IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SucLu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2014, 16:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarıgül, Taksim'de İzin Çıkmayınca İstiklal'de Konuştu




Taksim Meydanı'nda açıklama yapmayı planlayan Mustafa Sarıgül, izin çıkmayınca İstiklal Caddesi'nde konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Taksim Meydanı'nda yapacağını duyurduğu basın toplantısını İstiklal Caddesi'nde yaptı. Sarıgül'ün meydanda yapmayı planladığı basın açıklamasına izin verilmediği öğrenildi. Partililerle polisi karşı karşıya getirmek istemediğini söyleyen Mustafa Sarıgül, "Bir yasaklama mı var" sorusuna da, "Konuyu iktidarın bugünkü demokrasi anlayışına veriyorum" şeklinde yanıt verdi.

"TAKSİM İÇİN PROJE YARIŞMASI YAPACAĞIZ"

30 Mart akşamı belediye başkanı seçileceğini öne süren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Taksim Meydanı ve Gezi Parkıyla ilgili uluslararası bir proje yarışması düzenleyeceğini ilk üçe giren projeleri de İstanbulluların oylamasına sunacağını söyledi. Mustafa Sarıgül, "Bu proje yarışmasında ilk üçe giren projeleri kurul en iyi şekilde değerlendirecek. Daha sonra tüm İstanbullu vatandaşlarımıza soracağız" dedi. Sarıgül, Taksim Meydanı'nda çekilmiş iki büyük fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, "Betonun durumunu görüyorsunuz. Taksim şuanda bir beton yığını haline geldi. Bir belediye başkanının 'ben yaptım oldu' anlayışıyla olmaz" şeklinde konuştu.

"TAKSİM KİMSENİN OYUN ALANI DEĞİLDİR"

Gezi Parkı'nda ortaya konulan demokratik tepkiler unutulmaması gerektiğini söyleyen Sarıgül, "Gezi eylemleri, demokratik dünyada son derece önemli yer bulmuştur. İstanbullular tepeden inme kararlarla Gezi parkının Kışla yapılmasına, tüm Türkiye'de demokrasiye inanın yurttaşlarımız karşı çıkmıştır. Gezi Parkı halkındır. Sayın Topbaş toplumun bu tepkilerini hala anlayamamıştır. Anlaşılmış olsaydı kimseye sormadan bir meydan projesi konuşulmazdı. Sayın Topbaş, bir meydan projesini açıklıyor. Sözüm ona yeşilliklerle örtülmek isteniyor bu betonların üzeri. Buna da proje diyorlar. Ne yazık ki mimarca değil, çocukcadır. Taksim Cumhuriyet alanı hiç kimsenin oyun alanı değildir. Ak partinin oyun alanı değildir" diye konuştu.

"DEMOKRASİ ANITINI ÖNERECEĞİZ"

Kadir Topbaş'a bir çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Mustafa Sarıgül, "Çok şey planlamış olabilirsiniz. Seçimlere 53 günlük bir süre kaldı. Lütfen bu projeleri rafa kaldırın. 30 Mart akşamı İstanbul'da bağımsızlık, özgürlük, demokrasi konuşulacak. Taksim'de olaylar esnasında 7 yurttaşımızı demokrasi şehidi olarak kaybettik. Biz aynı zamanda Taksim Gezi'de mutlaka bir demokrasi anıtı yapmayı yurttaşlarımıza önereceğiz" dedi.

"SOKAĞA İNEMİYOR?"

Sarıgül'e eşlik eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, Kadir Topbaş'ın sokağa çıkamadığını öne sürerek,"Sokağa indiği gün vatandaşlarımız kendisini ayakkabı kutularıyla karşılayacaktır" dedi. Salıcı sözlerini, "Taksim projesini Twitter hesabından paylaştı. Atatürk heykelini unutmuş. 30 Mart günü vatandaşlar da sandıkta seni unutacaklar" diye tamamladı.

GEZİNİN İSİMLERİ KATILDI

Sarıgül'ün basın toplantısına Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert ile aynı olaylarda bir gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya da katıldı.

Sarıgül, açıklamalarının ardından partililerin yoğun ilgisi altında CHP Beyoğlu İlçe Binasına geçti.

SARIGÜL MAKAM ARACIYLA, OĞLU TAKSİYLE

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstiklal Caddesi'ndeki basın açıklamasının ardından CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'na uğradı. Çıkışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıgül, meydana kadar yürüdü. Yol boyunca vatandaşlarla tokalaşan ve fotoğraf çektiren Sarıgül kendisini bekleyen araca binerek Taksim'den ayrıldı.

Babalarını yalnız eden Emir Sarıgül ve Ömer Sarıgül de kalabalığın arasında yer aldı. Emir Sarıgül güçlükle aracına ulaşırken Ömer meydanda taksi aradı. Park halindeki taksilere binemeyen Ömer, yoldan geçen bir taksiye binerek Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkmayınca, konuştu, sarıgül, taksimde, İstiklalde, İzin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taksim İstiklal Caddesi'nde müdahale yaSmin Haber Arşivi 1 28 Aralık 2013 10:34
İstiklal Kahramanları - İstiklal Kahramanları Filminin Konusu - Nostaljik Filmler Liaaa Sinema Dünyası 0 27 Ocak 2012 11:16
Vanlı Askerlere 2 Ay İzin.. Düş Haber Arşivi 0 09 Kasım 2011 18:57
İzin vermeyiz dediler ama... Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 08 Ağustos 2010 10:43