IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2014, 22:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya'da Başbakan Yardımcısı İşler'i Türk Bakan karşıladı




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti öncesi Yardımcısı Emrullah İşler’i Almanya’ya gönderdi. İşler’in, Almanya temaslarında ilginç, hatta tarihi bir karşılaşma yaşandı. İşler, Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı’na konuk oldu. Toplantı iki ülkeyi ilgilendiren konuların gündeme gelmesi açısından önemliydi. Görüşmenin ardından Türk Bakan, Türkiye’den getirdiği özel tasarım Osmanlı koleksiyonu Reyya buhurdanlığı ev sahibine armağan etti. Alman Bakan da, Brandenburg Kapısı resminin işlendiği bir porselenle karşılık verdi. Toplantıyı tarihi kılan işte bu andı. Çünkü, ziyarete gelen Bakan Türk, ev sahibi konumundaki Bakan da bir Türk, Aydan Özoğuz idi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın Almanya ziyareti öncesi tarihi bir görüşme yaşandı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Alman Hükümetini temsil eden Türk Bakan Aydan Özoğuz ile bir araya geldi. Emrullah İşler Paşabahçe’nin Osmanlı Koleksiyonu’ndan Reyya Buhurdanlık hediye ederken Özoğuz da Başbakan Yardımcısı İşler'e üstünde Berlin'in simgelerinden Brandenburg Kapısı motifi bulunan porselen hediye etti.
Toplantıyı tarihi kılan işte bu andı. Çünkü, ziyarete gelen Bakan Türk, ev sahibi konumundaki Bakan da bir Türk, Aydan Özoğuz idi.
Emrullah İşler'in hediye ettiği Reyya Buhurdanlık el imalatı camdan üretildi. Üzerindeki rölyef desenlerinin tümü el işçiliği ile 24 ayar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaldız kullanılarak dekorlandı.
İşte İşler'in hediye ettiği Reyya Buhurdanlık

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aydan Özoğuz'un hediye ettiği porselen eserin üstünde sembol olarak yer alan Brandenburg Kapısı da Alman tarihinde büyük öneme sahip. 1788 ile 1791 arasında inşa edilen Brandenburg Kapısı Almanya'nın başkenti Berlin'in o dönemlerinde ana şehir kapısı olarak inşa edilmişti. Kapı Frederick Willem II döneminde inşa edilmiş. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra önünden Berlin Duvarı geçen Brandenburg Kapısı Berlin Duvarı yıkılırken en coşkulu gösterilere sahne olmuştu. Bugün Berlin şehrinin en önemli turist çekim merkezlerinden biri.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
almanyada, bakan, başbakan, karşıladı, tÜrk, yardımcısı, İşleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Somali Sağlık Bakan Yardımcısı: Türk doktorlara hayret ediyorum Deinonychus Sağlık Köşesi 0 30 Ekim 2011 20:56
İki Bakan Yardımcısı Daha Belli Oldu KarakıZ Haber Arşivi 0 30 Ekim 2011 09:59
Sağlık Bakan Yardımcısı Belli Oldu System Sağlık Köşesi 0 16 Eylül 2011 00:27
• Bakan Dinçer ve Bakan Yıldız, yeni yılı maden ocağında karşıladı!. Sametold Haber Arşivi 0 02 Ocak 2011 16:46
Devlet Bakan'ı ve Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN, 2011 Seçimleri Hakkında Konuştu! Sametold Haber Arşivi 0 02 Eylül 2010 20:46