IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rhytia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2014, 21:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan İran'a Hizbullah Çıkışı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Davos'ta 'Ortadoğu İçin Nihai Oyun' konulu oturuma katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile İranlı mevkidaşı Zarif arasında gerilim yaşandı. Zarif, Hizbullah'ın Suriye'ye kutsal mekanları korumak için girdiğini iddia etti.

Davutoğlu ise rejimin yıktığı camileri hatırlattı ve 'O mekanlar hepimizin' dedi. İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile 'Ortadoğu İçin Nihai Oyun' oturumuna iştirak etti. Oturumda Zarif ve Davutoğlu arasında kısa bir gerilim yaşandı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye'ye savaşmak için hiç kimseyi göndermediklerini; Hizbullah'ın ise kendi kararını verdiğini savundu. Zarif, 'Siz Şii türbelerini yok edecek insanlar gönderip sonra Şiilerin sessiz kalmasını bekleyemezsiniz' diye devam etti.

Bakan Davutoğlu ise Şam’daki Seyyide Zeynep Türbesi’nin sadece Şiilere değil tüm Müslümanlara ait olduğunu vurguladı. Davutoğlu, “Eğer herkes Suriye’ye kendi mezhebinin kutsallarını korumaya giderse bu karışıklık sonsuza kadar devam eder. Tüm kutsal mekanlar hepimizin şerefidir ve onları birlikte korumalıyız.” şeklinde konuştu.

Bakan Zarif, bunun üzerine Suriye’deki bir türbeden Ehl-i Beyt’ten bir zatın cenazesinin çıkarılarak saygısızlık yapıldığını ifade etti ve “Ahmet, sen neler olduğunu biliyorsun. Bu şekilde açıklamalar yapmak kulağa hoş geliyor. Her türbenin korunmasını isterim ama bunlar olduktan sonra söz konusu olaylar meydana geldi.” dedi.

ZARİF’TEN SURİYE’NİN KOMŞULARINA AFGANİSTAN HATIRLATMASI

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye’deki yabancı savaşçılarla ilgili Afganistan’daki Taliban örneğini verdi. Zarif, “Taliban’ı ortaya çıkaranlar, bunu sonunda kanlarıyla ödedi.” dedi.

Cevad Zarif, Suriye’ye gelen yabancı savaşçılar ülkelerine döndüğünde, bunun herkes için felaket olacağını öne sürdü. Suriye’de şu anda görülen aşırıcılığın kısır görüşlülük ve dış müdahalenin bir ürünü olduğunu iddia eden Zarif, şunları söyledi: “Bölgemizde, kendi savaşları için bedel ödemenin kolay olduğunu düşünenler var. Afganistan tecrübesini unutuyor gibi görünüyorlar. Taliban’ı ortaya çıkaranlar, bunu sonunda kanlarıyla ödedi. Bölgemizde ortaya çıkarılmakta olan ve körüklenen alevler herkesi ve özellikle de bunlara yakınlık ve sempati duyanları içine çekecektir. Cevad Zarif, teröristlerin ya da aşırı giden unsurların da bu yönde mesajlar verdiğini sözlerine ekledi.

Suriye’de çok sayıda insanın öldürüldüğünün hatırlatılması üzerine Zarif, “En başından ‘Esad 2 ay içinde gidecek diye umulmasaydı bu kadar insan ölmezdi. Krizin başındaki bu illüzyon sebebiyle insanlar açıklamalar yaptı ve şimdi bu açıklamaların içine hapsoldular ve çıkamıyorlar. Bu da bölgemizde çok kan dökülmesine yol açan karışıklığa sebep oldu.” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: TÜM YABANCI GÜÇLER DERHAL SURİYE’Yİ TERK ETMELİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise radikal gruplara Türkiye sınırını kullanma izni vermelerinin söz konusu olmadığını vurguladı. Suriye’de hiçbir Türk unsurunun da bulunmadığını dile getiren Davutoğlu, “Türkiye demokratik ve şeffaf bir ülke, zaten sınırdan geçiş olsa bu hemen ortaya çıkar.” dedi.

Tüm yabancı savaşçıların Suriye’yi derhal terk etmesi çağrısında bulunan Davutoğlu, başka ülkelerin de askerî uzmanlar göndermemesini ve ölüm makinesi haline gelen rejime askeri yardım yapılmamasını istedi.

BU MEKANLAR HEPİMİZİN

Bakan Davutoğlu ise Şam'daki Seyyide Zeynep Türbesi'nin sadece Şiilere değil tüm Müslümanlara ait olduğunu vurguladı. Davutoğlu, 'Eğer herkes Suriye'ye kendi mezhebinin kutsallarını korumaya giderse bu karışıklık sonsuza kadar devam eder. Tüm kutsal mekanlar hepimizin şerefidir ve onları birlikte korumalıyız.' şeklinde konuştu. Davutoğlu'nun bu sözleri uzun süre alkışlandı.

Kaynak:Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkışı, davutoğlundan, hizbullah, İrana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Belediye Başkanı'ndan 'nah' çıkışı SeckiN Haber Arşivi 0 10 Ekim 2013 16:58
Kılıçdaroğlu'ndan Sert Kur'an-ı Kerim Çıkışı N999 Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 18:10
Davutoğlu'ndan ABD'de kritik İran açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 10 Şubat 2012 20:39
Maliye Bakanı'ndan ÖTV çıkışı Lucifer Haber Arşivi 0 16 Aralık 2011 09:23