IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2014, 09:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan, Almanya'daki Gurbetçilere Seslendi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Almanya programı devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin programında konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de Geniş Katılımlı Vatandaş Toplantısı'nda gurbetçi vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle gerçekleştirdiğimiz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum.

Elbette en büyük teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. Berlin’in bu büyük salonunu dolduran tüm kardeşlerime, tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyor, aşkınız, sevdanız, ahde vefanız, muhabbetiniz için her birinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün bir kez daha sizlere Türkiye’deki kardeşlerinizin, akrabalarınızın selamlarını getirdik.

Bugün resmi bir çalışma yemeğinde bir araya geldiğimiz Sayın Şansölye, ‘akşam Türk vatandaşlarımıza özellikle selamımızı iletin’ dediler. Sizlere selamını iletiyorum. Buradan, Almanya’dan anavatanınızı an be an takip ettiğinizi çok iyi biliyorum. Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet içinde. Türkiye istikrarla büyümeye, huzuruna huzur katarak geleceğe emin adımlarla koşmaya devam ediyor. Türkiye engelleri aşarak, barikatları aşarak, zincirlerini söküp atarak 2023’e doğru kararlı şekilde yükselmeyi sürdürüyor.

"KÜLLERİNDEN AYAĞA KALKAN BİR MİLLETİZ"

Buraya gelmeden ocak ayı ihracat rakamları açıklandı. Ellerini ovuşturanlar var ya şimdi Berlin'den onlara sesleniyorum. Türkiye 2014 yılına ihracatta tüm zamanların aylık rekoruyla giriyor. 2013 yılının ilk 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4 gelişme kaydetti. Biz küllerinden ayağa kalkan bir milletiz. 230 milyar dolardan milli geliri şu an itibariyle 800 milyar dolarak çıkardık.

Sevgili kardeşlerim bu akşam Berlin başka. Berlin’den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım. Birileri ahkam kesiyor. Türkiye’de yolsuzluk varmış diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz nokta burası. En güçlü olduğumuz yerimiz burası. Yolsuzluk olsa milli gelir 800 milyar dolara nasıl çıkar?

Şu anda biz bütün okullarda kitapları ücretsiz veriyoruz. Artık insanını insan yerine koyan bir anlayış var. Yolsuzluğun olduğu bir Türkiye'de bunlar olabilir mi?

Hatırlayın hastane kapılarında kuyruğa giriyorduk. Doktor hak getire. Bir röntgen çektireceksin 6-7 ay sonraya gün veriyorlardı. Artık insanını insan yerine koyan bir anlayış var. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunlar olabilir mi? İlacımızı alamıyorduk ilacımızı. Doktor efendi 5 tane ilaç yazar. Gidersin SSK’nın eczanesine. 5 ilacın 2’si var, 3’ü yok. Ben bunun primini ödüyorum. Bana bunu vermeniz gerekmez mi? Benim vatandaşım gider onu da parasıyla alırdı.

Malum bugün ana muhalefetin bir genel müdürü var. O bir zamanlar da SSK’nın genel müdürüydü. O zaman ilaç bulamıyorduk ilaç. Bir SSK’yı yönetemeyenlere ülke emanet edilir mi? E zaten milletim ondan bunlara ülke emanet etmiyor.

Bunların en önemli sanatı iftiradır. Neden çünkü öyle yetiştiler. Ama unutmayın güneş balçıkla sıvanmaz.

"ARTIK O DEVİRLER KAPANDI"

Bir zamanlar karakol denince akla korku tüneli gelirdi. Ama artık o devirler kapandı. İşkenceye son dedik o dönemleri geride bıraktık.

Türkiye öyle bir kredibilitesi olan ülke haline geldi ki mayıs ayında bir ihalenin ederi 42 milyar dolar. Bununla 3. havalimanı yapılıyor. Yıllık kapasitesi yıllık asgari 100 milyon yolcu. Peki bizim cebimizden bara çıkıyor mu? Hayır. 20 yıllık kullanım hakkını veriyoruz. At binenin kılıç kuşananındır. Bitmedi 3. köprüyü inşa etmeye başladık. Son rakamı almadım ama herhalde 180 metreye yükseldi. 250 metreyi bulacak. İnşallah dünyanın sayılı asma köprülerinden biri oluyor. Hedef 1 ve 2’nin yükünü almak.

