IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2014, 20:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Binlerce hastanın geleceği, piyasada bulunmayan 2 TL’lik ilaca bağlı




Uşak’ta yaşayan 9 yaşındaki kalp hastası İlyas ve aynı durumdaki binlerce hastanın hayatı, piyasada bulunmayan 2 TL’lik iğneden dolayı risk altında.




Özellikle romatizmal kalp hastaları ve benzer kalp hastalarının enfeksiyonlardan korunması için hayati önem taşıyan, piyasa değeri de 2 TL 10 Kuruş olan Deposilin isimli enjektabıl ilaç yaklaşık 8 aydır piyasada bulunmuyor. Bir iki ay önce Sağlık Bakanlığı ve tedarikçi firmanın sıkıntının giderilmesi adına yaptığı açıklamalara rağmen halen piyasa bulunmayan ilaç için hastalar tüm imkanlarını kullanmaya başladılar.


Bu bağlamda Uşak’ta yaşayan 3 sınıf öğrencisi İlyas Torun’da (9)

Türkiye’deki binlerce kalp hastasından sadece birisi. Yaklaşık 6 ay önce İlyas’ın kabinde üfürüm olduğu (kalp kapakçığında sızdırma) teşhisi konuldu.



Ameliyat olmasına şuan için gerek duyulmayan İlyas’a düzenli aralıklarla vurulmak üzere depo penisin denilen “Deposilin” isimli iğne verildi. Kış aylarında enfeksiyonların fazla olması nedeniyle bu tür hastaların kalp kapakçığında enfeksiyon oluşmaması için koruyucu olarak kullanılan bu önemli iğne, hammadde ve bürokratik sıkıntılardan dolayı yaklaşık 8 aydır piyasada bulunmuyor. İlyas’ın çaresiz kalan ailesi bu iğneyi bulmak için denemedikleri yol kalmazken baba Kadir Torun, iğneyi Uşak’ta bulmayınca farklı illerdeki akrabalarına sorarak bulmaya çalıştıklarını, artık oralarda da kalmadığı için yabancı ülkelerden bulmaya çalıştıklarını belirtti. Türkiye’deki binlerce kalp hastasının kendileri ile aynı sıkıntıyı yaşadığını söyleyen baba Torun şöyle devam etti; “Bu ilaç şuan hiçbir yerde yok. Oğluma 21 günde bir bu iğnenin vurulması gerekiyor. Vurulmadığı takdirde doktorumuzun dediğine göre ölüm dahil bir çok sıkıntı bizi bekliyor. İlacın parası para değil 2 TL. 100 tl olsun ama ilaç piyasada bulunsun. Yetkililer bu durumu biran önce lütfen çözsün. İlaç ucuz olabilir ama insan hatayı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.


Kalp kapakçığından rahatsız olan İlyas ise; “Hastalığımı biliyorum ama, ileride beni ne neler bekliyor onu bilmiyorum. Hastalığımdan dolayı arkadaşlarımla dışarı çıkıp istediğim gibi oyun oynayamıyorum. Ailem sürekli olarak hasta olmamam için benimle ilgileniyor. Biran önce sağlığıma kavuşmak istiyorum” dedi.


Konuyla ilgili olarak Uşak’ta Eczacılık yapan Suat Tokay da, ilacın piyasada bulunmadığı, günde en az 15 -20 kişinin sadece kendi eczanesine gelerek bu ilacı soranların olduğunu söylerken, son zamanlarda azaldığını söyledi.



Azalmanın sebebini ise şöyle açıkladı; “İlacı soranların azalma sebebi ilacı tedarik ettikleri için değil. İlacı bulmaktaki umutların bitmesinde dolayı azaldı. İlacın kısa bir süre sonra adı geçen firma tarafından piyasaya verileceği yönünde söylemeler var. Ayrıca bu konuda Türk Eczacılar Birliği’nin çalışmaları da var. Biz de hastalarımızı şimdilik Türk Eczacılar Birliği’ne yönlendiriyoruz. Fakat bu da kesin bir çözüm değil” dedi.
Uşak İl Sağlık Müdürülüğü ve Kamu Hastaneler Birliği yetkilileri konunun takipçisi olduklarını ancak konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirttiler.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2, bağlı, binlerce, bulunmayan, geleceği, hastanın, ilaca, piyasada, tl’lik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BulunmayaN Bulunmayan Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 22 17 Ekim 2021 02:19
FT: 'Türkiye'nin geleceği iki kişiye bağlı' SeckiN Haber Arşivi 0 07 Ekim 2013 11:12
Kolay Bulunmayan Tek Şey Güzel Bir Dostluktur Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 09 Ağustos 2010 13:19