IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2014, 11:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doktorların ‘berber’ mesaisi




İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, bugün uygulanmaya başlıyor.


Kanun çerçevesinde ‘tehlikeli’ sınıfına giren berber, kuaför ve kasap gibi küçük iş yerleri, bir hekim ve iş güvenliği uzmanıyla anlaşma yapmak zorunda olacak.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, bugün yürürlüğe girdi. Kanuna göre, küçük bir dükkanda kendisi dışında bir işçi çalıştıran esnaf, bu yasa için bir doktor ve iş güvenliği uzmanıyla anlaşma yapmak durumunda kalacak. Bu anlaşmaları yapmayan iş yerleri 1 Şubat’tan sonra yakalandıkları taktirde 1 işçi için 5 bin lira ceza ödeyecek.
İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, yasanın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Çalışma bakanımıza ve ilgili kurumlara sesimizi duyurabilirsek çok mutlu olacağız. Bu konu bizi zorlayacağa benziyor. Ama biz elimizden geldiği kadar üyemizi uyaracağız. Ben ceza yiyecek bir berberimizi düşünemiyorum. O cezayı yazmaya gelen müfettişimizin biraz daha düşünerek hareket etmesini istiyorum. Çünkü berbercilere iyi anlatılmadan zorla önüne sunulmuş bir kanun, yeniden değerlendirilmeli” dedi.
“TEHLİKELİ SINIFINDAN ÇIKARILMALI”
Mali Müşavir Burak Oğuz ise, berberlerin bu maliyeti karşılamasının mümkün olmadığını ve ‘tehlikeli’ sınıfında değerlendirilmemeleri gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Bugünden itibaren berberlerimiz, kasaplarımız da iş güvenliği uzmanıyla doktor çalıştırmak zorunda. Baktığımız zaman berberlerimiz küçük esnaf. Ve zorunlu giderlerini Bağkur primlerini, kiralarını dahi ödeyemezken ayrıca bir ek maliyeti karşılaşmak zorunda kalacaklar. Burada devletin aldığı bir takım tedbirler var. 1 ile 9 çalışanı olanların devlet tarafından destekleneceği yönetmelikle açıklandı. Ancak verilen destek oranı askeri ücretin yüzde 1.4’ü bu da yaklaşık 14.99 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Kişi başına 15 lira bile değil. Berberlerimiz yanında bir kişi istihdam ettiği zaman zorunlu olarak kanun kapsamında bir iş güvenliği uzmanı ve doktorla anlaşma yapmak durumundalar. 15 liraya kimseyle anlaşamayacaklar. En az bunun 250-300 TL civarında bir maliyeti olacak. Şu an için berberlerimizin bu maliyeti karşılaması mümkün değil. Gerçekten bu konuda yeni bir düzenleme yapılması ve özellikle berberlik mesleğinin tehlikeli sınıfında değerlendirilmemesi ya da çeşitli fonlarla desteklenmesi ve berberlerin hayat şartlarının ek maliyetlerle değil daha çok kolaylaştırıcı teşviklerle rahatlatılması gerekiyor” diye konuştu.
"ALTINDAN KALKAMAYIZ"
Berber dükkanı bulunan Halil Koparan ise durumun kendilerini mağdur edeceğini belirterek, “Tek başımıza çalışıyoruz kirada ödeyemiyoruz. Biz bunun altından kalkamayız. Bu küçük esnafı bitirir. Bunlar bize ağır geliyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz bizde. Bu işin sonu nereye gider bilmiyoruz. Düzeltilmesi bekliyoruz”dedi.
Kasap İbrahim Aras ise “Esnaflara çok yüklendiler, zaten iş yapamaz durumda. Artık müşteri arar hale geldik. Büyük mağazalardan küçük esnaf kapanmak üzere bir de üzerine bu külfet geliyor. Esnafı kapatmak için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Şubat 2014, 14:16   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doktorların ‘berber’ mesaisi




hadi len orda ne doktorla anlaşma yapacam oldu olacak iş yerine doktorda katalım adammı olduruyoruz yoksa insanlara hizmet edip Saçlarınımı kesiyoruz bu devlet bir yerlerinden element uydurmanın üstünede çıkabiliyor artık!!!

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:16 -->-> Daha önceki mesaj 14:11 --

biz günde 3 kişi gelsin Ekmek paramız çıksın diye ugraşıyoruz adamlar birde doktoru uzerimize yıkıyor agzımda küfürler dolaşıyor hem oy verene hemde bunları buraya getirenlere...!

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parayı Hayatınızın Her karesinde bulabilirsiniz ama Dostu Her zaman bulamazsınız.
 

Alt 01 Şubat 2014, 16:08   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doktorların ‘berber’ mesaisi




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bence yorum yapmadan önce iş sağlığı ve güvenliği nedir? bunu araştırmalısınız.
Bu kuaförünüze gelen müşteri ile alakalı bir durum değil.İŞ sağlığı ve Güvenliği uzmanları işyerinizdeki tehlikeli malzemelerin kullanımı,saklanması sırasında alınacak önlemleri personelinize ve size anlatmak öğretmek amaçlı görevlendirilecek.

Ayrıca her işyerine bir hekim uygulaması normalde 15 personel çalıştıran firmalarda zorunlu kılınmışken yeni yasa itibariyle erkek ve bayan kuaförleride bir özel hekim ile anlaşıp en az haftada "1 gün" belirli saatler arasında o hekimin işyerinde bulunmasını yasalaştırmış ve uygulamaya koymuştur.

Dolayısı ile işyerinize müfettişler tarafından yapılan ziyaretler esnasında anlaşmalı iş güvenliği uzmanı,işyeri hekimi bulundurulmadığı anlaşılması durumunda haberde de belirtildiği üzere " 1 Şubat’tan sonra yakalandıkları taktirde 1 işçi için 5 bin lira ceza ödeyecek."

Şimdi yasal olarak bu anlaşmaları yapmak mı ? yoksa her ziyarette çalıştırdığınız her işçi için 5.000 tl ceza ödemek mi?

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

 

Etiketler
doktorların, mesaisi, ‘berber’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk doktorların kitabına Avrupa'dan tam not Deinonychus Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2011 11:40
Doktorların motivasyonu sıfırın altında seyrediyor System Sağlık Köşesi 0 03 Ekim 2011 12:14
Doktorların ağzı bir karış açık kaldı Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 15:01