Bitmedi, ne yaptık bu arada Marmaray’ı bitirdik. 153 yıllık rüyaydı. Bunu biz gerçekleştirdik. Bizim fiiliyatımıza bunların hayalleri ulaşamaz. Şimdi denizin altından bir tünel daha yapıyoruz. Ama inanın denizin altından yapmak daha kolay. Denizin üstünde olunca arada bir sandallarla filan gelip protesto yapıyorlar. Denizin altında olunca gelemiyorlar. Tünelden otomobiller geçecek, Marmaray’dan da raylı sistem geçecek. Boğaz’ın üstünden 3, altından da 2, toplam 5 geçiş.
2015'te Köprü de otomobillerin geçeceği 2. tünel de bitiyor.

Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Hiç endişeniz olmasın her zaman söylüyorum; dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz ancak rükuda eğiliriz, insan karşısında değil. Onun için kimse böyle bir yola tevessül etmesin. Bu yola tevessül edenler her zaman eli boş döner.

Şu anda biz kendi uydularımızı inşa ediyoruz. Geçenlerde uzakdoğu ziyaretimizde gittik inceledik ve evet bu ay fırlatılıyor. İnşallah 5.’sini de Türkiye’de, Ankara’da, Kazan’da inşa edeceğiz. Dünyada kendi savaş gemilerini inşa edebiler 10 ülkeden biri konumuna yükseldik.

"TÜRKİYE HİÇ SOLMAYACAK BAHARLA BULUŞTU"

Demokratikleşme alanında tarihi adımlar attık. Çetin bir mücadele sürdürerek, vesayetleri ortadan kaldırdık, çetelerin, mafyatik yapılanmaların, cuntaların, örgütlerin sultasına son verdik.

Üniversitelerde okuyan kız çocuklarımızın başörtüsü yasağına son verdik. K***** başörtüsünü serbest bırakarak toplumsal barışın önünü açtık. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. 4+4+4 uygulamasıyla imam hatiplerin kapılarındaki kilitleri kırdık. İfade özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün önünü açtık. Anlamsız yasakları, kısıtlamaları kaldırdık. En önemlisi de 30 yıldır mücadele eden teröre karşı mücadelede çok önemli bir noktaya geldik.

Türkiye'de hiç solmayacak baharla buluştu. Bir yılı aşkın süredir, Türkiye'de terör nedeniyle hiç kimse hayatını kaybetmedi, hiçbir eve, hiçbir ocağa, hiçbir anne yüreğine, baba yüreğine ateş düşmedi. Kardeşliğimizi yücelttik, birliğimizi, dirliğimizi daha da büyüttük.

Şu an Birleşmiş Milletler, Avrupa'ya '30 bin Suriyeli'yi siz alın' diyor, Avrupa 30 bini alamıyor, 18 bin istiyor. Biz Türkiye olarak 700 bin kişiyi misafir ediyoruz. İnsani ve vicdani görevimizi yerine getiriyoruz

Yurtdışındaki vatandaşlarımdan uyum sürecinde bir pürüze vesile olmamalarını rica ediyorum.

"BUNLARDA ZERRE KADAR VATAN SEVGİSİ YOK"

Önce Gezi olaylarında denediler olmadı. Sonra 17 Aralık’ta çok sayıda milli değerimizi hedef aldılar. Milli Bankamız Halk Bankası’nı hedef aldılar. Milli İstihbarat Teşkilatı’nı yıpratmak istediler. Marmaray’ı, hızlı tren projemizi durdurmak istediler. Ekonomiyi hedef alarak moralleri bozmak, istikrarla büyüyen ekonomiyi hedef aldılar. Bunlar da zerre kadar vatan sevgisi, millet sevdası yok. Kendi ülkesini başka ülkelerde karalayan da olabilir mi? Gücün yetiyorsa gel burada yap. Ama gücün yetmediği yerlerde bu tür takiye, yalan her yol var bunlarda. İşte bu tuzağı da bozduk. Heveslerini kursaklarında bıraktık. 27 Mayıs 1960’da Türkiye’de demokrasiye darbe vuruldu. Türkiye yoksullaştı. Binlerce vatandaşımız Almanya başta olmak üzere gurbet yollarına düştü. 12 Eylül ‘de de öyle. 28 Şubat sürecinde binlerce gencimiz okuyabilmek için gurbet yollarına düştü. Hırsızlıkların en büyüğü unutmayın milli irade hırsızlığıdır. Milli iradeyi çalanlar her seferinde Türkiye hazinesini boşaltmış, yetimin hakkına el uzatmıştır. İşte şimdi de Türkiye’yi o günlere götürmek istiyorlar. Hiç şüpheniz olmasın milli iradeye sıkı sıkıya sahip çıkan bir iktidar var. Kim olursa olsun yolsuzluğa, usulsüzlüğe izin vermeyen bir iktidar var. Yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor. Yolsuzluk iftirasıyla kurdukları tuzak ortaya çıkıyor. Türkiye üzerine kurdukları senaryo net bir şekilde görülüyor. Hiç kusura bakmasınlar geçti o günler. Türkiye’de artık hükümetleri millet kuruyor, millet görevden alıyor. Şuna istifa et buna istifa et diyenler gelsinler Türkiye’ye siyaseti Türkiye’de yapsınlar. 17 Aralık sürecinden inşallah Türkiye güçlenerek çıkacak.

