndüğünü anlatan Apak, “3 yıldır uyuyamıyorum. Oradaki duruşmaya gidecek durumum yok. Hayatım boyunca ne Romanya’ya ne de Tekirdağ’a gittim. Gelen evraklarda adıma bir şirket kurularak dolandırıcılık suçu işlenmiş. Kimliğimi askerlik zamanı kaybettim. Bir de 10 yıl önce girdiğim iş yerindeki muhasebeci, sigorta işlemleri için kimliğimi almıştı. Kimliğim bu esnada mı kopyalandı ya da kaybettiğim zaman mı kullanıldı? Hiçbir şey bilmiyorum. Yetkililere yalvarıyorum. Bu sıkıntıma bir çözüm bulunsun. Herkes haklı olduğumu söylüyor ama Romanya’dan tebligatlar gelmeye devam ediyor. Hakkımı savunmam için uluslararası bir avukat tutmam öneriliyor ama ben ne bunu bulabilir ne de ücretini ödeyebilirim. Yetkililere sesleniyorum. Benim hiçbir suçum yok” dedi.
İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, aldı, cezası, gitmediği, hapis, hic, işçi, romanya’dan, tÜrk, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de İki Kızına 7 Yıl Cinsel İstismarda Bulunan Baba 78 Yıl Hapis Cezası Aldı N999 Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 20:26