IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2014, 14:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dede ve Torunun Örnek Azmi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eskişehir’de torunu ile bilikte mavi kapak toplama kampanyasına destek veren dede, son 6 ay içerisinde 1,5 milyon mavi kapak topladı.




Eskişehir’de 7 yıl önce torunu Melike Sarıtaş’ın (12) okulunda başlatılan mavi kapak toplama kampanyasına destek veren 68 yaşındaki Halit Aydoğan, torunu ile son 6 ay içerisinde 1,5 milyon mavi kapak topladı.
Geçen sene mavi kapaklarla 12 tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibine ulaşmasına vesile olan dede ile torun, bu yıl topladıkları mavi kapaklarla 30 tekerlekli sandalye almayı planlıyor. Örnek dede ile torunun bu çabasına komşuları da destek verip seferber olurken, el birliği ile toplanan mavi kapaklar çuvallara dolduruluyor.
Sümer mahallesinde bulunan evlerinin bahçesi mavi kapaklarla dolan Halit Aydoğan, 7 yıl önce kapak toplamaya başladığını ve her yıl yüz binlerce mavi kapak topladığını ifade etti. Aydoğan, ‘‘İlk olarak kızım okula başladığında çok gariban vatandaşlar olduğunu gördüm. Onlara örnek olmak için ortaya atıldım özürlülerin bir ayağı olmaya gayret ediyorum. Bugüne kadar topladığım 700 bin damacana, 800 bin ise pet şişe kapağı tamamen özürlüler için hediyedir’’ dedi.
KAPAKLAR İÇİN NAKLİYE TUTUYOR
Topladığı milyonlarca kapağı bir nakliye aracı tutarak Eskişehir Eğitim Bir-Sen aracılığı ile ilgili yerlere götürdüğünü anlatan Aydoğan, ‘‘Özürlülerin bulunduğu gruplar var, onları arayarak Eskişehir Eğitim Bir-Sen kanalı ile özürlü ve engellilere bu kapakları bağışlıyorum. Kapakları nakliye aracı tutarak teslim ediyorum. Burada gece gündüz başını bekleyerek, tek tek ayırıp çuvallıyorum’’ şeklinde konuştu.
GEÇEN YIL 12 TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTI
2013 yılında topladıklar mavi kapaklar sayesinde 12 tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahibine ulaştırdıklarını kaydeden Halit Aydoğan, ‘‘Memleketimiz çok sayıda özürlü var. Bunlara yardımcı olmak için kapak toplayan kişiler bu kapakları versinler. Biz para istemiyoruz. Geriye muhakkak araba olarak geri dönüyor. Geçen sene 12 tekerlekli sandalye verdik. Daha 30 tanesinin de eli kulağında’’ diye ifade etti.
Dedesinin bu örnek davranışına vesile olan torunu Melike Sarıtaş ise, Orhangazi Ortaokulu’nda başlatılan kampanya ile harekete geçtiklerini anlattı. Sarıtaş, şunları kaydetti:
‘‘Çalışmalar, benim okulumda duyduğum kampanya ile başladı. Dedeme söyledim. Kışın arabayla, yazın ise bisikletle dolaşarak bu kapakları topluyoruz. Özürlülere yardımcı olmak istiyoruz. Çevrede duyarlı olmayan birçok vatandaşlar var. Onların da duyarlı olmasını istiyoruz. Bir gün onların da başına gelebilir.’’
GÜLÇİN ÖZDEN-YAŞAR ARDA-KADİR ÇETİN
ESKİŞEHİR
İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
azmi, dede, torunun, ve, örnek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azmi birakmak Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Şubat 2012 19:03
77 yaşındaki ninenin azmi. Lilith IF Ekstra 0 02 Şubat 2011 17:18
Sen Ye Torunun Ödesin кααη™ Fıkra 3 24 Ağustos 2007 23:13