"ÇİFTE VATANDAŞLIK TALEBİNİ İLETTİK"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurtdışında yaşayan Türkler ilk defa sandığa gidecek. Çifte vatandaşlık hakkının Türklere de verilmesi talebini ilettik. 16 Aralık 2013'te AB ile yaptığımız anlaşmayla vize serbestliği diyaloğunu başlattık. Türkiye ile bağlarınızı koparmayın. Özellikle gençlerimizin dinlerine, köklerine yabancılaşmasına izin vermeyin.

"ÜLKENİZDEN GURUR DUYMANIZI İSTİYORUM"

Türkiye engelleri aşarak, barikatları aşarak, zincirleri prangalarını söküp atarak, 2023'e doğru kararlı şekilde yükselmeyi sürdürüyor. Kardeşlerim gözünüz asla arkada kalmasın. Şu iki şeyle göğsünüzü gere gere gurur duymanızı sizden özellikle istiyorum: Dünyanın en büyük ülkelerinden birinde dost Almanya'da çalışıyor ve yaşıyor olmanızdan gurur duymanızı istiyorum. aynı şekilde Dünyanın en büyük ülkelerinden birinin Türk milletinin bir mensubu olduğunuz için dininizden, milletinizden, bayrağınızdan, ülkenizden gurur duymanızı istiyorum sizden.

"ELLERİNİ OVUŞTURANLAR VAR YA..."

Bugün dedelerinizin babalarınızın bıraktığı bir Türkiye'den çok farklı bir Türkiye var, ekonomisiyle büyük, demokrasisiyle örnek, dış politikasıyla aktif bir ülke var.

Biz buraya gelmeden önce Ocak ihracat rakamları açıklandı. Ellerini ovuşturanlar var ya, şimdi Berlin'den onlara sesleniyorum, Türkiye'nin 2014 yılına ihracatta tüm zamanların (evet) aylık rekoruyla giriyor. Ocak ayında yüzde on artarak on iki milyar dolar oldu. bu aylık. göreve geldiğimizde yıllık ihracatımız ne kadardı biliyor musunuz? yıllık 36 milyar dolar. şimi? ayda 12 milyar dolar. nereden nereye

"İHRACATLARIMIZIN ULAŞMADIĞI ÜLKE YOK"

Şu an ihracatımızın ulaşmadı ülke yok. Dedik ya fellik fellik dolaşacağız, dünyanın her yerine ulaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin ihracatçıları, iş adamları gittikleri her yerde büyük itibar görüyorlar, TC pasaportu gittiği her yerde büyük itibar görüyor.

2013 yılının ilk dokuz ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüme kaydetti. Birçok ülkenin ekonomisi çökerken bir kısmı sıfırın altına inerken bizim ülkemizde OECD raporlarına göre ilk 5'te yer aldık. ekonominin küçüldüğünü söyleyenler ilk önce bunu görmek zorundalar. Ama görmek istemiyorlar. İşlerine gelse de gelmese de biz hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Şunu unutmayın üzümü yenen ağaç taşlanır. Biz küllerinden ayağa kalkan bir milletiz.

10 YILDA 800 MİLYAR DOLAR

79 yılda 230 milyar dolara ulaşmışız ve biz 230 milyar dolardan devralmışız, 10 yıl içinde 800 milyar dolara ulaştırmışız.

Bu akşam Berlin başka. Berlin'den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım. Nedir o? birileri ahkam kesiyor. Efendim Türkiye'de yolsuzluk varmış diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz yerimiz burası. Yahu yolsuzluğun olduğu bir ülkede soruyorum Allah aşkına 230 milyar dolar lık milli geliri 10 yılda 800 milyar dolara nasıl çıkaracaksın?

