IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2014, 12:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Keçi kurtarma operasyonu




Gebe keçi, 2.5 saatlik zorlu çalışmanın ardından düştüğü yerden kurtarıldı.




Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Harmanlı köyünde 50 metrelik kayalıkta düştüğü yerde üç gün mahsur kalan keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl ekibi tarafından düzenlenen 2.5 saatlik operasyonla kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Harmanlı köy muhtarı Ekrem Uyanık’a ait keçi, 3 gün önce kayalıkta mahsur kaldı. Köylünün yardımlarıyla hayvanı bulunduğu yerden kurtaramayan Uyanık, AKUT Bingöl birimini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine giden 6 kişilik AKUT ekibi, köy korucularının yardımıyla yer keşfi yaptıktan sonra kurtarma çalışmalarına başladı. Ekipman hazırlıklarını tamamlayan ekipten 2 kişi keçinin bulunduğu noktaya indi. Üç gündür su içmediği ve gebe olduğu tespit edilen keçiye su verildikten sonra halata bağlanarak yukarı çekildi. Son derece titiz bir çalışma yürüten ekip, keçiyi bulunduğu yerden yaklaşık 2.5 saat sonra kurtardı.
Keçisi kurtarılan muhtar Ekrem Uyanık, AKUT Bingöl birimine teşekkür ederek, "Hayvanları otlatmaya götüren çocuğum keçinin kayalıkta kaldığını fark etmiş fakat bize söylememişti. Bugün fark ettik biz. Keçi 3 gün kayalıkta mahsur kaldı. Mecbur kaldık AKUT ekibine haber verdik Allah razı olsun gelip hayvanı buradan kurtardılar, çok teşekkür ediyorum minnettarız" dedi.
Kurtarma operasyonundan sonra İHA’ya açıklama yapan AKUT Bingöl ekip lideri Ahmet Buzrul ise, Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında kayalıklarda mahsur kalan keçinin ihbarını aldıklarını söyledi. Buzrul, "6 kişilik ekiple Bingöl’den geldik. İlk geldiğimizde köylülerden gereken bilgiyi aldıktan sonra müdahale ettik. Aynı zamanda keçinin gebe olduğunu fark ettik. Özel bir itina göstererek keçiyi kurtardık. Bizim için nefes alan her canlının yaşam hakkı vardır. Bir adım bir nefes sloganıyla yola çıktık. Hayvanı bulunduğu yerden indirdik ve sağ salim sahibine teslim ettik" diye konuştu.
YILMAZ ATAR
BİNGÖL


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
keci, kurtarma, operasyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de Kedi Kurtarma Operasyonu Thetis Haber Arşivi 3 15 Mayıs 2012 06:07
Baykuş için kurtarma operasyonu Aze Haber Arşivi 0 12 Ekim 2011 16:35