IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rhytia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2014, 21:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bursa'nın "Anadolu Aslan"ları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anavatanı Sivas'ın Kangal ilçesi olan, ''Anadolu Aslanı'' olarak da adlandırılan dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin üretiminin yapıldığı Bursa'daki bir üretim çiftliğinde, bu köpeklerin ırk kalitesinin korunması amaçlanıyor.


"Anadolu Aslanı" olarak da adlandırılan dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin üretiminin yapıldığı Bursa'daki bir üretim çiftliğinde, bu köpeklerin ırk kalitesinin korunması amaçlanıyor.

Karacabey ilçesi Bursa-Karacabey karayolunda bulunan üretim çiftliğinde, dostluğu, sadıklığı, çok iyi bir koruma köpeği oluşu, olumsuz doğa koşullarına dayanıklılığıyla bilinen Kangal köpeklerinin üretimi yapılıyor.

Çiftlikte, anavatanı Sivas'ın Kangal ilçesi olan köpeklerin, ırk kalitesinin korunmasına yönelik de çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. "Anadolu Aslanı" olarak da adlandırılan, çok sayıda üstün özelliğiyle tercih edilen köpek ırkları arasında yer alan Kangal köpekleri, yoğun talep görüyor.

Çiftliğin sahibi Şerif Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında kurdukları çiftlikte 10 yıldır resmi üretim belgesiyle hizmet verdiklerini söyledi. Çiftliklerinde 100 Kangal köpeğinin olduğunu anlatan Kalkan, 7 yıldır başta ırk kalitesi olmak üzere gerçek safkan Kangalın belirlenmesi, ıslah çalışmaları, tesisleşme, köpeğin tanıtımı, yaygınlaşması ve ırk koruma çalışmalarını yaptıklarını bildirdi.

Gerçek amaçlarının bugün net tanımı bir türlü yapılamayan Kangal köpeğinin tanıtımını yapmak, taleplilere secereli köpekler sunmak olduğunu anlatan Kalkan, "Türkiye'de bugüne kadar ki üreticiler olsun, akademisyenler olsun bu konuya ciddi anlamda eğilmemişler. Son 5-10 yıl içinde biraz da olsa sahiplenme var ama bu da rant ve ticari olarak görülüyor. Bu bağlamda devlette konuya ciddi el atmamış" diye konuştu.

Şu an sadece Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonunun (KIF) son iki yıldır net kriterler oluşturmaya çalıştığını bildiren Kalkan, şöyle konuştu:

"Ülkemizde bu konuda bir kaos ortamı var, bu köpek Kangaldır, bu köpek değildir diye. Bu çelişkinin KIF'ın gayretleriyle uzun yıllar alsa da düzeleceğini düşünüyorum. Bizler de kendi çapımızda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda tüm oluşumların objektif bir ortamda bilgi birikimlerini paylaşması ve ruhsatlı üretimin yapılması şart. Bu kapsamda ırkın korunması daha sağlıklı olacaktır."

SAFAKAT TİMSALİ KANGALLAR

Kalkan, Kangal köpeğinin duygusallığı ve sadakatinin hiçbir şey ile ölçülemeyeceğini ifade ederek, "Kangal besleyen bir kişinin hayatı boyunca başka bir köpeği besleyebileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Bu köpeklerdeki duygu, hissiyat ve sadakat, hiçbir köpekte bulunmayan bir özelliktir. Hatta hiçbir insanda dahi bulamayabilirsiniz. O kadar da iddialı konuşuyorum. Sadakati yaşanmaya değerdir" dedi.

İnternetten sanal satışa da değinen Kalkan, Kangal üretimin gayret isteyen bir iş olduğunu vurgulayarak vatandaşları resmi üretim belgesi bulunmayan çiftliklerden hayvan almamaları konusunda uyardı.

GERÇEK KANGAL KÖPEĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Gerçek Kangal köpeğinin nasıl olması konusunda bir bilgi kirliliği olduğuna dikkat çeken Kalkan, şu bilgileri verdi:

"Köpek alırken kişinin ne istediği, beklentisi ve alacağı ırkla ilgili yeterli düzeyde bilgisi olması gerekiyor. Satıcının da bu işi ruhsatlı ve sözleşmesi yapması en doğru olanıdır. İnsanların Kangal köpeğine merakı çok yüksek seviyede. Çok iri olduğu konusunda empoze edilmiş bir bilgi var. Kangallar'ın en büyük özelliği atletik yapıya sahip olmalarıdır. Başları ne çok küçük ne de çok büyüktür. Kuyruk tepki halinde ve genelde alınları düzdür. Gözleri çekik ve keskin bakışlıdır. Postları iki kat sık ve yün kalitesindedir."

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anadolu aslanları, bursanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Aslan" Çinliler İçin Uğurlu Hayvan Aslan Dansından Görüntüler,Kareler,Resimler. Sevda Hayvan Resimleri 0 06 Temmuz 2012 23:30
Bunlar da "Bahar Hacker'ları"! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 17 Nisan 2012 17:10
Akdeniz'in "Yalnız"ları Foklar Frozen Hayvanlar Alemi 0 19 Mart 2011 19:57