IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2014, 20:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ARAZÖZ OPERATÖRÜNDEN “TASARRUFLU” İCAT





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ARAZÖZ OPERATÖRÜNDEN “TASARRUFLU” İCAT


Adana Orman Bölge Müdürlüğü, arazöz operatörünün geliştirdiği “Yangın Hortumu Tel Sarma (Bağlama) Aparatı” ile son 2 yıldaki hortum harcamalarında yüzde 30 tasarruf sağladı.



ADANA (İHA) - Adana Orman Bölge Müdürlüğü, arazöz operatörünün geliştirdiği “Yangın Hortumu Tel Sarma (Bağlama) Aparatı” ile son 2 yıldaki hortum harcamalarında yüzde 30 tasarruf sağladı.

Kozan İşletme Müdürlüğü'nde arazöz operatörü olarak görev yapan işçi İbrahim Güç tarafından geliştirilen aparat, sağladığı fayda ile bölgede büyük beğeni ve ilgi gördü.

Özellikle büyük orman yangınlarında çok sayıda hortumun yangın içerisinde kalarak yüksek basınç veya yanma sonucu kullanılamaz hale geldiğini ve her yıl tekrar yenisinin alınması için idare tarafından büyük paralar harcandığını ifade eden Güç, kısmen tahrip olan hortumların yeniden kazanılması için arkadaşları ile birlikte böyle bir aparat geliştirdiklerini söyledi. Bu aparat sayesinde bugüne kadar bölge genelinde yüzlerce hortumu tamir ederek tekrar kullanıma sunduklarını belirten Güç, hortumların neresi tahrip olursa olsun kalan sağlam kısımlarını bu aparat sayesinde kolaylıkla birleştirip kullanılabilir duruma getirdiklerini ve böylece işletme ekonomisine katkı sağlayarak tasarrufa destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Seyyar taşınabilme özelliğine de sahip olan aparatın, bizzat yangın yerine de götürülerek anında hortum tamiri yapıldığı ve etkin kullanımı ile büyük fayda sağladığını belirten Güç, maliyeti de oldukça ucuz olan aparatla tamir edilen hortumların hemen dayanıklılık testinden geçirildiğini ve bugüne kadar hiçbir sorunun yaşanmadığını kaydetti.

Yangın Hortumu Tel Sarma Aparatı, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kazım Tatlı tarafından İzmir’deki genel müdürlük değerlendirme toplantısında tanıtıldı. Diğer bölge müdürlükleri tarafından da destek gören aparatın yaygınlaştırılmasına karar verildi. Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan’ın talimatlarıyla aparat hakkında bilgi ve eğitim vermek üzere işçi İbrahim Güç Antalya’ya çağrıldı. Buradaki 4 günlük eğitimin ardından tüm bölgelere yaygınlaştırılarak kullanımına başlandı.

Aparat ile ilgili bilgi veren Şube Müdürü Kazım Tatlı, “Hortum tamir aparatını geliştiren yetenekli ve çalışkan işçimiz İbrahim Güç’ü kutluyorum, Bölge müdürlüğümüzün yıllık hortum ihtiyacı yaklaşık 200 bin lirayı buluyor, son yıllarda bölgemizde meydana gelen büyük yangınlarda çok sayıda hortum zarar gördü, bu aparat sayesinde tahrip olan hortumları atmayıp tekrar kullanma imkânı bulduk, böylece yüzde 30’a varan tasarruf yaptık” dedi.

İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arazÖz, operatÖrÜnden, İcat, “tasarruflu”


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tasarruflu Banyo BRS Liaaa Ev Dekorasyonu 0 12 Temmuz 2012 18:53
Tasarruflu ampullerdeki tehlike! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Ocak 2012 20:53
En tasarruflu araç listesi Luis Otomobil Haberleri 0 13 Mayıs 2010 00:08