IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2014, 20:59   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bitlis'te kan davası sona erdi




Bitlis’te iki yıl önce amca çocukları olan Karakuzu aileleri arasında ölümle sonuçlanan kavgayla başlayan kan davası, bugün düzenlenen törenle barışla sonuçlandı.


Bir otelin konferans salonunda düzenlenen törende aileler Kur’an-ı Kerim’in altında geçtikten sonra birbirlerine sarılarak barıştılar. Düzenlenen barış töreninde ilk konuşmayı yapan Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Davut Tezcan, bu tür olayların insanların hem ahretlerini hem de dünya hayatlarını mahvettiğini belirtti. Bitlis’te bu olaya benzer daha nice kan davalılarının olduğunu ifade eden Tezcan, devlet büyüklerinden ve kanaat önderlerinden bu olaylarında barışla çözülmesi için gayret göstermelerini rica etti. Tezcan, “Ben devlet büyüklerimizden ve kanaat önderlerimizden buna benzer diğer hadislerde de Allah rızası için aynı duyarlılığı göstermelerini diliyorum. Bu gösterilen çaba bu dünyanın malında da mülkünde de daha hayırlı olacaktır. Bugün bu tür hadiselerin önünü kesmek için bunlara sebebiyet vermeden önce müdahale etmemiz gerekiyor. Bu tür kavgalarda ocaklar sönüyor, aileler perişan oluyor. Hem bu dünyadan hem de ahretimizden oluyoruz. Maalesef bölgemizde bu tür kazalar geçmişimizde olduğu gibi geleceğimizde de olmaya devam ediyor. Gönlümüz diler ki bu hususlar hiç olmasın, fakat bu olayda kesinlikle bir art niyetin olmadığını biliyoruz” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye çıkarak dualar eden Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ise, bugün Allah’ın razı olacağı Hz. Muhammed’in hoşnut olacağı bir durum için bir araya geldiklerini ifade etti.
Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş ise, aynı havayı teneffüs edip, aynı ekmeği yediklerini ve aynı suyu içtiklerini belirterek, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini söyledi. Pektaş, “Bizim iki tane ışığımız var. Bunların en önemlisi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, diğeri ise efendiler efendisi Peygamberimizin sünnetidir. Zaten bu iki ilahi öndere sıkı sıkıya sarılırsak, emin olunki geçmişten geleceğe önümüze çıkan pek çok sorunun da çözümüne elbirliği ile kavuşmuş olacağız. Bugün dahi yaşadığımız pek çok sorunun cevabının geçmişte olduğu gibi yüce kitabımız Kur’an’da olduğunu ve Peygamber Efendimizin sünnetinde olduğunu biliyoruz. Efendiler efendilerinin yaşadığı sıkıntıların milyonda birini şu an burada olan hiçbir insan yaşamamıştır. Efendiler efendisi Tayf’e İslamiyeti yaymak için gittiğinde orada karşılaştığı zulmü buradaki pek çok kişi biliyordur. Ama buna rağmen Allah’ın resulü oradaki insanları affedebilme büyüklüğünü gösteriyor. Yüce Allah kardeşlik hukukundan o kadar çok bahsetti ki komşuyu komşuya mirasçı kıldı. Bizler böyle bir kültürden ve kardeşlikten geliyoruz. Bizim bu hukukumuz kardeşlik hukuku üzerine dayalıdır. Öyleyse neyin kavgasını veriyoruz, neyi paylaşamıyoruz. Bu noktada şapkayı önüne koyup şöyle bir düşünmesi gerekiyor. Acımız bir, sevincimiz bir, bölüştüğümüz ekmek bir, içtiğimiz su bir. bu noktada inşallah bundan sonraki süreçte ümidimiz odur ki bu tip kırgınlıklar ve kötü huylar bir an önce bertaraf olurda, İslam alemi o geçmişte var olan ışığını yine yedi cihana yayar. Bitlis hakikaten geçmişten gelen birçok ilmi alimiyle alemi nurlandırmış bir kenttir. Pek çok yerde belki bu tip tatsız durumlar olabilir, ama Bitlis’te olmamalıdır” diye konuştu.
Düzenlenen barış törenine Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Alay Komutanı Albay Halil Şen, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Emniyet Müdürü Sadeddin Akgüç, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, kanaat önderleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

VAHİT OLCAY

İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bitliste, davası, erdi, kan, sona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Malazgirt’te kan davası barışla sona erdi Sevda Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 15:42
LYS sona erdi... Dilara Haber Arşivi 1 19 Haziran 2010 18:55
Muş'ta 9 yıllık kan davası sona erdi Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:55