IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SucLu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2014, 16:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
185 bin doları veren adı alacak




ICANN'e 185 bin doları veren dilediği alan adını alabilecek.

İnternetteki "com, gov, net, edu, mil, com.tr" gibi uzantılara 100 yeni üst seviye alan adı daha ekleniyor. İnternet alan adlarının uluslararası tahsisini yapan ICANN'e 185 bin doları veren dilediği alan adını alabilecek.

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar dünya genelinde 22 adet "jenerik üst seviye alan adı" bulunduğunu anınmsatarak, ICANN'in dün itibariyle daha önce değerlendirmeye aldığı 100 yeni üst seviye alan adını uygulamaya koyduğunu söyledi.

ICANN'in yıl sonuna kadar 1000 yeni üst seviye alan adını daha uygulamaya koymayı hedeflediğini belirten Özeren, söz konusu üst seviye alan adlarının toplamda 1400'e kadar çıkacağını kaydetti. Üst seviye alan adı için yapılacak başvurular için 185 bin dolar ödeneceğini anlatan Özeren, "Yıllık kiralama ücreti ise 25 bin dolar olacak. İngilizce dışında Arapça, Çince, Rusça gibi diller ve alfabelerle de internet alan adı alınabilecek" diye konuştu.

Sanal alemde yıllardır kullanılan toplam 22 adet "com, gov, net, edu, mil, com.tr" gibi uzantıların yanında üst seviye yeni alan adlarının da kullanılmaya başlayacağını vurgulayan Özeren, "Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle, havacılık şirketleri kendisine ait markayı alan adı olarak kullanabilecek. Uzantılara gerek kalmadan internette isim alınabilecek. Jenerik üst seviye alan adı alınması ticari alanda çok önemli sonuçları da beraberinde getirecek. Bir marka ve onun alt modelleri için ayrı ayrı alan ismi verilebilecek. İstanbul ismini alan kişi ya da kurum İstanbul'daki pek çok ticari, siyasi, sosyal faaliyette bulunan kişi ve kurumların internet adreslerinin hakkını da almış olacak" dedi.

Yeni üst seviye alan adı için yapılacak başvuruların marka, coğrafi isimler ve ticari sektörler olabildiğini dile getiren Özeren, yeni başvuruların da ICANN Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek tarihte başlayacağını ifade etti.

-"Uluslararası şirketler için avantajlı"-

Uygulamanın Türkiye'de uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketler için avantajlı olacağını ifade eden Özeren, yeni işletmeciler açısından internette daha çok görünürlük elde etmek isteyen şirketler için avantajlı olacağını vurguladı.

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ICANN'a başvurarak "istanbul" ve "ist" alan adları için talepte bulunduğunu ve "istanbul" alan adını aldığını anımsatan Özeren, dünyada ise Londra, Berlin, Barcelona, Moskova, Sydney gibi metropollerin ICANN'a talepte bulunduğunu belirtti.

-"Sürecin yıl sonunda tamamlanması bekleniyor"-

Türkiye'deki yeni işletmeciler için bu uygulamanın bir fırsat olduğunu bildiren Özeren, "Ben, Türkiye'den 185 bin dolar verip alan adı almak isteyen global oyuncular veya uluslararası marka olmuş şirketler olabileceğini düşünüyorum. Kendi markalarını korumak ve İnternette daha iyi görünürlük elde etmek için alan adı alabilir. Özellikle havacılık sektörlerini kapsayan şirketler için çok daha değerli" diye konuştu.

ICANN'in başlattığı İnternette jenerik üst seviye alan adları uygulamasıyla girişimcilerin coğrafi isimler ve marka adları ile meslek grupları gibi bir çok alanda, istedikleri herhangi bir internet alan adını alma imkanına kavuşacaklarına dikkati çeken Özeren, sürecin bu yılın ortalarında sonuçlanmasının beklendiğini anlattı.

Üst seviye alan adı için yapılan başvuruların ICANN içinde çeşitli komisyonlardan geçtiğini anlatan Özeren, "Bu komisyonlarda yapılan değerlendirmeler sonunda başarılı olan başvurular en son aşamada hükümetlerin temsil edildiği hükümetler arası danışma konseyinde görüşülüyor. Son komisyondan geçen üst seviye alan adı başvurusu sisteme tanıtılarak uygulamaya alınıyor" dedi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
185, ağı, alacak, bin, doları, veren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
65 bin doları böcekler yedi Zen Haber Arşivi 0 18 Haziran 2013 12:08
Altın 1.400 doları geçti Zen Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2013 12:21
15 bin doları ver Twitter’da gün boyunca ‘TT’ ol! Zen Twitter Haberleri 0 08 Şubat 2013 17:38
Altın 2 bin doları görür Cemalizim Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 15:31