IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2014, 20:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Melis’ten iyi haber, kardeşine sarılabilecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

21 gün önce ilik nakli yapılan 8 yaşındaki Melis Akbaş’tan iyi haber geldi. İlikte istenen doku uyumunun sağlandığı Melis’in 10 gün sonra da taburcu olabileceği açıklandı.


Türkiye’nin ilik bulunması için seferber olduğu 8 yaşındaki Melis Akbaş, 21 önce uygun iliğin bulunması ve gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından ikinci kez hayata ‘merhaba’ dedi. Küçük Melis nakilden sonraki doku uyumuna ise ameliyatından üç hafta sonra ailesini ve doktorlarını sevince boğan müjdeli haberle yanıt verdi.
İLK İŞİ KARDEŞİNE SARILMAK
Kızının genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten ve yaşadıkları duygunun paha biçilemez olduğunu belirten Baba Bahadır Akbaş, “ Sevinçli haberi bugün aldık. 6 aydır ilik bekliyorduk. Çok sevinçliyiz, mutluyuz, huzurluyuz. Umarım diğer nakil bekleyenler de bir an önce sağlığına kavuşur. Kızım da sevinçli haberi annesinden duydu. Zaten kendisi daha öncede söylemişti, ‘Ben sağlığıma kavuşmadan hastaneden çıkmayacağım’ demişti. Sevgili sanatçı Gülben Ergen ile de görüştük en kısa zamanda Melis’i ziyaret etmek istediğini söyledi. Kızım her defasında bana, ‘Kardeşime iyi bakın. Ona sarılmak istiyorum’ diyordu. En çok istediği şey 2 yaşındaki kardeşi Berat Arda’ya sarılmak” dedi.
SORUNSUZ BİR NAKİL YAPILDI
EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Savaş Kansoy da Meilis’in sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri aktardı: “Nakil yapıldıktan sonra üç haftalık dönem kendi kemik iliğinin yok olduğu yeni kemik iliğinin yeni oluştuğu bir dönem oluyor. Bu dönemi de çok olaylı şekilde geçirebilirdi ancak oldukça sakin bir dönem geçirdi. Dün itibari ile yeni kemik iliğinin tutmuş olduğunu görüyoruz. Bundan sonraki aşamalar da çok önemli. Koruyucu ve önleyici tedavi metodları uygulanacak. Yeni kemik iliğinin güvenli şekilde oluşması da birkaç ayı alabilir. En erken 2-3 ay sonra yeni bağışıklık sistemi oluşuyor. 9-12 ay sonrasında da yeni kemik iğlinin getirdiği bağışıklık sistemi oturmuş oluyor. Bu da demektir ki önümüzde bir yıllık bir süreç var. Şimdi olaysız bir nakil geçirdi Bir sorun çıkmazsa da doğrudan evine 10 gün içerisinde taburcu etme imkanımız olabilir” diye konuştu.
ALEV HAMİTOĞULLARI - ALİ GÖZETEN
İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
haber, iyi, kardeşine, melis’ten, sarılabilecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Melis Birkan Resimleri, Melis Birkan Fotoğrafları Violent Yerli Ünlü Resimleri 0 03 Aralık 2013 13:55
Melis Birkan Ali Atay Aşkı Zen Haber Arşivi 0 04 Mart 2013 23:15
Karin Melis Mey Kimdir? Zen Sporcular 0 13 Şubat 2013 13:27
Melis Birkan Ekranlara Dönüyor! Luthien Haber Arşivi 0 18 Eylül 2011 22:04