IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By MasteR06
  • 1 Post By Rhytia
  • 1 Post By MasteR06

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2014, 13:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hadi Salihoğlu: 'Esaslı bir görev değişikliği yapacağım'




İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu adliyede esaslı bir görev değişikliği yapacağını belirtti.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu, yeni makamında kabul ettiği basın mensuplarına, savcıların yaptıkları işlerle ilgili her hafta rapor alacağını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu yeni makamında basın mensuplarını kabul etti. Konuşmasına özgeçmişini anlatarak başlayan Başsavcı Salihoğlu, Türkiye’nin gündemine oturan operasyonlarda Başsavcılığın bilgisinin olmadığına dair soruya cevap olarak, ’’Bana bağlı görev yapan bir savcının beni kenara atıp kendi kendine hareket etmesi olmaz. Çünkü sorumlu benim. Ben bilgi vermek zorunda değilim diye bir şey olmaz. Başsavcıysam ve sorumluysam tüm önemli olayları bilmeliyim. Kanunların bana verdiği yetki neyse onu kullanırım" dedi.

‘ESASLI BİR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAĞIM’
Adliyede esaslı bir görev değişikliği yapacağını belirten Başsavcı Salihoğlu, ’’Bu görev değişiklikleri müdahale olarak algılanmamalı. Bütün savcıların performanslarını kontrol edeceğim. Esaslı bir görev değişikliği yapacağım. Buraya geldiğimiz belli olsun. Ama tabii sorumlusu da benim. Savcılar bana bağlı olarak görev yapıyor. Görevlerini verirken kimseyi kuşkuya ve şüpheye düşürmeyecek şekilde davranmamız gerekiyor’’ dedi.

’’HAYAT FELSEFEM İNSANLARA EŞİT VE ADALETLİ DAVRANMAK’’
Kapısının 24 saat herkese açık olduğunu kaydeden Salihoğlu, ’’Gelen kimse dinlenmeden gitmemiştir. 35 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. 3-5 senede kimse bizi buraya getirmedi. Çalışmayan tembel insanı sevmiyorum. Hayat felsefemiz insanlara eşit ve adaletli davranarak gereğini yapmak. Herkesin hayat görüşü kişisel hayatıdır, kimseyi ilgilendirmez. Tarafsız olduğum sürece herkese eşit mesafede olacağımı düşünüyorum ve bu nedenle hep tarafsızım. Geçmişimde yaptığım işler geleceğimizi aydınlatıyor. 35 yıllık savcı da hata yapar. Eleştiriye açığım ama hakaret edilmesin’’ dedi.

Cuma günü yıllık izine çıkacakken perşembe günü akşam saatlerinde atama kararını televizyondan öğrendiğini ifade eden Salihoğlu, "Bakırköy’de her şey yolundaydı. İster istemez böyle bir görev karşısında kendimizi sıfırlamak zorundayız. Çok zor ama onurlu bir iş. En iyi görevlerden birine geldim. Yapılacak hatayı ağır bir şekilde ödeyebiliriz” şeklinde konuştu.

Adliyedeki bütün savcılarla tek tek konuşacağını açıklayan Salihoğlu, en sıkıntı çekilen konunun ise etkin soruşturma olduğunun altını çizerek, her hafta başı savcıların yaptıkları işleri rapor olarak alacağını kaydetti.

Salihoğlu, ayrıca disipline ve çalışkanlığa önem verdiğini belirterek, “Ben 60 yaşındayım işime en geç 07.15’te geliyorum. Arkadaşlarımın benim enerjime uymasını bekleyeceğim 40 yaşında bir arkadaşımın saat 09.30’da adliyeye gelmesi her şeyden önce halkımıza yapılan yanlıştır’’ dedi.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.

Konu Violent tarafından (24 Ocak 2014 Saat 23:15 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Ocak 2014, 18:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Başsavcıdan Çarpıcı Açıklamalar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gazetecilerle sohbet eden yeni başsavcı Hadi Salihoğlu, önemli açıklamalar yaptı. Başsavcı, unutamadığı anılarını da anlattı.


Geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Yaklaşık 45 dakika süren toplantıda Başsavcı Salihoğlu misafirlerine kuruyemiş ve çay ikram etti.

HUKUKÇU AİLE

Trabzon, Sürmeneli olduğunu ve ikisi kız üç çocuk sahibi olduğunu belirten Başsavcı Salihoğlu, 3 çocuğunun da hukuçu olduğunu ifade etti.

