IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2014, 20:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan: Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında, ziyaretle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.


İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İran'la temaslarımız son dönemde yoğunlaşma göstermektedir. İran Cumhurbaşkanı Ruhani en kısa zamanda ülkemizi ziyaret edecek. Mevcut ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacak adımı atıyoruz. Yüksek düzeyli işbirliği konseyini kuruyoruz. İran'ın nükleer programı konusunda yeni bir döneme girildi. Türkiye olarak bu gelişmeyi memniyetle karşılıyoruz. Sürecin yaptırımları kaldıracak nihai anlaşmayla sonuçlamasını temenni ediyoruz. Ziyaretimde Suriye ve bölgemizdeki gelişmelerle ilgili alışverişinde bulunacağım.

'Cameron'un ülkesi olarak anlaşılmalıdır!'

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

220 kare fotoğraf karesi 55 bin fotoğraf karesinin yanında hiç. Hakikaten insani daha çok üzen, Suriye'ye karşı tavrını güncelleyen günleri yaşıyoruz. Cenevre toplantıları devam ediyor. Nasıl bir sonuç çıkar belli değil. Rusya'nın tavrı çok çok önem arz ediyor. Suriye'deki gelişmeleri BM Güvenlik Konseyi'ne taşıdık. Hep vetoyla karşılık buldu.

SEÇİM ÖNCESİ SALDIRILAR

Devlet yönetmek başka bir şey. Son seçimlerde 200'e yakın seçim kordinasyon merkezlerimiz hep taciz edildi. Biz buna karşı sabırla göğüs gerdik. Sabırlarımızın karşılığını seçimde başarıyla aldık.

Emniyet teşiklatımız süratle olaya müdahale etmiş, 9 kişi gözaltına alınmıştır. İşlemleri sürüyor. Ölen kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum., Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Seçim arifesinde böyle bir tablonun ortaya çıkması üzücü. Esenyurt hassas bir ilçe.Seçim öncesi korku atmosferi oluşturmaya yönelik. Şişli Belediye'sine yönelik saldırı manidar.

"FAİZLERİN ARTIRILMASINA KARŞIYIM"

Merkezi Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunu biliyorsunuz. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapsam diyecekler ki, Merkez Bankası'na müdahale etti. Ama ben faizlerin artırılmasına her zaman karşıyım. Ama Merkez Bankası'na müdahale etme hakkım yok. Ve sorumluluğu da onlara aittir. Temenni ederim ki, atacakları adım, alacakları karar inşallah isabetli olur, kurda önemli bir dönem başlar. Biz ithalata dayalı bir ekonomik bir anlayışın içinde değiliz. İhracattan yana bir anlayışın içindeyiz.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALDIRILACAK

Özel Yetkili Mahkemeler'i kaldırmayı kesinlikle hedeflemiş durumdayız. ÖYM'leri kaldırarak, bu mahkemeleri tamamiyle ağır ceza mahkemelerine devretmek suretiyle bu süreci kapatmış olacağız.

Şu anda, 133 ağır ceza mahkemesi var, 8 tane de ÖYM var. Bundan sonra 133 ağır ceza mahkemesiyle bu süreci sürdüreceğiz.

HSYK DÜZENLEMESİ

-Muhalefetin bu konuyla ilgili sorun çözme noktasında teklifi yok. Anayasa değişikliğine hayır dediler. Yasal düzenlenmeye de yanaşmadılar. Bu paketin bir adalet akademileriyle ilgili bir HSYK ile ilgili kısmı vardı. Temenni ederim ki en azından adalet akademisiyle ilgili kısmı önümüzdeki hafta içerisinde adımı atarız.

-Temmeni ederim ki bu ziyarette somut sonuçları alırız. Petrol noktasından ellerinde ciddi bir birikim var. Ziyaretimde bu konuları ele alacağız. İşlenmiş altın noktasından ciddi bir ihracat piyasasıydı İran. Sıkıntı oldu. Yeni dönemle iligili adımları değerlendireceğiz.

YENİDEN YARGILAMA TARTIŞMASI

-TÜBİTAK olayı bilirkişilerle alakalı. Hepsi biliirkişilerle alakalı bir konu. Bu bilirkişlerin hazırladığı rapor ne içeriyor görmü değilim. Henüz Ergenekonla ilgili gerekçeli kararı görmüş değiliz. Bu konuyla iligi açıklama yapmamız mümkün değil.

-Bakanlığımız yeniden yargılanma sürecini çalışıyor, değerlendiriyor. Özel yetkili mahkemeleri kaldırmayı kesinlikle hedeflemiş durumdayız.

-TMK'yı kaldırıp ilgili maddeleri TCK'ya aktaracağız.

-133 Ağır ceza mahkemesiyle sürdüreceğiz. Böyle bir dönemi başlatacağız.

YALÇIN AKDOĞAN'IN DİNLENİLMESİ TALEBİ

-Ben bu tür çağrılara yönelik geniş metin görmedikten sonra karar vermem mümkün değil. Bunları neye dayanarak söylüyorlar? Atılması gereken adım varsa bunları da çekinmeden atarız.
Kaynak :Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğan, kaldırılacak, mahkemeler, yetkili, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiçek'ten Özel Yetkili Mahkeme Açıklaması Rhytia Haber Arşivi 0 11 Haziran 2012 15:18
Uludere faciasına, özel yetkili savcılık el koydu Ashriel Haber Arşivi 0 31 Aralık 2011 11:11