IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2014, 10:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
19 yıl önce ölen asker için Cumhurbaşkanı Gül devrede




19 yıl önce ölen askerin acılı ailesi, ‘Bir asker teskere gününde firar etmez, PKK’lılar tarafından öldürülmüşse de neden şehitliği verilmiyor’ dedi.




Hatay Hassa Gökhan Sınır Karakolunda vatani görevini yaptığı sırada terhisine 1 gün kala firar ettiği iddia edilen ve ardından cenazesi bulunan Batmanlı piyade er Nihat Özcan'la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslerini duyuran acılı aile, konuyla ilgili Gül'ün devreye girdiği söyledi.
Beşiri ilçesinde ikamet eden ve çiftçilikle uğraşan Nihat Özcan’ın ailesi, Adana 6. Kolordu Askeri Savcılığının başlattığı soruşturmada ilgili karakola yazı gönderildiğini belirtti. Yazıda, 1994 yılında Gökhan Hudut Karakolu'nda görevli olan rütbeli ve rütbesiz tüm personelin kimlik, iletişim ve adres bilgilerinin ve Gökhan Karakolu'nda hangi tarihler arasında ne görev yaptığı, zimmetli olan silahın adı ve seri numarası bilgilerinin de içinde yer aldığı bir çizelge hazırlanarak ilgili silah ve kasatura zimmet belgelerini istendiği ifade edildi. Savcılığın bu yazısına cevap yazan karakolun ise, adı geçen personele ilişkin bilgi ve belgelerin arşiv kayıtlarında bulunmadığından gönderilmediğini belirttiği kaydedildi.
Bunun üzerine aile, kayıtların yok edildiğini iddia ederek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan yardım istedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Gül devreye girdi ve soruşturma yeniden açıldı. Gelişmeyle mutlu olan aile, 19 yıldan beri verdikleri hukuk mücadelesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devreye girmesinden ve soruşturmanın yeniden açılmasından umutlu olduklarını söyledi.
Soruşturmanın zaman aşımına uğramasından korktuklarını ifade eden Şehmus Özcan, kardeşinin terhis gününe 1 gün kala firar etmesinin mantığa sığmadığını belirterek “Ağabeyimin öldürülmesi olayının aydınlatılması aslında çok kolaydır. Bir asker teskere gününde firar etmez, ikincisi PKK’lılar tarafından öldürülmüşse de neden şehitliği verilmiyor. Kafamızda binlerce şüphe doğuyor” dedi.
MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
19, asker, cumhurbaşkanı, devrede, gül, icin, yıl, Ölen, Önce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölen asker'in ailesini kahreden mektup!. [İnsanlıkmıdır bu?] Sametold Haber Arşivi 0 05 Aralık 2010 22:36