Yolsuzluğun olduğu bir ülkede 79 senede 6800 km bölünmüş yol yapacaksın biz 10 sene içinde bunun üzerine 17 bin 100 km bölünmüş yol ilave edeceğiz. nasıl oluyor bu iş nasıl oluyor? yolsuzluğun oolduğu bir ülkede siz bu yatırımları yapablir misiniz?

Fakat dert başka. Üniversiteyi bitirdik, bizim üniversiteli kardeşim ne kadar burs alıyordu? 45 liracık. Şimdi beslenme yardımını yapıyoruz ve son rakamla 500 liraya çıktı. Burs olarak verilen var kredi olarak verilen var. Kim müracaat ederse etsin ya burs ya kredi alıyor. Bizden önce yoktu bu. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunu yapabilir misiniz?

"HASTALAR KIZAKLARLA ÇEKİLİYORDU"

Okullarda yavrularımıza kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. Geldiğimizden bu yana hep böyle. Bütün bu adımların yanında attığımız önemli bir adım daha var. Nedir o? Sağlık. Artık hastanesi olmayan ilimiz kalmadığı gibi ilçelermizde şimdi hastane yapmak suretiyle devam ediyoıruz. Hastalarımız, anneler kızakların çekilmesi suretiyle hastaneye yetiştiriliyordu. Şimdi kızaklı ambulanslarla eve gidiyor alıyoruz ya da doğuma bir hafta kala Sağlık Bakanlığı'nın misaifir olabilirsin şehirde diyoruz ya da gidip evinden alıyoruz.

DOKTOR 6-7 AY SONRA RANDEVU VERİYORDU

17 tane ambulans helikopter, 4 tane de evet jet ambulans bunlarla yine tüm ülkeye hizmet veriyoruz. şehirlerarası hizmetler uluslararası hizmetler hepsini bunlarla yapıyoruz. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunu yapabilir misiniz?

Hastanede kuyruğa giriyorduk. tedavi için teşhis için doktor bulmaya hak getire... Doktor bulunda 6-7 ay sonrasına randevu veriyorlardı.

SSK'YI YÖNETEMEYEN ÜLKE YÖNETEBİLİR Mİ?

Malum şu anda ana muhalefetin bir genel müdürü var. Bu genel müdür bir zamanlar SSK'nın Genel Müdürü'ydü. SSK'nın Genel Müdürü'yken ilaç bulamıyorduk ilaç! Bir SSK'yı yönetemeyen ülke yönetebilir mi?

Bunlar en önemli sanatı iftiradır. Niye? öyle yetiştiler. İftira at izi kalsın. mantıkları bu. ama güneş balçıkla sıvanmaz.

Adalet Saraylarının sayısını artırdık. Artık merdiven altı bir yargı yok. emniyet sarayları yaptık aynı şekilde. Bir zamanlar karakol dendiğinde insanın aklına korku tünelleri gelirdi. Acaba içeride ne olacak diye. Artık bu devri geride bıraktık. İşkenceye son verdik.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Yllık yolcu kapasitesi asgari yüz milyon yolcu. Peki bizim cebimizden para çıkıyor mu? Hayır. Biz para vermiyoruz yirmi yıllık kullanım hakkını veriyoruz. At binenin kılıç kuşananındır.

Bitmedi üçüncü köprüyü Boğaz'ın üstüne inşaa etmeye başladık. Ederi 2.5 milyar dolar. Şu anda Anadolu ve Avrupa yakasında direkler yükseldi. Son rakamı almadım ama heralde 180 metreye yükseldi. 150 metre olacak bu. Dünyanın sayılı asma köprüleri arasında olacak. ağırlıklı olarak Ağır vasıtalar geçecek. otomobiller de geçecek. hedef 1 ve 2.'nin yükünü azaltmak.

Başka ne yaptık? Marmaray! Marmaray'ı bitirdik. Sultan Abdümecid'in hayaliyddi. 153 yıllık rüyaydı. Biz gerçekleştirdik. Şu anda ortalama yolcu sayısı günde 100-150 bin arasında değişiyor. Denizin, Boğaz'ın 62 metre derinliğinde. Bunu da biz yaptık.

Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

Bitti mi? Bitmedi! Marmaray'ın biraz daha güneyinde, denizin altından çift katlı bir tünel daha yapıyoruz. Fakat inanın ki denizin altında yapmak çok daha kolay. Denizin üstünde yapınca sandalla motorla gelip provoke etmeye çalışıyorlar. Denizin altına olduğu için gelemiyorlar. Biz de yola devam ediyoruz.

