IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2008, 12:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milli Güvenlik dersi adliyede bitti




MARDİN'in Derik İlçesi'ndeki Derik Lisesi'nde işlenen Milli Güvenlik dersinine giren teğmen M.B.K. ile öğrenciler arasında başlayan terör örgütü PKK ile ile ilgili tartışma adliyede bitti. Okulda yapılan incelemede, duvar ve sıralarda terör örgütünü övücü yazılar bulununca okul müdürü, 3 yardımcısı ve 12 öğrenci dün öğleden sonra gözaltına alındı. Okul yöneticileri ve öğrenciler bugün Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Derik Lisesi'nde 21 Nisan'da işlenen Milli Güvenlik dersinde başlayan ve adliyeye kadar uzanan olay, iddialara göre şöyle gelişti: Derse öğretmen olarak giren Teğmen M.B.K., öğrencilerle terör örgütü konusunda konuşurken, operasyondan geldiğini ve PKK'lılar ile çatışmalara girdiğini söyledi. Bunun üzerine, subay ve öğrenciler arasında tartışma çıktığı. Öğrencilerin hep birlikte, Teğmen M.B.K.'nın öğretmenlikten alıması için slogalar atarak dersten çıktı. Okul yönetimi olaya müdahale ederken, durum Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirildi.

Geçen cuma günü okula gelen Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibi, yaptıkları inceleme sıra ve masalar, okul duvarları ve tuvalet kapılarında terör örgütünü övücü yazılara rastlayarak bunların görüntüsünü aldı. Soruşturma kapsamında açığa alınan Okul Müdürü Veysi Yasan ile yardımcıları Hanifi Yalçın, Bülent Çen, Mustafa Ciro ile 12 öğrenci savcılığın talimatı ile dün öğleden sonra polis tarafından gözaltına alındı. Poliste ifadeleri alınan okul idarecileri ile 12 öğrenci bugün Derik Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Okul yöneticileri 'görevini kötüye kullanmak', lise 2'nci sınıfından 12 öğrenci 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla savcıya ifade verdiği belirtildi.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR


MARDİN'in Derik İlçesi'ndeki Derik Lisesi'nde işlenen Milli Güvenlik dersinine giren 1 subay ile öğrenciler arasında terör örgütü PKK ile ilgili tartışma nedeniyle gözaltına alınan okul müdürü, 3 yardımcısı ve 12 öğrenci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Okul idarecileri ve öğrenciler, örpüt propagandası yapmak, propagandaya göz yummak ve Atatürk'ün manevi şahsiyatına hakaretten yargılanacaklar. Eğitim-Sen Genel merkez yöneticisi Enver Ete, Milli Güvenlik dersinde başlayan bir tartışmanın bu boyuta taşınmasından üzüntü duyduklarını söyledi.

GECE GEÇ SAATLERE KADAR İFADE VERDİLER


Derik Lisesi'ndeki Milli Güvenlik dersine giren teğmen M.B.K ile öğrenciler arasında çıkan ve daha sonra mahkemeye kadar taşınan olay ile ilgili gözaltına alınan lise müdürü, 3 yardımcısı ve 12 lise öğrencisinin sorgusu Derik Adliyesinde dün gece geç saatlere kadar devam etti. Savcılık, okul müdürü ve 1 öğrenciyi tutuklama talebi ile Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk ederken, mahkeme bütün sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar vererek serbest bıraktı. Açığa alınan okul idarecileri ve 12 öğrenci, terer örgütü PKK propagandası yapmak, propagandaya göz yumarak görevi suistimal, ve Atatürk'ün manevi şahsiyatına hakaret etmekten yargılanacaklar.

Okulda, geçen Cuma günü yapılan incelemede, duvarlarda, masa ve sıralarda PKK ile ilgili övücü yazılar ve bazı ders kitapları üzerindeki Atatürk fotoğrafları üzerindeki tahrifatlar yapıldığı tespit edilmişti.

Eğitim-Sen Genel Merkez yöneticisi ve disiplin kurulu başkanı Enver Ete, Milli Güvenlik dersinde başlayan bir tartışmanın mahkemeye kadar taşınmasından üzüntü duyduklarını belirterek, "Derse teğmen öğrencileri tahrik etmiş. Bunun üzerine öğrenciler ve velileri kendisi hakkında suç duruyusunda bulunmuş. Buna rağmen okul yönetimi ve öğrenciler ile ilgili soruşturma açılmıştır. Okulda her zaman olduğu gibi aralarında *****grafik yazılarında bulunduğu ve her okulda olan yazılar suç sayılarak bu dava ortaya çıkarılmıştır. Bundan üzüntü duyuyoruz"dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adliyede, bitti, dersi, guvenlik, güvenlik, milli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Güvenlik Bilgisi Test Liaaa Ödev ve Tezler 0 12 Nisan 2012 02:16
Milli Güvenlik Dersi Kaldırıldı Liaaa Haber Arşivi 0 24 Ocak 2012 17:47