IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2014, 11:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köylüler damdan dama gezerek şebeke arıyor




Bitlis’te köylüler, telefon görüşmesi yapabilmek için çareyi ya evlerin damlarına ya da yüksek tepelere çıkmakta buluyor.
Dağlık alanda yer alan Bitlis merkeze bağlı 50 haneli Geçitbaşı köyü ve civar 10 köyde cep telefonu şebekeleri çekmiyor. Köylüler bu sorunu çözmek için az da olsa şebekenin çektiği evlerin damlarına ya da yüksek tepelere çıkmak zorunda kalıyor. Acil durumlarda telefon görüşmeleri yapmak isteyen köylüler, yetkililerden şebeke sorunlarının çözülmesini istiyor. Bir türlü çekmeyen telefon şebekeleri yüzünden mağdur durumda olduklarını söyleyen köy sakinlerinden Ali Kaya, operatörlerin her gün televizyon reklamlarında şebekelerinin 4 çeker olduğunu anlattığını, ne hikmetse köylerinde durumun farklı olduğunu anlattı. Köylerinde şebekenin bir bile çekmediğine vurgu yapan Kaya, "Köylüler olarak çok mağdur durumdayız. Sadece bizim köyümüzde değil civar 10 köyde durum böyle. Artık yaz kış demeden telefonla görüşebilmek için gün boyunca evlerimizin damını mesken tutmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Köylülerden Ferhat Yürek ise, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederek şöyle konuştu: "Biz defalarca ilgili yerlere başvurduk. Ancak sorunumuza herhangi bir çözüm bulunmadı. Hal böyle olunca da köylüler olarak şebekelerin az da olsa çektiği tek yer olan çatılara çıkmak zorunda kalıyoruz. Hadi yazın sıkıntı olmuyor ancak kış aylarında telefonla görüşeceğiz diye neredeyse damlarda donup kalacağız. Gerçekten sorun çok büyük. Bu nedenle ilgililerin sesimize kulak verip bizim bu şebeke sorunumuzu çözmelerini istiyoruz."
Televizyon kanallarında şebekelerle ilgili reklam yapılarak "şebekemiz 4 çeker, 5 çeker" denildiğini, ancak başta köyleri olmak üzere çevrede bulunan yaklaşık 10 köyde şebekenin 1 bile çekmediğini söyleyen Ercan Geçit de, "Biz reklamlardaki gibi 4-5 çeken şebekeden istemiyoruz. Sadece görüşme yapabileceğimiz 1 çeken şebekemizde olsa bizim için yeterli olacaktır" diye konuştu.
Köylüler son olarak 10 köyün toplamında yaklaşık bin civarında telefon kullanıcısı olduğuna vurgu yaparak, GSM operatörlerinden hangisi köye baz istasyonu kurarsa tüm aboneler olarak o operatöre geçmeye hazır olduklarını ifade ettiler.

SABAH

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arıyor, dama, damdan, gezerek, köylüler, şebeke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damdan Düşen Çocuk Ağır Yaralandı KarakıZ Haber Arşivi 0 01 Kasım 2011 12:33
Çapraz Dama - Oyunu Sevda Bilgisayar Oyunları 1 18 Eylül 2011 03:33
El Ele Damdan Atladılar Kralice Haber Arşivi 0 05 Temmuz 2008 17:03
Dama & Sanalinfaz AnsweR Serbest Kürsü 4 01 Ekim 2006 00:48