2015'te ikinci tünel de bitecek, üçüncü köprü de bitecek.

İZMİR-İSTANBUL ARASINI 3 SAATE İNDİRİYORUZ

Artık araçlar körfezi dolaşmayacak direkt köprüden geçecek öyle gidecek İzmir'e.

Hiç endişeniz olmanız her zaman diyorum "dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" biz ancak rüku'da eğiliriz. İnsan karşısında değil. Onun için böyle bir yola kimse tevessül etmesin. Edenler her zaman eli boş döner.

İnşallah Türkiye istikrarla büyümeye devam ediyor. Şu an biz kendi uydularımızı inşa ediyoruz. Geçenlerde biliyorsunuz bir uzakdoğu seyahatimiz oldu. Kendi uydularımızı Japonya'da yerinde inceledik ve bu ay fırlatılıyor. Üç ay sonra da ardından dördüncüsü geliyor. O da bitiyor, o da fırlatılacak. İnşallah beşincisini de Türkiye'de Ankara'da Kazan'da inşa edeceğiz

Dünyada kendi savaş gemilerini inaş edebilen 10 ülkeden birini inşa edebilen bir ülke konumuna gelebildik. Çetelerin, mafyaların, örgütlerin suntasına son verdik. Üniversitede uygulanan başörtüsü yasağına son verdik.

K***** başörtüsünü serbest bırakarak toplumsal barışın önünü açtık.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. 4+4+4 uygulamasıyla meslek liselerinin imam hatiplerin kapılarındaki kilitleri kırdık. Düz liselerde okullarda Kuran'ı Kerim derslerini siyer derslerini farklı dil eğitimlerini okullarda seçmeli ders haline getirdik.

İfade özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün önünü açtık. 30 yıldır devam eden teröre karşı mücadelede çok olumlu bir noktaya geldik.

1 yılı aşkın süredir terör nedeniyle hiçkimse hayatını kaybetmedi. Hiçbir anne yüreğine baba ocağına ateş düşmedi.

Suriye'de yaşanan insanlık dramına biz ses yükselttik. 150 bin Suriyelinin öldürüldüğü Suriye'den bizim ülekemize gelen Suriyeli sayısı 700 bine ulaştı. BM Avrupa'ya 30 bin kişiyi siz alın diyor Avrupa 30 bini alamıyor 18 bin kişiyi kabul ediyor. Biz Türkiye olarak 700 bin kişiyi misafir ediyoruz. İnsani ve vicdani görevimizi yerine getiriyoruz.

Ülkenizle gurur duymanızı istiyorum. Sizler büyük bir ülkenin evlatlarısınız. Sizler ecdadıyla tarihiyle büyük bir ülkenin evlatlarısınız. Sizin başınız asla öne eğilmeyecek. Umudunuzu kaybetmeyeceksiniz.

Biz 11 yıl boyunca nica tuzaklarla karşılaştık. Darbe senaryoları ürettiler başarısız oldular. Partimizi kapatmak istediler sonuç alamadılar. Ekonomiyi sarsmak istediler yine başarısız oldular. İşte şuanda da aynısını yapmak istiyorlar. Önce Gezi olaylarını çıkardılar, şimdi de 17 Aralık operasyonunu çıkardılar.

Ekonomiyi hedef alarak kaos oluşturmak moralleri bozmak istediler. Bunlarda zerre kadar millet sevgisi yok. Yurdışında kendi ülkesini karalayanlarda vatan sevgisi olabilir mi? Eğer yapacağın bir şey varsa gel ülkende yap. Ama güçlerini yetmediğini bilerek dezenformasyon yapmak suratiyle takiyye, yalan... her yol var bunlarda. Türkiye üzerine kirli hesaplar yapanların, maşaların heveslerini kursaklarında bıraktık. Türkiye için kirli hesapları olanların, bunların maşası durumundakilerin hevesleri kursaklarında kaldı.

Milletvekillerine isitfa et talimatı vererek, yeni parti hesabı yaparak, bakanları atamaya heveslenerek yaptıkları senaryo çok net belli oluyor. Hiç heveslenmesinler o dönemler geçti. Artık millet görevden alıyor. Şuna istifa et diyenler lütfen çok uzak kalmasınlar. Siyasetin yeri Türkiye, gelsin Türkiye'de siyaset yapsınlar.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
almanyadaki, başbakan, gurbetçilere, seslendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık