IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2014, 11:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otomotive Fahiş Zam Geliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kur baskısı, kredilerdeki düzenleme ve ÖTV artışı otomotiv fiyatlarını yukarı itiyor. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ilısal, "Araç fiyatları kademeli olarak artacak ve yıl sonunda araç fiyatlarının yüzde 20-30 arasında artacağı öngörülmektedir" dedi.


Türkiye’de tüketicilerin yüzde 28’ini otomobil alımında en fazla tetikleyen unsurun ‘kampanyalar’ olduğu belirlenirken, sadece yüzde 12.1’inin ihtiyacı için araç aldığı ortaya çıktı. Ayrıca Türkiye’de kredi ile otomobil alanların oranı ise yüzde 58’e yükseldi.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) adına GfK’nin Nisan-Ekim 2013 tarihleri arasında sıfır otomobil alan bin 768 kişi ile gerçekleştirdiği ‘Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması’ndan ilginç sonuçlar çıktı. Alışverişin her türünde hayatımıza giren ‘kampanyalar’ otomobil alımında da ilk sıraya oturdu. Tüketicilerin yüzde 28’i kampanyaların alımı etkileyen en önemli unsur olduğunu vurgularken yüzde 14.3’ü mevcut işlerine olan güvenden, yine yüzde 14.3’ü de gelirlerindeki artıştan dolayı araç aldıklarını beyan ettiler. Otomobili ihtiyaçtan dolayı alanlar ise sadece yüzde 12.1’lik bir çoğunluğu oluşturuyor.

KREDİSİZ ALMIYORLAR

Türkiye geneli 52 yetkili satıcıda yapılan araştırmaya göre otomobil alanların yüzde 58’i kredi kullanıyor. Ayrıca kredi alanların yüzde 45.4’ü aracı aldığı yetkili satıcının önerdiği finans kurumundan bunu gerçekleştiriyor. Alıcıların yüzde 21’i mevcut araçlarını takas ederken, takasa girmeyenlerin yüzde 64.4’ü otosunu galericiye satmakta. Otomobil alanların yüzde 82’si oturduğu evin sahibi konumunda iken yüzde 73’ü evli. Tüketicilerin yüzde 66’sı oto alımını bir yatırım aracı olarak görmüyor. Satın alanların yüzde 41’i ikinci aracını almış olduklarını belirtirken yüzde 73’ü aracı kendisinin kullanacağını bildirmiş durumda. Tüketicinin satın aldığı otomobili gördüğü mecrada ilk sırayı yüzde 26 ile internet alırken ardından yüzde 24 ile tanıdığının kullandığı araç üçüncü sırada ise yüzde 18 ile trafik geliyor. Tüketicilerin yüzde 52’si en çok hız sınırını aşanlardan yüzde 49.6’sı ise en fazla kırmızı ışıkta geçenlerden endişeleniyorlar. Tüketicilerin yüzde 63’ü kasko haklarını bilirken yüzde 10.8’i bilmiyor.

TEK UMUDUMUZ HURDA TEŞVİKİ

2014 yılı için tek pozitif beklentisinin uygun şartlarda hazırlanmış “Hurda Teşviki”nin devreye alınması olacağını aktaran Ilısal, “Hurda teşvikinin Torba Yasa’nın içine dahil edileceğiyle ilgili duyum almıştık. Bu uygulama aynen Almanya’da, İngiltere’de olduğu gibi bir seferlik değil yıllara yayılmış bir politika olarak benimsenmeli ve sonucunun eski aracını hurdaya veren tüketicinin tekrardan yeni araç alımına itmesi olarak gerçekleşmesi gerekmektedir” diye konuştu.

OTO FİYATLARI YÜZDE 30 ARTACAK

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ilısal, “Araç fiyatları kademeli olarak artacak ve yıl sonunda araç fiyatlarının yüzde 20-30 arasında kura bağlı olarak daha fazla artacağı öngörülmektedir” dedi. Ilısal, sektörün kur baskısı, kredilerdeki düzenleme ve ÖTV’nin artışı ile 2014’e olumsuz bir başlangıç yaptığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu durumun 2013 yılındaki 853 bin rakamının 700 bine inmesine neden olacağı tahmin edilmekte. OYDER olarak (otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı) tahmini 670 bin-720 bin aralığında tutuyoruz. Araç fiyatları kademeli olarak artacak ve yıl sonunda araç fiyatlarının yüzde 20-30 arasında kura bağlı olarak daha fazla artacağı öngörülmektedir. Daha öncede belirttiğim gibi 1 milyon adetlere göre yapılanmasını gerçekleştirmiş otomotiv perakendecileri için zor günlerin geri gelebileceği tehdidi ortaya çıkmaktadır. Eğer bu senaryo gerçekleşirse ki büyük bir kısmı gerçekleşecek o zaman istihdam kaybı yaşanması ne yazık ki
gerçekleşebilir.”

ALIMDAKİ KRİTERLER

Kampanyalar % 28
İşİne güven % 14.3
Gelİr artışı % 14.3
İhtİyaç % 12.1
Kredİ faİzlerİ % 11.9
Geleceğe güven % 9
Markaya güven % 2.7
Memnunİyet % 2.2
Keyfİ sebepler % 0.7
Satış personelİnİn İlgİsİ % 0.6
Ekonomİk olması % 0.5
Dİğer % 2.2

%66
Otomobiller yatırım aracı olarak görülmüyor

%58
Otomobil satışlarında kredi kullanım oranı

%82
Otomobil satın alanların ev sahipliği oranı

%40.9
İkinci otomobilini satın alanların oranı

%78
Otomobil satın alanların evlilik oranı

TEMSA 2014'TE ATAĞA KALKTI

Sabancı Holding’in satış dahil stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere Credit Suisse’ye yetki verdiği Temsa Global, 1992’den bu yana ürettiği 10 bininci midibüsünü, çalışanların da katılımıyla düzenlenen bir törenle banttan indirdi. Törende konuşan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 2013 yılını başarılarla kapattıklarını belirterek, “9 yeni ürünün lansmanını yaptık ve bu ürünlerin birçoğunun satışına başladık. 2013’te geçmiş yılların en iyi üretim sürecini yaşadık. En iyi yılın yüzde 30 daha üzerinde otobüs üretimi yaptık” dedi. 2014 yılına da çok iyi başladıklarını kaydeden Çelik, “Satışlarımızın yaklaşık 6’da birini Ocak ayında yaptık. Çok başarılı bir ayı geride bıraktık. Hatlarımız dolu. 2015’te de tüm sınıflarda pazar liderliğine oynayacağız” diye konuştu. Çelik, ekonomide yaşanan dalgalanmaya rağmen, 2014 yılında 2 bin 200 adetlik üretim planladıklarını söyledi.

ABD’'YE 130 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

ABD kıtasının, en önemli ihracat pazarlarından biri haline geldiğini, söyleyen Çelik, “ABD’ye 2010’dan bugüne kadar da toplamda 130 milyon dolarlık ihracat yaptık” dedi.

TÜRKİYE ÖZEL GELİŞTİRİLDİ

Volkswagen Ticari Araç, yeni ‘Crafter Turizm’ modelini pazara sundu. Türkiye’ye özel olarak geliştirilen Crafter Turizm’in yolcu bölümlerinde kullanılan koltuklar özel olarak tasarlandı, üretildi ve sertifikalandırıldı. Yeni Crafter Turizm‘in bagajlı 13+1 ve 16+1 yolcu kapasitesi seçenekleri mevcut. Yeni Crafter Turizm modelinde standart olarak sunulan koltuk ısıtma sistemi, sürücü koltuğunun hem oturma hem sırt bölgelerinde bulunan ısıtıcılar sayesinde soğuk hava koşullarında sürücüsünü ısıtıyor. Bu sınıfta ilk kez okul aracı dışındaki modellerde standart olarak sunulan park sensörü, arka kısımda bulunan sensörleriyle nesneleri algılayarak sesli uyarı yaparken, ekranda da yaklaşılan mesafeyi gösteriyor.



Kaynak: Hürriyet

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fahiş, geliyor, otomotive, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otomotive 'Yeter Ki Yapın' Teşviki Cemalizim Otomobil Haberleri 0 09 Nisan 2012 20:21
Fahiş’e Hata N999 Haber Arşivi 0 23 Şubat 2012 14:41