"BAŞSAVCIYSAM ÖNEMLİ OLAYLARI BİLMEK ZORUNDAYIM"

Adliyede bundan sonra yapılacak değişikliklere ilişkin de bilgiler veren Başsavcı Salihoğlu, Türkiye’nin gündemine oturan 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarında başsavcılığın bilgisi olmadan yapıldığı tartışmalarının hatırlatılması üzerine Başsavcı Salihoğlu, "Bana bağlı görev yapan bir savcının beni kenara atıp kendi kendine hareket etmesi olmaz. Ben başsavcıysam önemli olayları bilmek zorundayım. ’Ben bilgi vermek zorunda değilim’ diye bir şey olamaz. Bu konuda kanunun bana verdiği yetkiler doğrultusunda bütün yetkilerimi kullanacağım" diye konuştu.

"ESASLI GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAĞIM"

Adliyede ilk olarak esaslı görev değişikliği yapacağını belirten Başsavcı Salihoğlu görev değişikliklerinin müdahale olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Salihoğlu, "Buraya geldiğimiz belli olsun. Savcılar bana bağlı görev yapıyor. Görevlerini verirken kimseyi kuşkuya düşürmeyecek şekilde davranmamız gerekiyor" dedi.

"ATAMAYI TV’DEN ÖĞRENDİM "

Atamayı makamımda televizyon izlerken öğrendiğini söyleyen Salihoğlu, "İster istemez böyle bir görev karşısında kendimizi sıfırlamak zorundayız. Çok zor ama onurlu bir iş. En iyi görevlerden birine geldim. Yapılacak hatayı ağır bir şekilde ödeyebiliriz. 35 senedir savcı olarak görev yapıyorum yine dünyaya gelsem savcı olurdum. Bağımsız ve tarafsız olacağım. 24 saat kapım açık. Hukuki dertlerin dermanı olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"HER HAFTA RAPOR ALACAĞIM "

Adliyedeki bütün savcılarla tek tek konuşacağını belirten Salihoğlu, en sıkıntı çekilen konunun ise etkin soruşturma olduğunu hatırlattı. Her hafta savcıların yaptıkları işleri rapor olarak alacağına dikkat çeken Salihoğlu ayrıca disipline ve çalışkanlığa önem verdiğini belirterek "Ben 60 yaşındayım işime 07.15’de geleceğim. 40 yaşındaki arkadaşım 9.30’da gelmeyecek. İyi bir hizmet yapmak zorundayım." dedi.

TEBESSÜM ETTİREN ÖNERİ

Adliyede 193 savcının görev yaptığını belirten Salihoğlu tek tek isimleri ezberlemenin zor olacağını ve makamında kabul ederek savcılarla tanışacağını ifade etti. Bunun üzerine bir basın mensubunun "Şu dönemde ezberlemeseniz daha iyi olur. Çünkü savcıların sürekli yerleri değişiyor" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

"GEREĞİ NEYSE YAPILACAK"

Bir basın mensubunun "TMK savcılarının dosyaları yeni başsavcı vekili tarafından inceleniyor. Siz de inceleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna ise "Gereği neyse yapılacak" yanıtını verdi.

UNUTAMADIĞI ANILARINI ANLATTI

Öte yandan Salihoğlu, bir dönem avukatlık yaptığını belirterek başından geçen avukatlık mesleğini bırakmasına neden olan iki anısını anlattı. Hacze gittiği bir evde anne ve çocuklarının dramına şahit olduğunu belirterek "Evde bir buzdolabı ve çekyat vardı. O kadının kocasının yüzünden döktüğü gözyaşları ve çocuklarının annelerine sarılması gözümün önünden hiç gitmiyor. Başka bir haciz olayında ise hacze gittiğimiz evin sahibi bana silah çekti. Ben bu mesleği yapamayacağım diyerek bıraktım" ifadelerini kullandı.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

Alt 24 Ocak 2014, 21:25   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hadi Salihoğlu: 'Esaslı bir görev değişikliği yapacağım'




Mükerrer konular birleştirilmiştir.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

 

Etiketler
bîr, değişikliği, esaslı, görev, hadi, salihoğlu, yapacağım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MİT'te kritik görev değişikliği PassioN Haber Arşivi 0 23 Şubat 2012 21:01
yapacağım bot ile alakalı Taner mIRC Scripting Sorunları 1 17 Mayıs 2007 19:28